toatema turkos

Ny toablomma och temat är turkos! Jaha.. hur ska jag lösa detta då? Turkosa blommor finns ju inte, Men jag fuskar lite med vita ranunklar och med turkos rekvisita fick jag allt till det ändå. Anledningen till mitt val av färg är mina nyinkökpa turkosa handukar, vårigt och fräscht! Så ljuvliga ranunklarna är... finns ju inga ord som kan beskriva...

med blomstrande hälsningar
Malin

Melodifestivalen

Såg ni melodifestivalen i går? Det gjorde jag och min sambo. Tyckte att det var en bra omgång... men det var inte alls det jag skulle skriva om utan om de allra sista minutrarna när vinnarna fick sina buketter. SÅG NI BUKETTERNA?? Dom var ju helt magiska. Någon slags fjäderkonstruktion som liknade änglavingar. Jag undrar så vem som har designat och skapat buketterna. Har inte lyckats hitta någon bild på dom mer än en bild på aftonbladet där dom ligger lite i ett hörn.

Är det någon som vet vem som hade äran att göra dessa buketter eller har hittat någon tydligare bild på buketterna? I need to know! Skriv gärna en komentar eller maila malin_svahn@spray.se

Krans av strilitziablad

Mycket begravningsbinderier nu tänker ni... Ja jag vet men nu är det den sista på en stund. Kan ju bara inte låta bli att visa er hur vackert man kan göra!

Kransstommen har min flitiga praktikant Sandro knåpat ihop. Han har använt strilitziablad som han tagit bort själva mittnerven på. Sedan har han nitat fast bladen. Stommen blev så vacker att det nästan var synd att sätta i blommor!

blommor som jag använt i själva dekorationen:

 • vit ros
 • aqua ros
 • ceris kvistros
 • lejongap
 • azalea (mycket bra att täcka med!) 
   

med blomstrande hälsningar
Malin


Iris

Att bara använda en sorts blomma i en begravningsdekoration behöver inte alls bli "tråkigt" Här har jag använt gul Iris som jag "piffat" till med körsbärskvistar och fontängräs.


Favorit modellen när det gäller stående begravningsdekoration

Här i rosa toner med

 • rosor (aqua, kvistros och en ljusrosa sötnos som jag inte kan namnet på)
 • lejongap
 • delfinium
 • "rosenazalea" (i botten som täckmaterial
 • spagnum (vitmossa)Fin fredag på er hörni!


ljuvlig

Har egentligen inget att skriva om men jag ville bara visa den här ljuvliga buketten i ljus apricos och lila. Lite oväntade färger men dom gifter sig så fint tycker jag. Känslan är ljuv romanstik och vår.  


det är insidan som räknas

Bokstavligt talat! I dessa vackra glasvasar har jag helt och hållet jobbat innuti vasen. Tulpaner (super parrot) i den ena och hängbjörk i den andra. Björkriset har jag virat längs vasens kanter för att få en "twistad" effekt.

Med blomstrande hälsningar
Malin

Vårtecken

Oh.. har just upptäckt att trädgårdsföreningen i Göteborg snart öppnar sin utställninga om snödroppar! Hur lycklig blir man inte!? Detta får inte missas!Snödroppar - som du aldrig sett dem förut

Säsongen i Trädgårdsföreningen startar inte förrän 16 april. Men redan 26 februari tjuvstartar parken med en utställning om snödroppar.

Tillsammans med Hannu Sarenström, trädgårdsprofil, kommer Trädgårdsföreningen under nio dagar visa upp den stora artrikedom som finns av snödroppar. Många känner igen snödroppen som den första blomma som sticker upp ur jorden för att hälsa våren välkommen. Men det är nog inte så många som känner till att det finns närmare 700 arter av denna lökväxt.
- Det är en exklusiv och elegant samling som kommer att ta andan ur besökarna. Vit som snö, doftande som av grön sparris, berättar Hannu.

Drivs upp i Trädgårdsföreningen
De snödroppar som kommer visas under utställningen är direktimporterade från England och drivs upp på plats i Trädgårdsföreningen. Nicholas Delahooke, trädgårdsmästare i parken, vårdar lökarna ömt. Han täcker dem, värmer bort is och flyttar omkring dem för att de ska få precis lagom kyla eller kanske nås av en nödvändig tinande solstråle.
- De kommer i rätt tid, kommenterar Nicholas, lugn som en filbunke och ser ut över de minst 6 000, kanske ända upp till 10 000 lökar han ansvarar för.
Utställningen är också ett vernissage. Hittar du en snödroppe som faller dig i smaken kan du boka den och hämta den efter utställningens slut.

