I ett parallellt universum

Jag har kommit på mig själv med att alltid jobba med parallell stickteknik när jag får göra något valfritt... Vet inte riktigt varför det blivit så... är väl inne i någon slags parallell period. =) Det jag tycker är snyggt/bra med med parallella dekorationer är att man använder stjälkens längd och utseende förutom själva blomman. Många stjälkar blir faktist jättefina och effektfulla om man rensar dom väl.

Här nedan har jag gjort en sorgdekoration med vide och gula kvistrosor.  


På sidorna av oasisen har jag nålat fast aspidistrablad

 kramifolia


smått och blått....

Ny toablomma inför helgen... Tänkte att jag skulle välja en bukett med andra färger än rosa eller orange den här gången... mitt sinne fastnade för rogivande blått

Jag har valt en söt vårbukett med:

 • pärlhyacint
 • blå hyacint (doftar ju sååå gott!)
 • blå anemon
Härligt att det är lite olika nyanser på blommorna tycker jag! Gillar när man "bygger ut färgskalan" här har jag ju fått med allt från den pytte-pytte-lilla vita kanten på pärlhyacinten till det nästan svarta i anemonens mitt. ...och därimellan såklart olika blå/violette nyanser.

När jag tänker efter så har jag fått meden hel del kontraster i buketten

ljus-mörk
rund-platt
toppig-klockform (blomformen)
stor-liten
matt-blank (hårig-slät)

Tänk så bra det kan bli fast man inte ansrtänger sig!

Det var allt för ikväll!
Kramifolia


drömmer mig bort till Phuket Orchid Farm

Känner mig trött och hängig... som om jag inte sett solsken på flera månader! ...när jag tänker efter så har man faktiskt inte fått många solstrålar på sig dom senaste månaderna. Rena turen att man har ett jobb där man får jobba med så underbara ting som blommor! =)
Det tråkiga är att man ändå inte har så mycket energi. Tänk om man hade kunnat spara lite solsken i en burk för att sedan ta fram en gnutta dagar som denna! Jag tänker tillbaka på ett soligt minne från i somras... =) slottskogen.... en filt... jordgubbar och goda vänner. Det är sånt som värmer och muntrar upp! 

Nåja... har ju iallafall Thailand att se fram emot =) Min älskling har hittat en orkideéfarm utanför Phuket som vi hade tänkt att besöka! 
 
http://phuketdir.com/phuketorchid/

           I tanken är jag redan där...


Tussilago i februari?!

Nä men har man sett! tussilago i kruka! I februari!! ... nä dom lever inte men dom är alldeles riktiga! Det var så att förra våren när tussilagon blommade som bäst var Johan och Andréa (kollegor) ute i dikena och plockade. Sedan torkade vi dom små solarna med en speciell floralsand som man värmer i mikron. ...så i den sanden har dom legat tills nu då Johan bestämde sig för att det var dags för tussilagon att blomma ut.

Många tokiga ideér har han haft, min chef... vissa inte fullt så bra... andra helt genialiska!

 

Vad tycks? Visst längtar man till våren och att tussilagon ska börja poppa upp i dikena! =)

Pussilago på er!


God kväll!

Idag har jag inget speciellt att bjuda på... På jobbet var det vattning, köra bud och städ som stog på schemat. Inte världens roligaste men det måste ändå göras! Det här med att köra bud är ju faktiskt ganska nyttigt. Jag med mitt supermegakassa lokalsinne behöver verkligen träna på att hitta. Men det börjar gå ganska bra... Har lite koll på mitt Göteborg i allafall. Som tur var hade jag en bra kartläsare med mig idag (eftersom vi inte har någon GPS för tillfället!)Bukett som jag gjorde till min farmors 70-årsdag, (från arkivet)


Detr var allt för ikväll!
kramifolia


Bara några timmar kvar på helgen...

Som ni kanske märkt har jag inte uppdaterat bloggen under helgen... men så är det när man har finbesök! =)

Tänkte bara skicka en liten söndagshälsning =)


Här har jag dekorerat ett stort Zansiveriablad. Har nålat fast blommor som klarar sig utan vatten en stund. Man skulle absolut kunna använda sig av plaströr med lock för att det ska hålla sig lite längre.... men ibland räcker det att det är fint för stunden.

