Jag önskar er alla ett fantastiskt gott ny...

img_6807 (MMS)

Jag önskar er alla ett fantastiskt gott nytt år!


God fortsättning!

Åh va mycket fina saker vi fått i julklapp. Min lilla dotter verkar ha varit EXTRA snäll ;) Hoppas att ni har haft en fin julhelg precis som jag har haft.

Jag tänkte dela med mig av en julklapp som jag fick från min chef och hans sambo. Nämligen min favoritblomma!


Mmmmm... Jag går och sniffar den underbara konvaljdoften flera gånger om dagen!
God fortsättning!
 

God jul!

img_6807 (MMS)

God jul!


A´m a ryllis


Ikväll börjar börjar det! Alla våra gåbortmiddagar och Julfiranden. Fullspeckad vecka med massa mys med familjerna. Florist som jag är tycker jag att det är fint att ha med sig en liten blomma. En solitär med amaryllis benfika, kvistros och anthurium tycker jag skulle passa fint. Jag har knytit ihop blomstren med ett grovt snöre och dekorerat med ett par knappar.
Trevlig helg och god jul önskar jag er alla!


Min lilla rosenknopp

Min lilla rosenknopp läser senaste numret av blomsterbranchen(nr 8 2011). Plötsligt tittar hon på mig och säger: Men mamma det är ju ditt blomstersmycke från SM-utagningen på bild!
Hihi. Det var skoj att mitt smycke kom med i tidningen. Då blir man lite extra stolt minsann.
Här kan du se mina arbeten och Här kan du se andras tävlingbidrag från SM-utagningarna 2011.

"snabelfröjd" kan man hitta på la Fleurist...

img_6807 (MMS)

"snabelfröjd" kan man hitta på la Fleuriste. Allttid finns det något som får en att dra på munngiporna där! :)


Sofies blommor

Floristen och bloggaren Sofie, som har bloggen Sofies blommor har interjuvat mig och skrivit några rader i sin blogg. Tack för dina fina ord Sofie!
Här kan du läsa intervjun.

Julveckan

Tänk, nu är det bara några dagar kvar till självaste julafton. Det går så fort! I vanliga fall skulle jag stå inför årets stressigaste och roligaste vecka, vara superladdad och fylld av julinspiration! Måste erkänna att julinspirationen är svår att hålla fast vid i år. Kanske beror det på avsaknad av snö, kanske beror det på att jag är hemma och har fullt upp med bebis. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Men jag försöker så gott det går med julblomor, tända ljus och paketinslagning...
Vill sända en hälsning till alla florister där ute: Kör hårt! Men glöm inte att andas och ta en paus. Jag önskar er alla en riktigt rolig, inspirerande och lönsam julvecka!

Jag kallar honom Jack

Överblommad, grönskiftande Helleborus på handfatet har fått sällskap av Jack kanin. Trevligt sällskap till toablomman.

julklappsinslagningstips

Jag älskar att slå in paket! Speciellt julklappar, för dom är många och man behöver ju inte bestämma sig för en enda modell. Jag har slagit in ett helt gäng klappar som går i samma stil men ändå är personliga. Låt dig inspireras, kanske kan du hitta någon detalj att du kan använda dig av.

Tredje advent. Jag och min fina lilla fami...

img_6807 (MMS)

Tredje advent. Jag och min fina lilla familj är ute på en härlig promenad. Men vart är julstämningen?


första snön

Sjätte december. På balkongen står fortarande olivträdet och en sista blomande pelargon. (jag vet, jag borde plockat undan och städat där ute för länge sedan!) Idag kom den första snön. Äntligen lite passande julkänsla! Men jag får skynda mig med kameran för solen smälter snön lika fort som den kom! Tänkte ett tag att jag skulle ha gjort någon slags adventskaleder här på bloggen. Nu blev det inte riktigt så... kanske nästa år. Istället tipsar jag om andra kalendrar.
Sofies blommor har jag ju redan tipsat om. En annan är Min Eden


andra advent

Hoppas att ni haft en trevlig andra advent! Det är lite svårt att få den där riktiga julstämningen när vädret är som det är bara. Man får försöka skapa lite stämning genom glöggmys och pyssel. Just nu följer jag en blogg som har en pysselkalender! Sofies blommor Mycket läsvärd och mysig blogg. Väl värt ett besök för den pysselsugna!


Bakom kulisserna "sweet and frosty"

Tänkte att jag ska försöka visa hur det går till att göra en brudbukett. Det är mer jobb och tar längre tid än vad många tror. Sedan gör man ju inte alla brudbuketter på samma sätt förstås. I denna bukett har jag valt att blanda tekniker. Jag har stiftat det silvriga och använt rosorna med stjälkar.
1. Brudkonsultation: Man träffar bruden/brudparet och pratar igenom vad för typ av bukett man vill ha. Färg, form, blommor, känsla etc. Man kanske skissar lite eller brudparet kanske har bilder med sig som man tar inspiration från. Så här såg det ut när jag själv gjorde ett ispirationskollage.
2. Sedan beställer man blommor och material. Blommor beställs i buntar om 20 (ibland ligger blommorna om 10, 25 eller 50) Om man beställer krukväxter är det oftast hela lådor man beställer (12 eller 15st tex) Eftersom vi florister också behöver lön (!) så måste man ta betalt för det material man beställer, därav lite högre materialkostnad på blommor man betäller som kund.

3. När blommorna levereras ska dom naturligtvis tas om hand. Snittas, sättas i vatten, vattnas etc.

4. Nu till själva buketten. Jag börjar att förbereda mitt mellanstick. Jag stiftar detta material (silvertrassel och silverek) för att de har för kort stjälk. När man har lätt kramp i händerna och man tror att man har tillräkligt, då gör man lika mycket till!
5. När man förberett allt material är det dax att sätta ihop buketten. 
6. När jag är nöjd med formen knyter jag med bast. Sedan klipper jag ner ståltrådarna så att dom inte kommer att synas under bandet.
7. Jag limmar ett sidenband om stjälkana. Som ni ser på bilden här under till höger så syns floratejpen (har använt både vit och grön) Då anväder jag limpistolen ock limmar dit bitar av silvertrassel och vit plumosus för att täcka floratejpen. baksidan ska ju också vara snygg och prydlig
8. Jag dekorerar bandet med pärlnålar.
9. Sedan kommer man till finliret. Jag dekorerar med vita pärlnålar och limmar vit plumosus (så fin frostkänsla) och vit/glittrig rosepeppar. Så var buketten klar. ca två timmar effektiv tid.
10. Men än är inte beställningen klar. Det är tid för ännu mer pilljobb, nämligen korsage. Tråda, tejpa, fäster korsagenål, limma på band.
Brugumens korsage blir såklart extra fin med dekoration matchande brudbukett.

Sweet and frosty

Jag är supernöjd med dagens brudbukett! Rosa, romantiskt ock frostigt. Basen består av rosen Sweet Avalanche. Till det har jag Silverek, silvertrassl, färgad (vit och glittrig) rosépeppar och vit plumosus Jag tänkte att ni skulle få följa med på ett "bakom kulisserna" och se lite hur jag har gått tillväga. Men det tar vi i morgon (eller någon annan dag)RSS 2.0