Utställningen pågår 26 februari till 6 mars, kl 11-18 dagligen.
Entréavgift: 40 kr, fritt för barn under 17 år i vuxet sällskap.

Detta kan man läsa på trädgårdsföreningens hemsida.
http://www.tradgardsforeningen.se/


Iris reflexus?

haha... nä, jag har inte upptäckt en ny sorts Iris. Men visst ser det ut som om blomman är självlysande/gjord av reflex?!

Detta är en maffig bukett som består av 20st Iris och tre stora strilitziablad. Irisgömma tycker jag är ett passande namn. Lite spännande när blommorna gömmer sig i bladen, som om hela buketten är en enda stor blomma som håller på att slå ut.  


sista sucken

Ni trodde kanske att det var över... det här med amaryllis, men icke! Dom allra sista sista amaryllisarna som blommar så fint... Har inte hjärta att slänga dom så jag snittar och sätter dom i vackra vaser i stället. Hippeastrum Harlequin heter sötnosen.  

med blomstrande hälsningar!
Malin

Dripp dropp dripp dropp

Härlig söndagspromenad i vårväder, solen skiner, istapparna drippdroppar och fågelkvitter... Kan man bli lyckligare!? Hopp, inspiration och energi är vad jag fylls med.

Promenaden resulterade inte bara i ett euforiskt lyckorus, utan också en frisk bunt blåbärsris och några vackra kvistar.Lyckliga vårvarma hälsningar!

bukett på rot

Om man råkar komma över ett gäng tulpaner som inte har blivit kapade från sin lök, då kan man göra en bukett på rot! (motsägelsefullt men kul!) Jag har helt enkelt bundit buketten i spiral och sett till att lökarna hamnar som en jämn matta att stå på. Lite vatten i botten så att inte tulpanerna slokar är viktigt.

Sådana här buketter kan man göra utan lökar också men det blir lite exrta stadigt med lökar.

En skön lördag önskas ni alla.
Med blomstrande hälsningar!

toatema orange

Fredag! Härligt! Det måste firas med ny fin toablomma. Jag gillar att ha ett färgtema och just denna fredag passade det bra med energigivande orange. (energi är just en bristvara hos mig för tillfället)
Blomman heter Ornitogalum, mycket hållbar, och sitter i ett härligt loppisfynd. Till detta har jag matchat med ett aprikost ljus och orange handukar.

Med blomstrande hälsningar

Vårigt värre

Idag gjorde jag några härligt våriga arrangemang i en glasfibervas. Tekniken är att jag satt blommorna lågt och kompakt i bara vatten (ingen stickmassa alltså) Materialet jag använt:

 • Tazett
 • tulpan
 • Iris
 • påvens pung (den gröna håriga, mycket passande namn!? haha)
 • Jättetallbarr

Härligt med frächt limegrönt-gult-vitt. Detaljen med barren gör det hela lite spännande och så får man in en mörkare ton.

Med blomstrande hälsningar!


Tävling

Jag är med och tävlar om en superfin sjal från Ester ElenoraOm du också vill vara med i tävlingen så är det bara att klicka HÄR

ärtsoppa och pannkakor på en tisdag!?

Ja, så tokigt det kan bli! Men är man ledig en tisdag så är det då man hinner steka pannkakor. Dukade extra fint för mig och min älskade med en blandning av loppisfynd, IKEAporslin och fäsrka snittblommor. Vardagslyx. 


Buketten får mig att längta efter sommar och sol och härliga promenader med barnvagn...

Det gör så mycket med en fin dukning. Den mest vardagliga rätt blir genast lite lyxigare.
Jag gillar att blanda gammalt och nytt... och ett inslag av färska blommor är ett måste i vardagslyxen!

Glad alla hjärtans dag! Puss & kram

img_6807 (MMS)

Glad alla hjärtans dag! Puss & kram


Glad alla hjärtans dag! Puss & kram

img_6807 (MMS)

Glad alla hjärtans dag! Puss & kram


redo för kärleksdagen

Dagen före Alla hjärtans dag, och butiken är fylld av vackra kärleksfulla buketter! Man önskar att man alltid kunde ha så här mycket blomster omkring sig!
Alla Interfloraflorister känner säkert igen redet i denna buketten... Den var nämligen med i 2010 års julbrochyr.
Jag och min praktikant Erica har format ett hjärta av borstnejlikor och en passionros. Enkelt men effektfullt, inte sant?!
Välfylld blomterkyl, precis som det ska vara!Ton-i-ton

Även om blå/lila inte är min favvofärg så tycker jag att det blir väldigt snyggt när man jobbar ton-i-ton och bygger upp en färgskala. I dessa buketter har jag olika blå och lila nyanser. (ursäkta den urursla bildkvaliteten men färgen syns hyfsat..)