I morgon börjar en ny vecka med nya möjligheter...

kramifolia!

kistekoration - ett täcke av vide och liljor

På golvet nedanför kistan avslutas dekorationen med ett kärleksfullt hjärta. Hjärtat innehåller ca 130 röda rosor, orkidé, murgröna och vide.


                   


kramifolia

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ibland behövs inga ord... Detta är en begravningsdekoration i form av ett utropstecken! Gjord av min chef Johan Bengtsson, la Fleuriste.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brudbukett - varför inte?

Det var inte meningen men det bara blev så! Skulle göra en vanlig bukett med nejlikor och borstnejlikor. det blev en kompakt bukett med texas- och björngräs som jag nålat fast med "diamant"nålar. Inte så tokigt va?

Skulle passa alldeles utmärkt som brudbukett eller tärnbukett. Hade även varit fint att dekorera med en orkideklocka eller två för att lyxa till det.  

Nejlikor är en av mina favotiter! Den är hållbar, finns i massor av färger och är kul och utmanande att jobba med! Passar den till bröllop? Absolut!

då var det dax igen - toablommaRosa ranunklar och något fint ris som jag inte vet vad det heter....

....hm, undrar vart skärpan tog vägen? ;)


spännande krans

Måste bara lägga upp den här färgklicken till krans! Fick in en beställning i sista minuten till en begravning.... då gjorde jag denna på 10minuter! (måste vara personligt rekord!)

stommen var dock färdig... ni känner igen den från i julas när jag hade gjort den till en dörrkrans.
se nedan
http://convalaria.blogg.se/2009/november/


 Jag har nålat fast alla blommor så det finns ingen vattentillförsel. Viktigt att blommorna är ordentligt vattendragna innan och att det är blommor som i alla fall klarar några timmar utan vatten.

(som vanligt var färgerna mycket snyggare ihop i verkligheten... )

Den här kransen kanske inte passar vem som helst. I det här fallet var det en mycket omtyckt och färgstark person. Men modeller är väl inte så dum?! Tulpaner passar ju utmärkt denna årstid. 

Det var allt för ikväll =)

kramifolia, Vi ses i morgon igen! =)


nejlika = jalika

Dom senaste dagarna har jag gjort många fina begravningsdekorationer. Jag kommer att lägga upp dom lite titt som tätt.... Här komer en hög dekoration med nelikor!  material:

 • Nejlikor i två färger
 • Borstnelikor
 • Kvistros
 • Aspidistra
 • Björngräs
 • Fat med oasis
 • Pärlnålar

Viktigt att tänka på när man gör denna varianten är att rensa stjälkarna ordentligt. Då blir det mest och snyggast effekt! =)

Har bara jobbat med blommor med rund form och det enda som fått sticka upp är gräset.


 


lejonhjärta

Det här är en hög parallel sorgdekoration i vitt.Material:

 • Vita lejongap
 • flatpil
 • sälg (videkissar)
 • aspidistra
 • en keramikkula (som gömmer sig i bädden av vide mellan stjälkarna)
 • pärlnålar
 • fat med oasis


Det var allt för idag
pussilago och kramifolia! =)


färgranna kransar

Idag tänkte jag visa två exempel på begravningskransar med gerbera och germini som jag har gjort.
I den första kransen har jag grupperat efter färg. Tydliga grupper med mellanrum mellan varje grupp så att man ser kransstommen. Kransen är täckt med lite blandat grönt men mest en limegrön en (gold crest) Fint och fräscht med limegrönt =)

 


I den andra kransen har jag blandat i lite mer färger och gjort mindre grupperingar. Sticktekniken är samma på båda kransarna. Jag har använt en späcknål och stuckit blommorna direkt i halmstommen.

Vad som är viktigt att tänka på när man gör dessa kransar är att...

 1. lägga hela kransen i blöt en stund innan så att halmen drar åt sig vatten.
 2. blommorna måste vara fräscha och vattendragna.
 3. duscha med en duschflaska på blommorna
 4. plasta in och förvara kransen i kylen (blomsterkylen menar jag då)Vilken krans gillar du bäst?


färg och form

Detta är en begravningsdekoration, långt ifrån traditionell... Stickmassan jag använt är en oasis på frigolitbotten. Själva frigoliten har jag täckt med ett cerist plastband som jag har nålat fast.

