Elmia Flower Grand Prix

Idag fick jag veta att jag blivit uttagen att tävla i Elmia Flower Grand Prix! Kul kul! Flera av mina härliga floristvänner ska också vara med. Tävlingen går av stapeln den 6 oktober i Jönköping på elmia mässan. Det är två oförberedda uppgifter så man kan inte förbereda sig så mycket innan... Förra året gick det riktigt bra då jag kom på andra plats. Vi får se om det går lika bra i år =)


Lite suddig men detta är min krans med midvintertema från förra året

SM - uppgifter

För ett par dagar sedan kom ett mycket spännande mail till min inkorg. Det var uppgifterna till SM! Den första uppgiften får man förbereda. Den andra är hemlig.... tänkte att ni skulle få något att fundera på så här kommer den första uppgiften.SM 2010

Tema: Blomman i fokus

 

Uppgift 1:

Regler:

-1 eller flera av de tillhandahållna ringarna måste användas tillsammans med tillhandahållet stativ. (Se skisser)

- Fri teknik

- Verktyg, precis vad ni vill. Det kommer att finnas tillgång till el.

- Fria materialval. Det är alltså fritt att ta med vilka material som helst, artificiellt som botaniskt inklusive allt tekniskt material du vill använda, dock ej blommor.

-Material får sammansättas 1 och 1, dock endast med teknik som inte har något dekorativt värde. Eventuella konstruktioner skall integreras med tillhandahållet stativ och ring/ringar och får ej ensamt bygga upp arbetet. Detta får max utgöra 50% utav det färdiga arbetet.

- Arbetet skall ha en hållbarhet minst till och med söndag, kommer att vara utställt utomhus.

-De blommor som får lov att användas är de som tillhandahålls av tävlingsledningen, se bifogad lista.

- Den totala arbetstiden är 3 timmar, under denna tid får allt slags arbete utföras ( ingen delad förberedelse- resp tävlingstid )

- Arbetet skall kunna flyttas för bedömning.
SM sker 24/9 -26/9 på Liseberg. Det börjar närma sig med stormsteg! ...Det känns i nerverna!


Hemma igen

Ja då var man hemma igen efter en fantastisk semester på Kreta. Vi har haft det helt undrebart! God mat, exotiska växter och vackra solnedgångar... precis vad man behöver som uppladdning inför hösten.

här kommer lite bilder...


   utflykt till botaniska trädgården

Jag vill börja med att slå ett slag för begonian! Jag är inget stort fan av begonior men jag måsta säga att det finns en del fina sorter.
Men nog om begonior, jag får återkomma till det någon annan gång. Anledningen till våran (jag och kärleken)utflykt till botaniska var såklart Dahliorna! Dom står just nu i full blom och är alldeles uderbara!

                 
I morgon åker jag och kärleken till Kreta! Vi blir borta en vecka och jag kommer inte uppdatera bloggen under den tiden... Men förhoppningsvis kommer jag ha massor med inspirerande bilder att visa när jag kommer hem. Det ska bli spännande eftersom jag aldrig varit i Grekland.  
 

Denna vecka har jag valt en vinröd dalia s...

img_6807 (MMS)

Denna vecka har jag valt en vinröd dalia som toablomma. Dalior finns i  massor av vackra former och färger. Man får verkligen passa på att njuta eftersom daliasäsongen inte är särskilt lång!


Nu går jag på 2veckors semester! Såå skönt...

img_6807 (MMS)

Nu går jag på 2veckors semester! Såå skönt. Jag ska verkligen ladda batterierna och samla massor av inspiration inför höstens utmaningar.


Ängslik begravningsdekoration med delfiniu...

img_6807 (MMS)

Ängslik begravningsdekoration med delfinium, chryss, nejlikor, germini och strån.


Snacka om framförhållning! Just nu håller ...

img_6807 (MMS)

Snacka om framförhållning! Just nu håller vi på att göra fina kottekransar till jul. Halmstomme, kottar, smältlim och en himla massa tålamod är det enda som krävs!


Se så vackra nypon! Utsikten är det heller...

img_6807 (MMS)

Se så vackra nypon! Utsikten är det heller inget fel på... Det  börjar redan bli sensommar, tiden går så fort!


RSS 2.0