ett nytt kapitel

Nu händer det spännande saker på la Fleuriste! Nu i sommar är det dax för ombyggnation och renovering. Igår hade vi röjardag på jobbet. Det slängdes, städades och flyttades på kassadiskar. Vi kommer att ha öppet under hela renoveringen så det blir lite rörigt ett tag. Redan denna vecka börjar rivningen av balkongerna.

Just nu pågår en ombyggnadsrea där man kan fynda massor av prylar för endast 20kr!! Det finns också pedistaler, lampor och inreding mm

för information ring 031-711 20 82

Jag kommer att uppdatera ombyggnationen här på den nya kategorin som jag kallar för Ombyggnation 2010
 


här är två "före" bilder

 


I vänstra hörnet ser ni balkongen som ska rivas.


...men nu tar jag en veckas semester!  Hej så länge!


Bröllopsdagen!

Med bara några timmar kvar till själva vigseln skulle allt ställas till rätta och alla trådar skulle knytas ihop. Det var fortfarande några småjobb kvar. Jag var med i Riksalen och placerade ut kandelabrar lindade med konvaljblad. Det var väldigt viktigt att man inte rörde någonting, eftersom varenda glas och bestick var utplacerade med millimeterpresition. Man gick som på nålar! Men det var så fantastiskt att var där inne. Kännslan går inte att beskriva! Blomstertavlorna, bordsdekorationen och dukningen tillsammans blev alldeles fantasktiskt vackert (det är min åsikt i allafall!) 

Jag såg vigseln på TV och sprang ner och vinkade när prinsen och prinsessan åkte förbi. Det blev en och annan tår vill jag lova. 

Jag vill Tacka Interflora för att jag fick chansen att vara med på detta fantastiska äventyr!
Tack Claes, Johan, Thomas, Pia och Niklas för ett bra ledar-team!
Tack alla underbara, trevliga och roliga florister som gör att jag älskar mitt yrke ännu mer!


bröllopsveckan fredag

På fredagen kunde man verkligen känna att den stora dagen var nära! Dagen före bröllopet och det mesta skulle vara klart!  Vårat lilla dreamteam fick i uppgift att göra björkbågar som skulle sitta i slottets fyra portar. Det blev mycket björk.... 100meter ganska tjokt lindat. Blåsan från sekatören gör sig fortfarande påmind i min hand! Inte så kul att göra - men jösses så fint det blev!

Sedan fick jag den stora äran att hjälpa till med blommorna till honnörsbordet! Jag gjorde två stycken skålar (kristall från 1800-talet) med alchemilla, en skål med rosa luktärt och en med rosa engelska trädgårdsrosor. Så enkelt men så vackert!

Det blev en väldigt sen kväll. Jag hjälpte till lite här och var, i kyrkan bland annat.

Oj, höll ju nästan på att glömma... Alla som hjälpte till med bröllopet fick en minnesmedalj! Då kan ni tro att man blev lite stolt!
bröllopsveckan torsdag

På torsdagen var vi klara med förberedelserna på festvåningen. Många gäster skulle komma idag så gästrummen var också klara. Min grupp fick då jobba i tältet med alla andra florister. Vi tog oss an att sätta rosor och hortensia i vattenrör som sedan skulle användas till att göra dom gigantiska blomstertavlorna inne i Riksalen.

Sedan skulle själva tavlorna göras. En tavla bestod av hela nio stycken decoplattor (oasis med frigolit på baksidan) som skulle täckas med blommor. Sedan fanns det hantverkare på plats som skruvade upp plattorna på träskivor. Själva istickandet av blommor gick ganska snabbt. Det som var tisdskrävande var förarbetet med att räkna, dela upp och sätta vattenrör på blommorna. Anledningen till att vi hade vattenrör var för att vi inte kunde blöta oasisen pga tyngd och dropprisk. kommer inte ihåg hur många vattenrör som fylldes men det var mer än 10 000 om jag inte minns fel. (om någon vet exakt får man gärna komentera)

Kungen och drottningen var inne och kollade läget i floristtältet. Jag pratade inte med dom men jag såg dom i allafall =) Såg även Kronprinsessan skymta förbi och många av hennes gäster.

fortsättning följer...

bröllopsveckan onsdag

Arbetet fortlöpte. Min grupp gjorde fler dekorationer till festvåningen och gästrummen. Jag fick äran att göra två dekorationer som skulle pryda kungens och drottningens middagsbord. Då blev man inte LITE stolt!