Material:

 • Phalaenopsis orkidé
 • cerise gerbera
 • rosa hyacinter
 • mitsumata (färgade pinnar)

   
 Så här ser grunden ut. Den guldiga runda plattan är en ljushållare (ett ljushållare?) en eller ett... nåja... det ska i allafall sitta ett ljus i.


Varför jag valde den formen? Jag skulle göra en låg dekoration med ett ljus i. Ville göra något oväntat. En spillbit från något annat projekt triggade min kreativitet! Formen fanns redan, så sen var det bara att göra det bästa av det!

Vad tycker du om nytänkande begravningsdekorationer? konstigt? Vackert? personligt?

Fler nytänkande begravningsdekorationer väntar i morgon.
Kramifolia!


dille på orkideér

Den senaste tiden har jag haft dille på orkideér. Inte bara som krukväxt utan mest som snittblomma faktiskt. Det känns lite mer exlusivt att ha en orkidé i en vas än att ha den som krukväxt (för det har ju varenda svensson!). Håller du inte med? Det fina med just Phalaenopsis är att den finns i otroligt många vackra färger och att den håller riktigt bra som snittblomma!

Här nedan har jag dekorerat Sellaginella med just en Phalaenopsisklocka. Jag har satt klockan (som har en liten stjälk) i ett plaströr med lock. Likadant med dom andra blommorna (ljusrosa ranunkel och vinröd germini)
Perfekt att göra med avbrutna blommor! Vem kan motstå dessa ögongodisar?!Här: Tulpaner och Orkideér i en lyxig vårbukett


Ja... det var allt jag hade att bjuda på den här söndagen... Nästa vecka stundar begravningsbinderier, mer vårpyntning och lite tråkig städning...

Vi ses i morgon!
kramifolia

baby shower

Ikväll har vi (brudarna) firat en kompis som ska bli mamma =) det var superlyckat! Hon fick massa fina presenter och så käkade vi massor av hembakta kakor!

här kommer lite bilder...


här har vi hängt upp massa presenter =)
Bandet hände vi på den blivande mamman. Det står Superdupermegamamma!


Vad vore en Baby Shower utan en blöjtårta?!
Blivande mamma Lotten öppnar pesenter

Pussilago och kramifolia till lilla pyret <3


vill inte släppa taget

Igår 15/1 var det som sagt tulpanens dag.... vill inte riktigt släppa den tanken och firar lite till =)

på tulpnaguiden kan man läsa om allt från historik till skötselråd. Det finns också fina inspirationsbilder... ta en titt vet ja!

www.tulpanguiden.se


     

Bilderna är tagna från tulpanguiden.


Tulpanens dag...

Det har vi firat med massor av fina tulpaner idag! Det är så härligt med tulpaner för det är en blomma som svenska folket faktiskt unnar sig själva! Tulpaner är en relativt billig blomma så då kan man ju faktist lyxa till det med en riktigt maffig bukett utan att det kostar skjortan =)


Självklart var jag tvungen att lyxa lite själv! Har handplockat en egen mixad bukett med massa fina och lyxiga sorter


...lite dålig färg på bilden... skyller på dåligt ljus och att jag inte fått ordning på kameran än =)

det var allt för idag!
Kramifolia

Tulpaner - dagen till ära!

Dax för ny toablomma =)Jajamän... nya IKEA vasen med två vackra papegojtulpaner 


vårlyxHär har jag gjort en lyxig vårbukett med tulpaner, phalaenopsis och blandade strån med pärlor på.

vi hade några phalaenopsis över som såg lite tråkiga ut på bladen. Eftersom blommorna ändå var hur fina som helst så satte jag dom i buketter i stället =) smart och lyxigt!

kramifolia


phu... så var dagen över

För er som undrar så...
 

