Lek med instagram

Lite efter alla andra har jag upptäckt instagram. Hur kul som helst! Typ allt man fotar blir bra utan större anstängning. Här har jag fotat lite cyklamen som jag har på vår uteplats. Har alltid lite blandade känslor för cyklamen. Lite tantblomma är den ändå och egentligen är det inte själva blommorna utan bladen jag gillar. Och det faktum att den klarar kyla väldigt bra. Just såhär i början av säsongen kan jag inte motstå ett inköp. Det hör liksom årstiden till. Lite som julstjärnor till jul....
Med blomstrande hälsningar
Malin

 

uppdate: om ni vill följa mig på instagram så heter jag malinsvahn


nytt i fönstret

 
När jag var på visit på jobbet igår kunde jag inte hålla mig från att köpa med mig lite vacket hem. Det blev en skir Adiantum och två stycken Kalanchoe och ett fång med snittblommor. Adiantumen är en ormbunke och vill därför stå skuggigt och fuktig. Den ska tydligen vara lite krävande... så vi får väl se hur långlivad den blir hemma hos mig (fortsättning följer...) Kalanchoe är en klassiker. Supertålig, blommar länge och finns i massor av färger och utseende. Krukväxterna fick stå i terrakottakrukor. Eftersom det är hål i botten på krukorna får dom stå i skålar av pressglas som jag har fyndat på loppis. Fin kontrast med den ruffa terrakottan mot transparant glas. Bökerna och vaserna är också loppisfynd. I vaserna står en Dhalia och några cosmos (chokladblomma). Som ni ser gillar jag att gruppera. =)
Så vad tycks om min lite ruffiga sensommarstil?
med blomstrande hälsningar
Malin

tankar och funderingar


Den här tiden på året. När man inser att sommaren är slut fast solen fortfarande kan överraska med lite värme.  När man känner höstvibbar fast träden inte har skiftat färg. Vilda roenbuskar bjuder på både blommor och nypon. Det är liksom en mellantid av överflöd. En övergång. Ett avslut och en början. Nästa vecka börjar jag jobba igen efter 9 veckor ledigt. Alva ska börja dagis förskola på riktigt. Min stora lilla tjej! Vid den här tiden brukar jag ha gjort upp planer och känna mig taggad inför den kommande säsongen. Just nu är jag mest förvirrad. Har ingen aning om hur hösten kommer bli. Hmm... får nog ta en funderare och lite planeringstid ikväll. Nu ska jag hämta Alva på dagis och sedan blir det en tur till La Fleuriste och kolla schema =) kanske får man lite klarhet på saker och ting.
med blomstrande hälsningar
Malin

Hidiskus Borstus

I Alvas köksfönster står en mycket ovanlig blomma med det det latinska namnet "Hidiskus borstus". Hidiskusen trivs bäst i ditt kök i närheten av smutsiga tallrikar. Vattning sker genom att själva blomman doppas i ljummet vatten, gärna med extra näring i form av diskmedel. Hidiskusen har endast en blomma som blommar hela året. Finns i färgerna gult rosa och blå.
med blomstrande hälsningar
Malin
 

Vackert just nu...

med blomstrande hälsningar
Malin

snabbaste flaskdekorationen

När jag vill ge bort en flaska med något gott i är det självklart att flaskan ska dekoreras på något sätt. Helst med blommor såklart. Här har jag fäst en liten bukett med snöre runt flaskan. Det snabbaste sättet att dekorera en flaska om du frågar mig. Buketten innehåller blåbärsris som fått höstfärg (matchande etiketten såklart) ljung och ett ormbunksblad.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

toablomma x2

Hemma på min gata (fast i skogen) växer toablommorna vilt. Just nu njuter jag av fin ljung och vackra olvonbär.
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 

Att sova sött

Vi vet alla att det är viktig att få sin skönhetssömn. Kanske att man som småbarnsförälder uppskattar en god natts sömn lite extra. I vår förra lägenhet hadde vi inte särskilt bra ordning i vårt sovrum. Det var skötbord, spjälsäng, byrå, 2 nattduksbord  på samma sida sängen (!) ...allmänt rörigt.
Nu i vårt hus har vi liksom prioriterat vårt sovrum. Alva har ett eget rum där hon sover större delen av natten. En inbygt garderob gör att vi får undan alla prylar och kläder. Det känns harmoniskt och jag sover som en prinsessa.
 
Det är väldigt smala föntserbädor i vårt hus så det krävs lite smarta lösningar om man som jag vill ha blommor överrallt ;) I sovrummet passade det perfekt med vita orkidér med ljunglila tunga. Jag hade två planor i kruka som så snällt blommade trots "semesterbehandling" Jag skar av stjälkarna och använde dom som snitt i stället. Håller i princip lika länge som i kruka. Det är ett tips till er som har rangliga blommande orkidér, våga kapa!
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Semester

Vår sommar har varit fantastisk. Vi har semesterat i en stor del av sverige. Som nordligast i Sundsvall och som sydligast i Malmö, och dörimellan västkust såklart. Vi har umgåtts med vänner och familj, ätit god mat och upplevt idyllisk natur.
med blomstrande hälsningar
Malin
 

Rallaros (Rallarros?)

Som ni säkert förstår tycker jag att det är trevligt med en liten blomma på handfatet i badrummet. Nu har jag den lyxen att ha två badrum! =dubbelt upp på toablommafronten. Detta är badrummet på övre plan. Det är neutralt ljusgrått kakel så man har fritt spelrum med färger vilket är underbart! Vi (läs jag) har valt att nu såhär på sensommaren jobba med dovt lila, petrolium och rotting. Litermåttet har jag hittat i farmors föråd, väskan har jag fått från en vän. resten är inhandlat på IKEA. Toablomman, några rallarosor (rallarros?) inörskaffades på en härlig promenad.
med blomstrande hälsningar
Malin

brudbukett i vitt

 
Här är en brudbukett som jag skapade precis innan jag gick på semester. Vita blommor med lite grönt inslag. Buketten är bunden i handen och innehåller:
  • vit pion
  • ros akito
  • luktärt
  • gröna knoppar av sweet avalanche kvistros
  • vit kvistros
  • prärieklocka
  • daggkåpa
  • plattar-i-luften
  • blad av hosta
med blomstrande hälsningar
Malin

Hur många lingon finns det i världen?

Var ute i skogen vid vårt hus och plockade lite lingon. När jag plockar lingon blir det varken sylt eller dricka. Men det blir en söt toablomma!

På plats

Hej mina fina trogna läsare! Det ver ett tag sedan nu... lite dåligt sammvete har jag men lite skönt också att vara avkopplad snarare än uppkopplad. Jag och min familj har haft en härlig semester,( mer om det senare.) Vi är på plats i vårat hus och ni kan tro att det känns bra! Vi stortrivs. Kan redan nu flagga för att denna blomsterblogg kommer att bli lite inredningsblogg ett tag framöver. Hoppas att ni står ut. Fokus kommer ändå vara på blommorna i mitt liv.
Tanken är alltså att bloggen skall rulla på som vanligt, i mån om tid och inspiration kommer det dyka upp ett par inlägg i veckan. I bästa fall ett om dagen. Ses snart igen!
med blomstrande hälsningar Malin

RSS 2.0