Calla Upp-och-ner

Just det! Ett fång upp-och-nervända callor fungerar som "vas" till rosen.Erkänn att det är lite spexigt!


Toablomma

Nu var det ett litet tag sedan (orkideér håller ju sååå länge!) Den här gången blev det en söt påskinspirerad bukett i vitt och grönt med:

 • Anemon
 • vit Vaxblomma
 • Poppel
 • vita fjädrar

Vasen är mitt senaste loppisfynd.


Köpenhamnresa planeras...

...så nu behöver jag ER hjälp! Jag undrar vad man inte får missa om man åker till Köpenhamn? Tage Andersens butik är given. Jag tar gärna emot tips om blomsterbutiker som är värda ett besök eller andra aktiviteter/platser. Har bara varit en kort visit i Köpenhamn innan så jag behöver alla tips jag kan få! Det här blir en weekend i slutet av april. Tänk vad inspiration!


påskpyntat

Idag har jag påskpyntat i köket. Det blev två Tet á tet och fint ris (poch i stället för björk) Riset har jag pyntat med gula fjädrar och rosa och gula fjärilar. 

 


Magnus kärl-lekar...

Så heter utställningen som hade vernissage idag på Galleri Red hill. Red Hill håller till i samma lokal som La Fleuriste i Göteborg (där jag jobbar alltså)

Lokalen är uppdelad i en floristdel och en konstdel som smälter ihop på mitten. Jag tycker att det är en skön blandning med blommor och konst. Blommor ÄR ju konst! vill ni läsa mer om Galleri Red Hill eller är nyfiken på konstnären så kan du göra det här


Tack!

Tack för alla fina komentarer! Det värmer i hjärtat =)Nu ska jag snart iväg till jobbet.... börjar bli lite brottom nu faktiskt! Idag är det vernissage på galleri Red Hill som hyr in sig i våra lokaler. Berättar mer om utställningen och Red Hill senare ikväll.

Komentera mera! =)
Kramifolia

God morgon!

Den här dagen börjar jag med några härliga solitärer med franska papegojtulpaner med buntband, hupericum och vita fjädrar.

...har kommit på att det är ganska svårt att fota solitärer så att dom verkligen kommer till sin rätt! Hoppas ni fattar idén i allafall =)

önskar er alla en härlig dag!

Ny kategori: Buketter

Då var det dax för en ny kategori! Buketter helt enkelt. Har ju gjort en del buketter och lagt upp här på bloggen så jag kommer så småning om samla alla i denna kategori så att det blir lättare att hitta.

Solfjäder bukett

Material:

 • Molucella
 • Nelikor
 • lotusfrökapslar (torkade och böjda som små duchar)
 • Mikado
 • Fjädrar
 • Trådunder ytan...

Just nu, till morgonkaffet, sitter jag och drömmer mig tillbaka till Thailand. Det absolut mest spännande vi gjorde var att vi dök med tuber =) Jag hade dykcertifikat sedan innan och Adam tog det på plats. PADI Open Water, vi får alltså dyka till 18 meter.  

Det är så sjukt vackert och annorlunda under vattenytan. En oändlig oas för inspiration!
Nemo =)

 

               

 


Här kommer jag...


Adam?

en lång dag....

...har det varit idag. Mycket som ska fixas med och skyltas om mm. Tur att jag har haft så duktiga medarbetare och praktikanter med mig idag! Eftersom jag har haft fullt upp så har jag inte hunnit ta några bilder. Ska försöka hinna med det i morgon i stället.Så här ser Thailands elnät ut.... ungefär som min hjärna känner sig just nu...

Dax att ladda batterierna inför morgondagen!
God natt


Styling på Västsvenska Turistrådet

Här kommer en kort sumering av dagens företagsstyling. Enkelhet med påskvibbar.


Konferens: korta påskliljor i låg cylindervas

 


Entré: vita pärlhyacinter i den röda glasfiberkrukanRöd och grön kornell med naturliga fjädrar


God morgonSitter här med mitt morgonkaffe och tänker lite på den kommande dagen. Det är första jobbdagen efter semestern... Det brukar alltid vara en skön kännsla när man kommer tillbaka från en längre ledighet. Jag känner mig liksom full med energi och kreativitet. Det liksom kliar i fingrarna! Det är lite spännande att komma tillbaka. Jag vet ju inte alls vad som står på schemat eller vad som har hänt när jag varit borta (nästan 3 veckor) Det hinner ju hända en hel del...

