Vårtecken

Oh.. har just upptäckt att trädgårdsföreningen i Göteborg snart öppnar sin utställninga om snödroppar! Hur lycklig blir man inte!? Detta får inte missas!Snödroppar - som du aldrig sett dem förut

Säsongen i Trädgårdsföreningen startar inte förrän 16 april. Men redan 26 februari tjuvstartar parken med en utställning om snödroppar.

Tillsammans med Hannu Sarenström, trädgårdsprofil, kommer Trädgårdsföreningen under nio dagar visa upp den stora artrikedom som finns av snödroppar. Många känner igen snödroppen som den första blomma som sticker upp ur jorden för att hälsa våren välkommen. Men det är nog inte så många som känner till att det finns närmare 700 arter av denna lökväxt.
- Det är en exklusiv och elegant samling som kommer att ta andan ur besökarna. Vit som snö, doftande som av grön sparris, berättar Hannu.

Drivs upp i Trädgårdsföreningen
De snödroppar som kommer visas under utställningen är direktimporterade från England och drivs upp på plats i Trädgårdsföreningen. Nicholas Delahooke, trädgårdsmästare i parken, vårdar lökarna ömt. Han täcker dem, värmer bort is och flyttar omkring dem för att de ska få precis lagom kyla eller kanske nås av en nödvändig tinande solstråle.
- De kommer i rätt tid, kommenterar Nicholas, lugn som en filbunke och ser ut över de minst 6 000, kanske ända upp till 10 000 lökar han ansvarar för.
Utställningen är också ett vernissage. Hittar du en snödroppe som faller dig i smaken kan du boka den och hämta den efter utställningens slut.

Utställningen pågår 26 februari till 6 mars, kl 11-18 dagligen.
Entréavgift: 40 kr, fritt för barn under 17 år i vuxet sällskap.

Detta kan man läsa på trädgårdsföreningens hemsida.
http://www.tradgardsforeningen.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0