När vi  fikade på slottsgården kom Carl-Philip förbi och tog en fika han med. Han satt vid bordet alldeles brevid oss. woho! Jag har sett min första medlem i kungafamiljen live!
 
På eftermiddagen fick jag göra toablommor till slottet! Man skulle kunna tro att jag är någon slags expert på just toablommor... jag har ju tränat en del =) 

En bit in på veckan så här så började man lära känna folk och kom in lite mer i arbetet. Det kändes som om dekorationerna bara blev bättre och bättre och det känndes lite mer avslappnat.

fortsättning följer...

bröllopsveckan tisdag

Vi fick sovmorgon denna dag för vi väntade in en blomsterleverans. Jag passade på att strosa omkring i gamlastan med min vän Helene.

Kl 13.00 var det dags att åter visa sitt passerkort och traska in på slottet. Min grupp började direkt med att göra arrangemang som skulle pryda festvåningen och gästrummen. Jag fick jobba mycket med rosor i aprikos och rosa nyanser blandat med fontängräs och alchemilla (daggkopa), massor med fontängräs och alchemilla! Det var väldigt härligt att använda mycket av dessa gröna läckerheter! Har ju som sagt inga bilder men det blev mycket pampiga dekorationer som var formstarka men samtidigt somriga och vackra.

Under dagen fick jag veta att både Kungen och Drottningen tassade omkring på slottet. Dom var till och med inne i tältet och kollade på floristernas arbeten. Jag missade detta tyvär :(

fortsättning följer...

Bröllopsveckan måndag

Då var det redan måndag och det känns som om den senaste veckan bara flygit iväg. Det har varit fantastiskt roligt och spännande att få jobba tillsammans med så många duktiga florister. Och att vi jobbade på slottet var inte så tokigt det heller. Eftersom det rådde totalt fotoförbud inne på slottet så har jag inga privata bilder att visa men jag ska se om jag kan få med några officiella bilder. Jag hade tänkt att jag skulle skriva lite om mitt arbete en dag i taget. Det kanske tar några dagar att få ihop min lilla berättelse men ni får allt ha lite tålamod!

Då börjar vi från början...
Projektledaren för hela kalaset var Claes Karlsson (jobbar för hovet som bla. florist) Det var Claes som gjorde kronprinsessans brudbukett och en av dom som bar släpet.
Under Claes hade vi fyra gruppchefermed var sitt ansvarsområde:

  • Tomas Kallin - slottet
  • Nicklas Jensen - Drottningholm
  • Johan Pettersson - Kyrkan
  • Pia Svahn - Riksalen  (nej, jag är inte släkt med Pia)

superflorister allihop!

På måndagen blev vi indelade i grupper. Jag hamnade i en mysig liten grupp med Tomas som gruppledare. Det var jag, Lars, Ulrika, Marianne och Nils från Norge(jobbade äver för det norska kungahuset.) Vi skulle jobba på slottet med festvåningen och gästrummen. Vi fick reda på tema och design på bröllopet och jag var väldigt förväntansfull. Det liksom kliade i fingrarna och man ville bara sätta igång! Jag tror att alla kände så. Tillslut kom det blommor så alla gick till respektive grupp. Min lilla grupp traskade upp till blomsterrummet (vilket hade varit Oscar II:s toalett), på självaste slottet medans de andra antingen åkte ut till Drottningholm eller stannade i floristtältet på slottsgården. 
 
Vi snittade blommor och förberedde oasis. Sedan fick vi följa med på en liten tur i slottet för att se var vi skulle sätta alla blommor. Vi var blandannat i Gustav III:s sovrum, vita havet och vickningsrummet. Jag blev alldeles hänförd av rummen med massor av guld och vackra målningar och tyger. Vi vågade knappt andas! 

Det var allt för nu... fortsättning föjler


bland prinsar och prinsessor...

Nu märks det verkligen att det börjar dra ihop sig inför bröllopet. Idag har jag stått på slottet och gjort dekorationer till festvåningen. Hela dagen, poducerat och producerat! Det blir såå fantaskiskt fint! Kan ju inte skriva om vad jag har gjort men jag kan avslöja att jag idag bland annat har arrangerat toablommor till dom kungliga toaletterna och arrangerat bordsdekorationer till kungen och drottningens middag ikväll.