Jag ser verkligen fram emot vårens projekt (och jag har precis bestämt att nu får det vara slut på vinter!) Bland annat ska La Fleuriste ställa ut på trädgårdsdagarna och jag ska delta i den årliga Hattparaden (hattävlingen)

Önskar er alla en riktigt härlig måndag!
sweetheart brudbukett

Kollade igenom lite bilder och hittade den här fina brudbuketten som jag gjorde för ett par år sedan.


Detta är en Glameliros (sydd ros) i form av ett hjärta.
Material:

 • Vendela ros (15-20st)
 • Paphiopedilum
 • Hoya linjaris
 • Ärtor på tråd
 • Hypericum
 • Dekorationstråd

Matchande korsage


nya små godingar

Detta är mina två senaste fynd till vas-samlingen. Den lite större gröna vasen köpte jag på second hand och den lilla på Grönbergs.Båda vaserna är ju ganska små och kommer att passa perfekt till mina toablommor! =)

Lördagsutflykt till palmhuset

Idag tänkte jag visa lite bilder från gårdagens mysdag med mina vänninor Maria och Emma. Vi gick och kollade på Tage Andersens Camelia utställning i Palmhuset (Trädgårdsföreningen, Göteborg) Utställningen håller på till den 5 april och är helt klart värt ett besök! 


Det pampiga palmhuset


Den otroligt vackra ingången


En av alla fantastiska Cameliablommor 
En alldeles riktig korkek!
En fin detalj var att dom hade lagt björkris längs kanterna på krukornas insida. En idé som jag tänker sno rakt av!
Här kan du läsa mer om Tage Andersen

Hur stolt får man lov att vara...

 
För några dagar sedan kom marsnumret av våran brachtiding Blomster Branchen ut. Idag har jag äntligen lagt vantarna på ett exemplar! Det är nämligen så att jag är med i ett reportage som handlar om min blogg =) Hur kul som helst! Ett helt uppslag dessutom.

Nu ska jag genast sätta mig och läsa resten av tidningen =)


Höll nästan på att glömma...

...denna veckans Toablomma! Direkimporterad från Thailand! Man kunde nämligen köpa hela lådor med snittorkidér på flygplatsen i Phuket. Självklart var jag tvungen att testa ett sånt paket. Den innehöll mest Dendrobium men också en stjälk som jag tror kan vara en Vanda (?) är inte helt säker men vacker blev den i allafall på handfatet!

 Som ni märker har jag dille på orkideér just nu =)


Phuket Orchid Farm

Under min och Adams resa besökte vi Phuket Orchid Farm.

1500 olika orkideér hybrider och arter... Tror ni jag var i himmelriket eller!? Det var helt fantastiskt att vandra runt i den varma och fuktiga miljön och bara njuta av orkideérnas skönhet. Jag tog hundratals bilder så jag tänkte visa några för er.               


 Dessa färgranna skönheter kommer jag defenitivt plocka fram när allt känns grått och trist och inspirationen tryter!

Här  kan du hitta Phuket Orchid Farm


inte ens när jag är i Thailand på semester....

...missar jag att ha en TOABLOMMA! hihi Det är en blandad bukett med dendrobium som vi fick som "biljett" när vi besökte Phuket Orkid farm.

Jag tänkte att jag skulle berätta och visa bilder från det senare idag.


Detta är såklart förra veckans toablomma. Bilden är tagen på våran toalett på hotellrummet. 

Hej så länge!


Tillbaka till verkligheten

Tänk.... nyss låg man på en sandstrand med den varma vinden blåsande i håret, solen i ögonen och vågornas brus i öronen. Det känns nästan som en dröm. Palmer och vackra blommor vart än gick.


ön Bon, nästan öde. Vi åkte longtailbåt dit


Longtailbåt vid "våran" strand Kata Beach

 


Besök på orkidéfarmen

 


solnedgång på Kata BeachVi har gjort massa spännande saker som jag så gärna vill berätta om! Till exempel besökte vi en Orkidé farm och så har vi gjort 6st dyk. Tänkte inte ta det nu men det kommer så småning om det lovar jag!


nu tar jag semester!

Nu är det dax för min och Adams Thailandresa! =) Det innebär att jag tar semester från bloggen också. Vi kommer att vara bortresta till den 18/3.

När jag kommer hem så kommer jag vara full med inspiration som jag vill dela med mig av!På återseende!


något sött till kaffet?

Ibland kan man bara behöva ta en liten paus när allt känns stressigt och jobbigt. Mitt bästa tips just nu är att ta en av dessa kalaorifria ögongodisarna till morgon kaffet =)

Det är krokus som är planterade i söta vintage grädd- och sockerskålar.

 

 

 dessa godingar går att köpa på La FLeuriste


RSS 2.0