 • överlevde jag sprutan (en av tre)
 • städingen gick bra... lite kvar dock
 • lunchmötet var lyckat... intersset för en bröllopsinspirationsdag verkar stort =) kul tycker jag!
 • (exponering och skyltning får bli morgondagens projekt.)
 • träning blev det också minnsan! =)

Trots att jag har fått gjort en hel del idag så finns det massa saker jag inte hunnit med... Man önskar bara att dagen var lite längre och att man hade lite mer ork så kanske kanske man skulle få gjort allt det där man ville göra. Men men det är väl bara att inse att man inte är superwomen utan en alldeles vanlig liten människa. =)

Har till exempel inte tagit några bilder idag... hoppas hoppas att det hinns med i morgon!

Sov sött!
pussilago


God morgon!

Idag händer det mycket saker!

 • 9.00  ta twinrix sprutan (inför Thailandsresan)
 • 10.00-12.30  Städning i personalrummet/kontoret (behövs verkligen eftersom det förfallit under julen!)
 • 12.30-14.30  lunchmöte där vi ska diskutera eventuell bröllopsinspiration =)
 • 14.30-18.00  fortsätta städningen.... eller förhoppningsvis är vi klara vid den tiden,  då kan vi göra något kul som att skylta =)
 • Om jag nu har några krafter kvar när jag har slutat är det träning som gäller. Förmodligen box =)


Det var allt för nu =)

Ha en bra dag!
kramifolia & pussilago


bukett färgpalett

Superenkla fräcka buketter med jättemonstera!
Blommor som lämpar sig för dessa buketter är tex:

 • gerbera
 • gemini
 • ros
 • nelika
 • helt enkelt blommor med en tydlig rund form

Här ser ni hur jag har stuckit blommorna genom dom naturliga hålen som finns i mosterabladen.


Denna bukett skulle även kunna fungera som handbunden sorgbukett till begravning eftersom den är fin liggandes! Skulle passa till den konstnärlige till exempel. För vem har sagt att det alltid måste vara traditionellt till begravning? Inte jag i allafall.

Det var allt för idag =)

pussilago & kramifolia


Spännande och fullspeckad vecka

Denna vecka är helt fullspäckad! Både på jobbet och privat! På jobbet handlar det mest om att städa och få bort julen/in med våren men även planering och schema... denna vecka ska ju alla företag bli av med julen och få våriga dekorationer i stället. Vårschema skall göras, högtider och tillställningar ska planeras.  

Ikväll ska jag på smygläsningen av filmfestivalen Vi ska göra en liten sponsring med blommor dit.  

På onsdag ska vi ha ett lunchmöte och diskutera om-när-var-och-hur vi ska ha en bröllopsinspirationskväll! Det kommer bli spännande. måste säga att jag är superladdad! Hoppas attt det blir av. =)

Privat så är det mycket träning som gäller nu... vill ju komma i sommarkläderna redan i Mars då jag och Adam åker till Thailand! =)

Ska försöka hinna med att ta lite kort idag så ni får se vad jag pysslar med =)
färgat björkris-vårigt och fint? Med rätt tillbehör blir det rätt snyggt faktiskt =)

Ha en bra dag!
Kramifolia


förra veckan kom min favorit tidning blomsterbranschen!

Blomsterbranchen är en tidning som bara interflora (blommogram)-anslutna butiker får ta del av (så tror jag i allafall) Det är alltså en branchtidning. Den innehåller massa bra tips och spännande läsning som rör just min branch =) Den kommer ut 8gånger/år om jag inte minns fel....
Jag kastar mig alltid över den när den kommer. Har med mig den överallt... på lunchen, på bussen hem, hemma! Känner mig faktiskt lite nördig när jag sitter djupt försjunken på bussen och läser om säsongens trender. För jag är nog lite nördig när det gäller blommor. Man kan ju lungt säga att man är lite yrkesskadad! Kollar alltid in andras blommor när jag är bortbjuden. Och ingen blir nog så glad som jag när dom första krokusarna visar sig på våren =)
just därför älskar jag tidningen blomsterbranschen! Där finns ju lika nördiga personer som jag. Jag känner mig som hemma!

Nåja... att vara nördig på blommor är ändå inte så hemskt.....Nu ska jag snart iväg till jobbet... och jag har nog någon artikel kvar att läsa, så blomsterbranschen ligger redan i väskan!