Idag är jag ledig och laddar inför alla hjärtans dag! Imorgon blir det några timmars jobb och på måndag smäller det! Då ska det bindas rosor och romantiska buketter så det står härliga till.  

rustikt med tulpaner

Ibland hittar man kombinationer som man bara älskar och fastnar för. Just nu har jag snöat in på tulpaner med björkris och vaxblomma. Levande, rustikt och vårigt.

Önskar er en fin fredag!

Då var det torsdag...

Veckan går fort! På jobbet förbereds alla hjärtans dag för fullt. Jag ska försöka hinna fota lite fina buketter och lägga upp här... ska bara hitta lite tid någonstans ;)


Igår kändes det som vår i luften! Idag snöar det... aja... det är ju februari så våren är väl inte riktigt redo. Jag får njuta av våren innomhus istället. Blommande blåbärsris är typiskt vårigt tycker jag.


Hihi! Vilken överraskning  när det kom pak...

img_6807 (MMS)

Hihi! Vilken överraskning  när det kom paket till mig på morgonen. Det visade sig vara ett fint diplom med guldram och allt! Snacka om att man går runt och är lite mallig :) (egentligen stavar jag ju SVAHN, men det blev ju nästan rätt.)


Blått och vitt. Rundnunden Begravningskran...

img_6807 (MMS)

Blått och vitt. Rundnunden Begravningskrans med bland annat anemon, orkidé, nejlika, ros, agapanthus och amimajus.


ytskikt

Gillar verkligen den här stora golvkrukan "stripes" med fikusbonsaier. snyggt och nästan lite marin känsla med ränderna.
Men vad jag egentligen ville visa var hur man snyggt kan täcka jorden. Istället för att bara ösa på täckmaterialet, som i det här fallet bark, så kan man ställa barken på högkant och få ett mycket mer spännande intryck. Mycket mer pill men helt klat värt besväret!
 Ett annat tips på snyggt täckmaterial är klippta pinnar. Perfekt om man får några halvtorkade pinnar över och istället för att slänga så blir det supersnyggt täckmaterial. Här Har jag använt Cornell. Dessutom är det många träd som beskärs nu så då blitr det massor med pinnar som kan användas! Även stormar kan bidra med nedfallna kvistar som man kan plocka. Liten varning för kramp i handen om man klipper mycket bara... ;) 


Tage Andersen använder mycket kvistar och naturmaterial för att täcka/dekorera. På kameliautställningen i göteborg förra våren hittade jag denna fina kruka med björkris på insidan.  Här har jag använt videkissar som täckmaterial.Här har några torkade crokuslökar fått "nytt liv" som jordtäckare.


Det är bara fantasin som sätter gränser. Man kan använda mycket vackert "skräp" i stället för att slänga. Nästan allt går att använda bara om man har mycket av samma sort.  

Nytänkande, miljösmart och kreativt tycker jag!


drömmer mig bort...

Dessa söta minijuveler (mini phalaenopsis) får mig att tänka tillbaka på utflykten till orkidéfarmen vi gjorde när vi var i Thailand för snart ett år sedan...Här kan du hitta inlägget om Phuket Orchid Farm.

Fredag och dax för en ny toablomma

Vaxblomma, (Chamelaucium på latin) fick det bli idag. Jag älskar doften av barren och blommorna är så söta så söta, nästan som körsbärsblommor. Att den heter just vaxblomma kan man förstå när man känner på blomman som är lite hård och vaxartad helt enkelt. Många använder den som utfyllnad i tulpanbuketter vilket är väldigt fint men man kan lätt glömma att den är så söt för sig själv också!


Trevlig helg!

Den lilla svarta

Har fotat några krukor som våran praktikant Sandro har satt fina gröna växter i. Snyggt och dramatiskt!  
i min egen lilla värld

Det är något magiskt med glaskupor. Man liksom skapar en egen atmosvär, ett litet växhus, en liten sagovärld. Det som står under en glaskupa bli genast lite mer spännande och mystiskt...

Jag önskar er alla en sagolik dag...

dyrgrip

Jag som många (alla) andra längtar efter sol och vår och vårblommorna som kopmmer med den. Snödroppe är en given favorit. Läste en artikel i Aftonbladet om den dyraste snödroppen! 3771kr för en lök... WOW! Snacka om att ha vårlängtan eller! Läs artikeln Här


bilden är lånad från aftonbladet i samband med artikeln.längtan efter sol

Önskar er en trevlig tisdag med dessa solgula santini.
Det är inte utan att man längtar lite efter sol och vår nu...Tänk när man kan mötas av dessa gula solar på en härlig vårpromenad...


Pussilago på er!

RSS 2.0