Tyvär så missade jag när Silvia och Viktora var nere i floristtältet och hälsade på men jag kan i allafall skryta med att jag suttit och fikat bara några meter ifrån Carl-Philip!

Spatserar i gamla stan med Helene innan ar...

img_6807 (MMS)

Spatserar i gamla stan med Helene innan arbetet börjar på slottet idag. Skönt med lite sovmorgon.


Första dagen på slottet avklarad. Jag har ...

img_6807 (MMS)

Första dagen på slottet avklarad. Jag har så mycket att berätta om men det får vänta till efter bröllopet...


Laddar inför stockholmsresan...

img_6807 (MMS)

Laddar inför stockholmsresan...


brudbuketten som är med i göteborgspostens bröllopsbilaga idag!

Uppdraget var att skapa en brudbukett från mig till kronprinsessan.
Jag tänkte att jag ville skapa en bukett som var lekfull i kontrast till den strikta slottsmiljön. Jag utgick från den klassiska droppformen men ville göra något annorlunda. Ringen som sedan "rinner ner" till en droppform är symbolen för äktenskapet och evigheten.  
 

Materiallista:

  • Anthurium
  • Phalaenopsis
  • Hypericum
  • Hyacintklockor
  • Frittelaria
  • Ceropegia
matchande korsage.


Helsida i GP. Inte illa!

img_6807 (MMS)

Helsida i GP. Inte illa!


Tror ni att det är mycket att tänka på nu eller?

Det kan man lungt säga! I morgon ska jag jobba, packa och köpa Göteborgspostens bröllopsbilaga! Ska bli spännande att se hur mycket man är med och hur bilderna blev... Vet inte hur stort reportage det blir.

Jag har kännt ett pirr i magen hela veckan inför kommande vecka då jag ska till Stockholm! Jag är sååå nyfiken på vad vi kommer att göra, hur arbetet är upplagt, design, vilka man kommer att jobba med osv. På söndag bär det av till Stora staden, på måndag börjar det Stora äventyret!

Sedan har vi den stundande renoveringern som kommer att börja direkt efter midsommar! Det är butiken som skall totalrenoveras. Superkul att få vara med om en sådan omfattande renovering och dessutom får vara med att tycka och tänka. Vi kommer att få en ny snittkyl och helt ny inredning. Kan garantera att ni kommer att få veta mer om detta.

Ja, så var det SM också... det närmar sig... vips så är man där! Men men ingen ide att hetsa upp sig för det redan nu. Jag får ta en sak i taget och tänka på att det är ju faktiskt bara är roliga saker som jag ska göra =) (även om det blir mycket jobb) Ska ju ändå ha lite semester i sommar också! 


Nu till något annat:

veckans toablomma! lila calla, orange nejlika, cerise elegansnejlika
Jag gillar verkligen kontrasterna i färgerna... mums!

Blommogram till mig med inbjudan till sm. ...

img_6807 (MMS)

Blommogram till mig med inbjudan till sm. Vad kul det är att få blommor! Fint och kreativt kort. Tack Interflora!


Brudbukett i all enkelhet. Sarah Bernard p...

img_6807 (MMS)

Brudbukett i all enkelhet. Sarah Bernard pioner enkelt ihopbundna med daggkopa. Mer avancerat än så behöver det inte vara.


det händer grejer!

För det första vill jag be lite om ursäkt för att bloggen inte uppdateras lika ofta längre... Det är så mycket annat som händer och jag hinner inte riktigt med att uppdatera. 

På söndag drar jag till storstaden för att dekorera på det kungliga bröllopet! Det känns lite pirrigt. En otrolig ära!

En annan sak som händer på lördag 12/6 är att jag kommer att vara med i GP:s bröllopsbilaga =) mer säger jag inte... Ni får se på lördag.

Nu måste jag rusa till jobbet.
Ha en bra dag!


Har precis kommit hem från en härlig lågpr...

img_6807 (MMS)

Har precis kommit hem från en härlig lågpromenad med familjen. På våran promenad såg vi bland annat dom här fina orkideerna. Guckusko heter den här fridlysta sorten.


Konvajlparadis...

img_6807 (MMS)

Konvajlparadis...


kvällspromenad på botaniska trädgården

sååå härligt att komma ut i naturen och känna alla dofter och den friska luften! Här kommer bildbevis... inspirerande, inte sant?!

 

 


RSS 2.0