Toablomma! Tyvär vet jag inte vad den här ...

img_6807 (MMS)

Toablomma! Tyvär vet jag inte vad den här sötnosen till ros heter...


Just nu! Delar av våran nya fina inredning...

img_6807 (MMS)

Just nu! Delar av våran nya fina inredning har kommit! La Fleuriste kommer bli såå vackert!


Ett smakprov på året julinspiration

Igår var jag på Interfloras julinspiration med Sofie Danielsson. Blomman var i fokus och det pratades om trenden chubby chick (lite osäker på stavning) vintage, nordiskt och amerikanskt var tre olika delar i denna tolkning av trenden. Här kommer ett smakprov i form av bilder (tagna med en halvbra mobilkamera)
Jag blir jättesugen på julpussel! Jag vill ha jul nu!

Allahelgona är snart här och vi är i full ...

img_6807 (MMS)

Allahelgona är snart här och vi är i full gång med att göra gravdekorationer. Vad sägs om ett vackert hjärta att lägga på graven?


Igår kväll avnjöt Kronprinsessan Viktoria ...

img_6807 (MMS)

Igår kväll avnjöt Kronprinsessan Viktoria och prins Daniel en middag hos landshövdingen i Göteborg. Jag hade äran att göra bordsdekorationer!


Höst

Hösten har kommit och med den alla vackra färger! Jag älskar mysiga höstpromenader när man kan kolla på alla vackra träd och löv som singlar ner... 

Här har jag gjort en vacker höstkrans till begravning med bland annat kalla mango, gloriosa, passion ros och nypon. Själva kransen är lindad med färgade eklöv.  
hej på er

Nu har jag varit lite dålig på att uppdatera igen...

Jag vill tipsa er om en annan blogg, Svenska blomsterbloggar. Där kan man hitta min och massor av andra blomsterbloggar. Helt klart värt ett besök när man behöver lite inspiration!

Klicka på bilden för att komma till bloggen.
Svenska Blomsterbloggar

säljkurs

oj oj oj vad mycket information på en gång! Idag har jag varit på säljinspirationskurs med Per Benjamin. Det var mycket givande. Per är en fantastiskt föredragshållare och jag rekomenderar alla som får chansen att gå på någon av hans kurser. Det kommer nog ta ett tag innan man kan smälta allt man lärt sig och det kommer krävas att man tränar mycket. Jag ser fram emot att komma till butiken och praktisera det jag lärt mig!  uppdatering

Vinnare i Elmia flower Grand Prix blev Lina Supstiks!

På andra plats kom Emma Forsgren

På tredje plats kom Sofie Danielsson

Stort Grattis till dessa superduktiga florister =) 

Elmia Flower Grand Prix

Den här gången gick det inte så bra för mig på tävlingen. Jag slutade på femtonde plats, sämsta placeringen hittils. Men det är ingen ide att hänga läpp för det. Det är bara att ta nya tag och komma igen nästa gång!

Första uppgiften var en brudbukett
Andra uppgiften var valfri bukett/dekoration/arrangemang
Temat för båda uppgifterna var vardagssurrealism

Här kommer några av bidragen som jag tycker var bra.Det här är mina bidrag
Buketten blev jag inte alls nöjd med. Hade en plan från början men som inte funkade. Eftersom det var ont om tid var jag ju tvungen att sno ihop något.... Dagens Lärdom - Gör aldrig aldrig något som du inte är säker på att det funkar. Testa gör man hemma!  
Brudbuketten var jag ganska nöjd med. Fick väldigt mycket teknikavdrag dock . Speciellt för att buketten var framtung. Lärdom - Tänk på att den faktiska balansen har STOR betydelse.


Som sagt - Träna mera och ta nya tag!


I morgon är det dax att tävla igen! Elmia ...

img_6807 (MMS)

I morgon är det dax att tävla igen! Elmia flower Grand prix.... Börjar kännas lite pirrigt!


det var ett tag sedan...

...men nu har jag äntligen fixat en ny fin toablomma! Vasen har jag fått av Adams snälla mamma.


RSS 2.0