Alva, min skatt

Hoppas att eran påsk varit glad med mycket godis och kärlek. Min har varit helt fantastisk! På självaste påskafton föddes min underbara dotter Alva. Allt kretsar kring denna vackra lilla varelse just nu.
Så här fina blommor har vi fått av nära och kära.
Med blomstrande hälsningar
Malin

Visset är vackert

Visst kan visset vara vackert. Det upptäckte jag när jag lät mina tulpaner stå lite väl länge... tills varenda kronblad fallit av.Denna långfredag har spenderats på balkongen och ute på picknink, mycket härligt!

Soliga påskhälsningar
Malin


på frukostbordet

En god frukost med sin älskling och en bukett vitsippor på bordet. Det är lycka! 
Idag står besök hos barnmorskan på schemat. Det verkar vara alldeles för mysigt i min mage för att bebis ska titta fram...   

med blomstrande hälsningar
Malin

Toatema

Ingen bebis än så länge, så jag fixar lite påskfint i badrummet. Temat idag är påsk/det nya duchdraperiet.       

Det kan inte bli mer påskigt än med påskliljor. Det är ju en billig blomma så passa på att frossa och fyll stora härliga vaser! Här har jag blandat med lite poppel.  


En kvist med Forsyntia piffar upp i fönstret.


Med blomstrande hälsningar
Malin

Vivor och violer

Har spenderat dagen med min svägerska, en väninna till henne och deras söta bebisar på trädgårdsföreningen (Göteborg). Vi lunchade på restaurang trädgårn och sedan passade vi på att kolla in utställningen "vivor och violer" som håller på fram till den 25april.

Måste säga att själva utställningen var lite av en besvikelse tyvär. Dels var den väldigt liten men värst var att utställarna missat att vattna dom törstga små rackarna så mycket slokade. 
Det vackra palmhuset med exotiska växter och trevligt sällskap vägde dock upp utflykten.


svart violbollviva


Gullviva

Imorgon är det 20:de april... det borde betyda bebis! Men jag vågar inte riktigt hoppas. Vi får vänta och se.

Med blomstrande hälsningar 
Malin 

Black Parrot

Det är namnet på denna vackra papegojtulpan. Lite missvisande dock då den inte är "svart" men otroligt vacker och intensiv färg. Vet inte vad jag ska kalla färgen men "rödlök" tycker jag ligger nära tillhands. Jag är rätt nöjd med matchningen med ljuset ;)

Med blomstrande hälsningar
Malin


Funderingar kring färgade blommor

Var och hälsade på kollegorna på La Fleuriste igår. Jag kunde såklart inte hålla mig ifrån att göra några härliga vårkarameller!

Dessa buketter innehåller bland annat:

 • ros, peach avalanche
 • nejlika
 • kängrutass
 • färgad brudslöja
 • garn och nålar

Det här med färgade blommor... Jag kommer allt oftare på mig själv att säga:

"Jag gillar ju egentligen inte färgade blommor men den här var ju faktiskt riktigt fin"

Så det här med färgade blommor kanske inte är så dumt, ibland. Visst finns det hemska färgningar, men den pastellfärgade brudslöjan föll mig i smaken! Sedan gäller det ju att man hittar rätt kombinationer med det färgade såklart. Vad tycker ni om färgade blommor? Själv kan jag känna att det är svårt att vara helt för eller helt emot.

Önskar er alla en fantastisk lördag!
Med blomstrande hälsningar
Malin 


matchande påskris

Tänkte inte påskpynta så mycket i år... Brukar inte göra det utan fokusera mer på vårblommor. Men ett påskris brukar jag få till i allafall. Skippade det gula i år och tog istället färger som matchar kuddarna i soffan. Lagom påskigt. 

våriga hälsningar
Malin

bara en vecka kvar!

... Ja, eller bara någon dag eller tre veckor.... man kan ju inte riktigt veta när bebis behagar dyka upp. Men 20:de april är det beräknade datumet. 

Hittade den här fantastiska bilden på bebis i rosenbädd... Helt underbar! Det får mig att längta ännu mer...  Rosendoftande (och bebislängtande) hälsningar
Malin

Red Naomi eller Grand Prix?

En riktig klassiker. Toablomma i form av en stor vacker röd ros får pryda handfatet denna vecka.