Pussilago & kramifolia

Nyinköpta "toablommavaser"

Hej på er! Jag är precis hemkommen från IKEA där jag hittat lite smått och gott =) blandannat dessa två minivaser som kommer att bli perfekta till mina toablommor!Den som nästan ser vit ut är egentligen lite mer pastell-lime-grön. Blev något konstigt med färgerna... men i allafall. Ni kommer garanterat få se dessa sötingar med ögongodis i innom en snar framtid!Vasen på köksbordet är för tillfället fylld med krispiga anemoner blandat med fluffiga videkissar! Tillsammans med det skira glaset blir det blir verkligen fin kontrast. Vintrigt - men med hopp om vår!

 Det var allt för nu!
Pussilago =)

användbara stjälkar

För några dagar sedan lade jag upp en krans med amaryllis (se nedan)
http://convalaria.blogg.se/2010/january/draft-jan-7-2010.html

Eftersom det bara var blommorna jag använde då, sparade jag alla stjälkar och gjorde ett härligt, krispigt arrangemang med vårblommor =)

Här har jag använt amaryllisstjälkarna som stickmassa! Jag har skurit stjälken i lagon bitar, inte exat lika långa för jag tycker att det är fint med lite nivåer som skapar spänning. Sedan har jag proppat ner så många det går i skålen så att allt blir stadigt.

material:

 • Låg cylinderformad skål
 • 5-6 amaryllisstjälkar
 • 1 rosa hyacint
 • blå pärlhyacinter (en kruka)
 • några kvistar vide
 • några kvistar pastellrosa björkris
 • 2 vita tulpaner
 • 1 kvist buplerum
 • 3 st silverfärgade björngräs
 • några vattenpärlor som dekoration (se mer om vattenpärlor på la Fleuristes hemsida, klicka på länken nedan)
 • http://www.lafleuriste.se/vattenparlor_000.htm

Visst blir det fint!? Det är också roligt och lätt att jobba med den här sticktekninken. Det viktiga är ju att man har något "röraktigt" tex polygonum, amaryllis, glasrör, minivariant med maskrosor? det är bara fantasin som sätter gränserna!


god, nyttig och fin...

Smoothie! En riktig vitaminkick =)

superlätt att göra! Mixa banan, kiwi och apelsinjuice.... Mums!


Nu har jag kastat ut julen!

Före


Efter

alvar med pärlhyacint

Alvar Alto (Ittala) är en mycket kännd och älskad disignvas! den finns i flera färger och storlekar. Själv har jag två stycken. En liten och en stor. Idag får den lilla bo i badrummet med en bukett pärlhyacint.

Det är alltså dax för veckans toablomma!


krans - sol och snö...

precis som dagens väder! gult för solen och krispigt vitt för snö...
Denna krans innehåller:

 • kransstomme lindad med mahonia (tror att det kanske heter så... rätta mig gärna!)
 • vita liljor (longiflorum)
 • gula liljor
 • gula rosor
 • vit ahlstromeria

Jag gillar dessa runbundna kransar... vi gör nästan bara sådana numera! Har du några tankar om begravningsbinderier?


ett personligt farväl

Idag har varit en lång och händelserik dag. Jag har bland annat gjort en kistdekoration.
Material:

 • röd ros, grand prix
 • blå anemon
 • vit pion (tro det eller ej! normalt finns pioner runt maj-Juni)
 • vit ranunkel (ranunkel betyder ungefär "liten groda på latin =)
 • vit tulpan
 • murgröna
 • aspidistra

Jag gjorde dekorationen på plats (alltså direkt på kistan) och den består av tre små "öar" av oasis som jag har täckt med blommor och grönt. Sedan har jag lagt blommhuvuden, framförallt rosor, direkt på kistan. Dom ligger alltså löst. Jag har låtit långa rankor av murgröna slingra längs sidorna (har "fuskat" lite och häftat fast lite rankor med häftpistol) Kunden önskade en slingrande dekoration med mycket som hängde ner...

Känner mig jättenöjd! Det känns väldigt vackert att göra något personligt till en begravning.

 


julen varar ända fram till påska! ...eller?

Idag har jag gjort den här något juliga begravningskransen. Önskemålet från kunden var just en enekrans med röda amaryllis. Enkelt, snyggt och stilfullt.


