Höstens skatter

Tänk vad mycket skatter det finns ute i naturen nu! Efter en promenad kommer jag sällan hem tomhänt. Senaste fyndet är en samling kastanjer. Som små praliner fast utan kalorier!

Fredagen till ära ska jag i vanlig ordning hälsa på kollegorna på La Fleuriste. Ska bli skoj att se vad dom hittar på för kul idag.


Önskar er alla en trevlig helg!

En grå dag men en färgglad promenad

Begav mig ut på en härlig höstpromenad med kameran i högsta hugg! Himlen var grå och lite snålblåst i luften, men vad gör väl det när man har så mycke vackert att titta på?! Älskar verkligen färgexplosionen som pågår ute just nu. Hoppas på många härliga höstpromenader framöver (gärna med sol dock)

Boktips och tvtips

Här kommer ett litet boktips! massa inspiration i bildform av florister världen över. International floral art 08/09.  Den bläddrar jag i för att få inspiration inför kommande tävling! Annars händer det inte så mycket på blomsterfronten för min del... Njuter mest av vacker höst och min fina bebis. =)

I morgon bitti ställer jag klockan 06.45 för att slå på SVT 1. Det är nämligen så att Floristen Emma Hansson som representerar sveriges florister i yrkeslandslaget ska vara med i Gomorron Sverige! Det måste ses! Härligt att TV börjar få upp ögonen för mitt fantastiska yrke!
Heja Yrkeslandslaget!

Ljunghjärta av galgeTänkte bjuda på lite lördagspyssel. Du behöver:

 • 1st trådgalge
 • 1-2 plantor med ljung
 • floratejp
 • dekorationstråd
 • vackert band
 • verktyg: tång, avbitare och sax

 1. Börja med galgen som kommer bli själva stommen till hjärtat. Forma den med händerna och med hjälp av en tång. Det är viktigt att få till en jämn och snygg form. Små ojämnheter kan man dock dölja med ljungen sedan.
 2. Som ni ser på bilden nedan har jag gjort en liten extra "snutt" med dekorationstråden för att få en snyggare design på mitt hjärta.
 3. Sedan floratejpar jag hela hjärtat (allt som ska täckas med ljung) för att få lite bättre fäste.
 4. Nu är det dax att linda på ljungen med dekorationstråden. Jag har valt en lila tråd eftersom jag vill linda ovanpå ljungen och då får tråden gärna synas. Svårigheten ligger i att få en jämn och fin fördelning på ljungen så att den inte blir tjockare på vissa ställen. Jag använde mig av två plantor av ljung med olika nyans. Dock räcker en planta för at göra hjärtat.
 5. För att ljungen inte skulle spreta så mycket linade jag ett extra varv med dekorationstråden. Det är naturligt vis en smaksak.
 6. Jag valde att dekorera med ett enkelt band med en enkel roett.
 7. Så var hjärtat klart! Vacker att hänga på dörren eller inne i köket på väggen, som jag ska göra.

Trevlig helg!
Prärieklockor & nypon

Fint med fredag! Tänk att man kan ha fredagsfeeling trots att man inte jobbar. Det sitter liksom i. Jag höjer min fredagskänsla med ny toablomma. Nypon och Prärierärieklockor får pryda handfatet denna gång.
La Fleuriste på facebook

La Fleuriste, Ja så heter butiken jag jobbar i (när jag inte är hemma och är mammaledig) Butiken ligger på Aschebergsgstan i Göteborg, brevid vasakyrkan ungefär. Vi på La Fleuriste har specialliserat oss på annorlunda växter och installationer, och vi gör alla slags binderier. Till exempel har vi alltid Bonsaiträd och köttätande växter (mer om det en annan dag)
Nu till saken. Äntligen har vi skaffat facebook! Häng med i vad som händer i butiken och få nyheter och erbjudanden genom att gilla våran sida.


Gårdagens besök på Botaniska trädgården

Bildmässigt blev det en stor besvikelse. Inte på grund av motiven utan för att batteriet tog slut i kameran. Typiskt. Tanken var att jag skulle fota alla vackra fröställningar och bär och göra ett fint höstkollage. Men, men tanken var god... 
Upplevelsen var dock aldeles underbar! Jag, sambon, dotter, svärföräldrar och kusin hade en mysig dag ändå.
Tidlösa krokusar

Förra året fick jag lära mig att det finns "höstkrokusar" och så finns det en snarlik blomma som kallas Tidlösa, Colchicum autumnale L. Tidlösa är, liksom krokus, en lökväxt.  

Här nedan ser du några Tidlösa som blommar just vid den här tiden på året. Man kan undra var bladen har tagit vägen. Denna blomma blommar nämligen efter att bladen vissnat ner!

Idag ska jag ta mig en tur till botaniska trädgården. Kameran ska med så vi får se om det blir några fina bilder...