Men jag har ett litet bekymmer som jag skäms lite över om jag ska vara ärlig. Jag vet inte om denna ros är en Grand Prix eller Red Naomi. Jag kan inte se skillnad på dessa två sorter! Florister och blomsterkännare där ute, är det bara jag? Eller finns det något knep för att se skillnad på dessa två? Let me know...

Med blomstrande hälsningar
Malin

Fantastisk helg

Vilken kalashelg det har varit! Toppenväder och massor av firande av vänner som fyllt år och vänner som överraskat mig med babyshower. Tack alla för en lyckad helg!! 

Det vackra vårvädret har fått mig att vilja fixa fint på ballkongen. Det svåra är bara vad jag ska ha för tema/färg i år. Det finns ju så mycket fint som man vill ha men balkonen är inte så stor... hm.. tål att tänkas på.
Underbart med crocus som kommer upp som från ingenstans och sprider glädje! Har ni tänkt på att dom döda och "fula" löven gör att crocusarna framstår som ännu vackrare! Kontraster.... Tänk... Våren hade kanske inte framstått som lika vacker om inte vintern fanns? Tack vinter för att du gör våren så vacker!

Med blomstrande hälsningar
Malin

porträtt

Måste bara visa ett porträtt som Jag har fått av Erica. Visst är hon duktig!med blomstrande hälsningar
Malin

solfjäder

Annorlunda begravningsdekoration som inte bara är snygg, den är också kul att göra. Svårigheten ligger i att få en snygg form.
I denna har jag använt:

 • gul ringblomma
 • gul och orange ornitogalum
 • gul ros
 • orange nejlika
 • gul santini
 • aprikos våreld (ibotten som täckmaterial)
 • texasgräs
 • aspididstra
 • nålar
 • mikadopinnar
 • underlaget är en oasis ideal på en brädbit

med blomstrande hälsningar
Malin


Sista dagen på jobbet avklarad

På ett tag i allafall. För nu börjar min mammaledighet! (Nu fattas bara bebisen) För er som undrar så kommer jag fortsätta blogga i den mån jag hinner och har något att skriva om. Vi får se hur aktiv jag kommer att vara.

Vasen och tulpanerna var en av presenterna jag fick av mina fina kollegor idag.


Med blomstrande hälsningar
Malin

vårplantering

Jag blev så inspirerad av Nicklas och Marianne att jag satte igång med lite vårplanteringar! Här blev det rosa toner med vitt underlag. Bellis, Primula och rosa Förgätmigej. För att få in det vita från korgen har jag stuckit vitfärgat björkris direkt i jorden som jag sedan har klippt i samma höjd som blommorna. Fin effekt tycker jag .


hibiskus eller påsklilja?

Inte helt lätt att se skillnad bara på blomman såhär... men detta är en slags påsklilja,  Narcissus Cassata. Minst lika vacker som hibiskusen. solgul hibiskusblomma


med blomstrande hälsningar
Malin

vårinspiration

Är nyss hemkommen från årets vårinspiration med Interflora. Det var en underhållande och inspirerande dag med Nicklas Jensen och Marianne Walldén som inspiratörer. Fokus låg på omtanke och sälj och två blomstrande teman presenterades. Inga supernyheter direkt men en del tips och pepp.

Självklart glömde jag min kamera hemma så den usla bildkvalitén kan delvis skyllas på min mobilkamera.... (delvis på fotografen)

Ena temat var rosa-vår-romantiskt. Mycket passande till mors dag.Andra temat var påsk i blått. (var blåkulla en tanke där måntro?)


Jag älskar denna söta dekorationen som Marianne gjorde. Påskig utan att vara gul!


Här har vi Marianne och Nicklas med sitt finalarbete


finalarbetet sett uppifrån.


Nu är jag full av inspiration! Har dock bara tre dagar på mig att få ut kreativiteten i butiken. Sen ska jag ju vara mammaledig. Som tur är kan man aldrig få för mycket inspiration!

med blomstrande hälsningar 
Malin  


Tre vackra solgula rosor fick jag av min ä...

img_6807 (MMS)

Tre vackra solgula rosor fick jag av min älskling igår. Gissa om jag blev glad! Det hör inte till vanligheterna att han kommer hem med blommor... Nu står dom i vardagsrummet som tre solar och ler mot mig. Lycka!


Dekoration till en invigning. Stickteknike...

img_6807 (MMS)

Dekoration till en invigning. Sticktekniken är "sparallel" alltså lite kors och tvärs.  Fredagsmys på er!


RSS 2.0