Här ser ni lite hur jag har gjort. Jag har nitat fast amaryllisen med 18tråd i stommen. Ett hett tips är att använda hanskar eftersom enen är VÄLGIGT sticksig!
   

kramifolia på er alla!


på väg till jobbet

Jag har två bussar att välja mellan när jag ska till jobbet... den ena tar mig direkt till vasaplatsen. Den andra bussen tar mig till valand, då jag får en härlig liten morgonpromenad genom Vasaparken. Idag fotade jag den här söta soptunnan på väg genom parken. 

  

 

ganska mysig!

kramifolia!


trettondag jul...

en konstig helgdag egentligen... Jag vet inte ens vad man firar? eller är det äns något man firar? I allafall så är det ju skönt med röda lediga dagar... om man inte ska jobba förstås. Det ska jag göra idag. Det är ändå ganska mysigt att jobba när man infinner sig i en mysig söndagskännsla. Tyvär tror jag inte att det kommer att var så mycket folk i butiken idag på grund av snövädret. Jag får helt enkelt fixa och dona och planera lite inför nästa vecka=)hoppas ni alla får en mysig dag!
Kramifolia

tulipa bell song...

...så heter dessa ljuvliga tulpaner som jag har blandat med pastellfärgat björkris och hederlig brudslöja

 


Jag har bundit buketten med ett matchande plastband som jag fäst med en pärlnål. (plastband är oerhört underskattat! bättre att använda det än att det ska ligga i någon låda och skräpa!) Fint va! =)pussilago & kramifolia


god morgon!

Sitter med morgonkaffet och kollar på min vakra Amaryllis Nymph =)

Den har dubbla kronblad och vackert glittrande vitt som basfärg med utsökta aprikos/röda linjer som dekoration. Detta är nog den vackraste Amaryllis jag vet!

Förresten så är min åsikt att amaryllis är en ypperlig vårblomma! Kanske inte den mest julröda men det finns otroligt mycket oliks sorter och färger. Det samma gäller hyacinter. Så var inte rädd att köpa på dig dessa läckra vårprimörer! De är dessutom oftast lite billigare nu efter jul.

Nu ska jag snart kila iväg till jobbet...
Kramifolia och Pussilago


flower´s kiss candy

Min  kollega Andrea hittade dessa sockersöta japanska godisarna på en sushirestaurang lite längre ner på gatan. Vi tänte att vi skulle göra något riktigt kreativt och karamelligt...  Har du något förslag?
luddiga och fluffiga

Måndag=leverans till alla företag

Idag har jag jobbat med videkissar. Vide kommer ju redan till jul (och allahelgona för den delen) men det är ju fatiskt på våren som dom kommer på riktigt! Och nu längtar jag till vår!

Om man använder MYCKET av något får man en masseffekt. Det är coolt! Det roliga är att det i stort sett inte spelar någon roll vilket material man använder... Ni lär få se mer masseffekter från mig i framtiden =)

Pussilago!

vinterpromenad på ramberget 

magiskt va?!

härlig utsikt <3

Göteborg...

Klarblå himmelJag och mina träd.. hihi


Kramifolia


Nytt år - nya möjligheter

Jag ser verkligen fram emot det nya året. det kommer att hända mycket spännande grejer!

 • eventuellelt en bröllopsmässa i februari (absolut inget bestämt än dock)
 • Interfloras nya koncept drar igång på riktigt (vet inte riktikt vad det kommer att innebära för våran butik än så det ska bli superspännande!)
 • Har fått en valfri kurs på Interflorauniversitetet av min chef så det ska jag verkligen se till att utnyttja
 • Jag och min älskling ska åka till Thailand två veckor i mars. Det komme bli fantastiskt. Tänk så mycket inspiration jag kommer att vara fylld av när jag kommer hem! =)
 • Ser fram emot ett nytt tävlingsår. Har ju kvala till SM =) så hoppas jag hinna med någon mer tävling innan så att jag får träna lite innan.

 

Mina nyårslöften det här året är att:

 • Ta hand mer om mig själv
 • Ta vara på lunchrasterna (att verkligen ta rast!) promenader...
 • Fortsätta utveckla mig själv innom binderi
 • Forsätta att blogga eftersom det ger mig inspiation

 

Nu ska jag gå ut på en härlig promenad. =)

Ha det gott

Pussilago & Kramifolia


 


RSS 2.0