Som ett barn i en godisaffär

Som vanligt när jag fixar med blommor hemma hos mig själv gör jag det väldigt enkelt för mig. Blommorna rätt ner i vasen (men såklart genomtänkt placerade men med en känsla av "självplockat")
Appropå självplock, jag är som ett barn i en godisaffär när jag ska välja blommor hem. Vill liksom ha allt och funderar på "en sådan och två sådana, eller ska jag bara ta sådana? Och dom här vill jag ju också ha, och om jag matchar med dom med dom här, och kanske..." ja så håller jag på. Beslutsångest! Men tillslut blir det bra och lite mer blommor än tänkt! Men det är jag värd!

Ja men så här blev det.


fredagsmyyyyyys

En hel hög med nyinköpta blomster och ett glas rött. Det är vad jag kallar fredagsmys! Får se nu vad jag kan skapa av detta...
Hur firar ni fredag?


laddar om

Jag har inte riktigt landat efter gårdagens tävling men jag börjar redan ladda för nästa! Nämligen Elmia Garden Flower Grand Prix. Uppgifterna brukar vara hemliga så det är svårt att träna på något speciellt. Tror ändå att jag ska försöka göra några buketter innan...Helt slut efter dagens tävling...

Idag har jag deltagit i Interfloras öppna SM-kval i Allingsås! Man kan säga att jag inte riktigt vet hur det gick eftersom man inte fick några resultat. Man får vänta till 25oktober innan man får reda på vilka poäng man fick och om man gått vidare till SM. Det vi vet är i alla fall att dom tre som hade bäst poäng var (utan inbördes ordning):

 • Lina Supstick (Prinsgatans blommor, Göteborg)
 • Johan Petterson (Floristkompaniet, Stockholm)
 • Emma Hansson (Prinsgatans blommor, Göteborg)

Jättegrattis till er! (även om man inte helt säkert kan veta om dessa tre gått till final så är det troligt att det är så) Alla tre hade jättefina arbeten. Själv är jag nöjd med mina arbeten (ett halsband och en bukett)
Eftersom det är ett SM-kval kvar kan jag inte lägga ut några bilder. Det skulle kunna ge fördel till dom som inte tävlat än. Men bilder kommer så fort resultaten släpps!


Gilla mig!

hihi... om ni vill alltså. På facebook

Tyckte att det var dax att finnas på facebook också =) Idag får ni nöja er med några vackra Dahlior...


 

Mumsbit

Jag kan inte påstå att jag känner mig väl förberedd inför tävlingen på söndag. Men det känns OK. Jag ser fram emot att träffa alla floristkollegor! Kul att få vara kreativ och utmana sig själv. Men lite nervös är jag allt (!)

I den här mumsbiten har jag annvänt kål, aqua ros, dekoX, ullgarn och nålar.
Testing testing

Var i butiken och testade lite tekninker idag. Underbaraste Maria tog hand om Alva medans jag fick stå och skapa! Det resulterade bland annat i den här buketten. Jag har gjort en konstruktion av papaver genom att sticka dom genom varandra.   
Joacims VM arbeten

Så otroligt vackra arbeten från VM! Den översta bilden är Joacims bordsdekoration, den undre är brudbuketten. Underbara färger!  


Källor:
kolla in fler bordsdekorationer HÄR
och brudbuketterna hittar du HÄR

Ny toablomma

Dax för ny toablomma. Frilandschryss som jag satt i min fina Alvar Alto med wellpapp. Låter bilderna tala...


info

En fågel viskade i mitt öra att Joacim Lindgren kom på 10:nde plats på EM i helgen. Ser fram emot att se bilder.
Så länge kollar jag på Interflora Norges blogg. Kolla in den du med vetja!

Hoppas att Formex var lyckat för er som var där. Själv var jag inte där... :( men men, till helgen (10-11/9) får jag i alla fall chans att träffa många kära kollegor ute i landet då det är dags för SM-kval. Här är deltagarlistan:

Tävlande Alingsås

 • Anna Nordström
 • Emma Hansson
 • Johan Pettersson
 • Kristof Remes
 • Lina Jarl
 • Lina Supstiks
 • Lotta Thordin
 • Malin Svahn
 • Sofie Danielsson

Debutanter Alingsås

 • Anna Thomsen
 • Annie Herbertsson
 • Caroline Jönsson
 • Charlotte Wennberg
 • Elin Augustsson
 • Emma Aronsson
 • Erik Svang
 • Felicia Johnsson
 • Hanna Björklund
 • Jeanette Hornbeck
 • Josefine Bramwall
 • Moa Greijer-Carlsson
 • Paulina Andersson
 • Sandra Englund
 • Sara Gustavsson
 • Sara Johansson
 • Sofie Larsson

Det var allt för idag


Välkomen till "Hit med blommor"

Satt och bläddrade lite i min dotters sago/sångbok och så hittade jag en saga om två blommor, Pella & Gonilla.... som bor i butiken "hit med blommor" hihi!
(tänker lätt sno det namnet om jag skaffar en egen butik någon dag!) Kanske är det min dåliga göteborgshumor, men jag skrattade högt när jag läste den här sagan.
floristerna - de nya rockstjärnorna
Kul att läsa att ens yrke får ett uppsving!

Indisk spenat

Lite nytt i köksfönstret. Gillar den här slingriga växten, Indisk spenat. Den är tydligen ätbar (har inte provat dock)RSS 2.0