blått är flott och rosa är fint...

Ibland har jag inte så mycket att säga så då bjuder jag på ett litet kollage bara. Men jag kan ju passa på att påminna om mitt lilla projet att bli 100st som gillar convalaria på facebook. När vi nåt 100st som gillar lottar jag ut ett galghjärta designat av mig.

Camelia

Så fina och roslika. Det är som en dröm att vandra omkring i palmhuset på trädgårdsföreningen.

många (sol)bollar i luften

la Feuriste har man alltid många bollar i luften. Här har man solbollar, Craspedia, i mängder. Kombinerat med andra små solar i kruka, nämligen Tussilago.
Tyckte att soltema skulle passa såhär en fredag. Det måste ju bara bli en bra start på helgen!

Längtan

Idag är det en vecka kvar tills jag börjar jobba igen. Och jag längtar! Två dagar i veckan och någon helg då och då känns lagom att börja med. Det är en härlig tid med alla tulpaner och andra vårblommor. Längtar efter att få vara kreativ och få saker gjorda (!)
Något annat att längta efter är när man kan hitta sånt här vårgodis på marken.

något som äggar fantasin...

Här kommer ännu en nördighet. Jag samlar på äggskal! Jag tänkte nämligen att jag skulle hitta på något skoj med dessa till påsk. Vad det kommer bli vet ingen. Men en sak är säkert.... det kommer att ätas måmga ägg framöver.

stolt nörd

Man vet att man är en floristnörd när man väljer smör enbart på namnet (och den snygga designen)

mjuka böljande former

Vackra tulpaner som blivit lite långa och rangliga blir lätt till en slingrande krans. På ett fat från Mateus får tulpanerna sällskap av kalandiva och plumosus. När jag gör ett arbeten som detta föredrar jag tulpaner som fått växa och blivit långa. Det är lättare att att få en mjuk böljande form då.

ett livsöde

Tänkte berätta om toablomma jag har just nu. Det är en orkidé, en gammal goding som jag inte har varit helt snäll mot (hm... undrar om jag är snäll mot någon av mina växter hemma!?) Jag hade tröttnat på själva plantan men den blommade fortfarande. (Och florist som jag är kan jag ju inte slänga en fin blomma) Jag slet upp den från sin kruka och klippte av (!) nästan alla rötter. Sedan knölade jag ner plantan in den här vasen och fyllde på med vatten. Tanken var att den skulle få några veckor som "snittblomma" Den blommade längre än jag hade förväntat mig och när blomman tillslut vissnade klipte jag av stängeln. Till min förvåning var bladen fortfarande fina och det kom nya blad så jag lät den vara kvar i vasen. Sedan dess har den stått i badrumsfönstret. Tror ni jag blev förvånad när jag upptäkte att en ny stängel var på väg?! Nu blommar den så fint och har fått en hedersplats på handfatet i badrummet.

Min fantastiska oliv

Mitt olivträd har fått stå kvar på balkongen denna säsong. Att den är så grön och frodig kan jag tacka den milda hösten och vintern för. Förra året fick den stå i ett alldeles för mörkt och varmt föråd och på vårkanten fanns det knappt ett levande löv kvar. Men finns det liv finns det hopp. Den repade sig när den fick lite ljus, vatten och kärlek. Nu återstår att se om vintern fortsätter vara lika mild eller om jag behöver ett "övervintringshotell"
Tack Anna för att du hjälpte mig att vårstäda bloggen! Jag är supernöjd!

istulpan och vattkoppor

Det är sjukstuga här hemma idag. Min lilla rosenknopp har fått vattkopppor... inte kul alls! Jag känner mig maktlös, men jag måste erkänna att det är ganska mysigt när hon sitter lungt och stilla i knät. Det gäller att se det positiva, eller?
Nu ett annat litet dilemma: Jag längtar efter vår men samtidigt saknar jag riktig vinter med is och snö! Vad gör man då? Jo, man kombinerar dessa två! Jag testade att frysa in en tulpan. Det blev inte riktigt som jag tänkt men vackert ändå. Får se om det kanske blir fler isexperiment framöver...

Gilla bloggen på facebook och var med i tävlingen

Idag är vi 38st tappra "gillare" på facebook. Jag tycker att vi borde bli fler! Därför tänkte jag härma min bloggvän Sofie och utlysa en tävling! När vi blivit 100st "gillare" på facebook lottar jag ut mitt fina galghjärta, klätt med något passande för årstiden.
Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att gilla convalaria på facebook! klicka på länken och gilla sidan.
Om du redan gillar convalara är du automatiskt med i tävlingen. (dela sidan med dina facebookvänner så blir vi fler snabbare)

utställningstips

Som ni kanske kommer ihåg ska jag börja jobba igen i februari. Två dagar i veckan. Det innebär tre dagar i veckan som jag och min dotter ska fylla med roligheter. Jag kikade in lite på trädgårdsföreningens hemsida och hittade två intressanta utställningar som jag nog ska försöka gå på!
21 januari-5 februari Kameliaveckor & 25 februari-4 mars Snödrottningar och Venusskor
Denna vecka har jag fullt upp som vanligt. På onsdag ska jag ha möte med jobbet och prata om min "comeback" Det ska bli kul. Vi ska även få en överblick om vad som händer på la Fleuriste under året. La Fleuriste firar faktiskt 100år som blomsterbutik i år!

Med en enkel tulipan

Tulpanens dag idag kära vänner. Jag firar med en stor krispig bukett med blandade färger.
Visste ni att vi svenskar köper en miljon tulpaner om dagen under högsäsong! Det ni! Vi älskar verkligen tulpaner i detta land. Klicka på länkarna om du vill veta mer:

En kort tulpan är bättre än ingen

När mina tulpaner börjar se lite dassiga ut brukar jag korta ner dom och sätta dom tätt. På så vis kan jag njuta av dom ytterligare några dagar. Även fresian som fortfarande är pigg och fräch kortades ner för att piffa till tulpanerna.

Och ni glömmer väl inte att det är tulpanens dag på söndag? Jag ska fira med en stor härlig bukett med extra krisp!

Hus och trädgårdsdrömmar

Just nu letar jag och min fina lilla familj efter ett hus att bo i. Våran tvåa på tredje våning (utan hiss) börjar kännas lite trång. Bebis (läs mamma och pappa) vill ha ett eget rum osv...
Jag drömmer om en trädgård där min dotter kan springa barfota och som jag kan pyssla om och lära mig att odla i. Bara för att jag är florist betyder inte det att jag är en hejare på trädgård och odling, men intresset finns där. Det jag är bäst på är ju att ta hand om och skapa med redan skördade blommor och blad. Tänk att gå ut i sin egna trädgård och plocka en bukett blommor som man aldeles själv har drivit upp. Vilken dröm! Hoppet står till dom många husvisningarna vi ska på i helgen... vem vet, jag kanske "får" min trädgård innom en snar framtid?

Håll tummarna för mig!

För jag är med och tävlar om detta vackra blomsterstödet hos Rosverkstan. Jag ser det framför mig, min framtida trädgård med detta rostiga hjärta. Så vackert.
Var med och tävla du också. HÄR

makeover

Idag fixar jag lite med bloggens utseende. Ny header på plats. Vad tycks? Det kommer inte bli klart idag för jag behöver hjälp av min fantastiska lillasyster. Dagens ros går till dig Anna =)
Så... förbered er på lite förändring här på bloggen.

Julen varar INTE fram till påska!

Ut med julen, in med vårlängtan (för vår är det ju inte än på ett tag) Årets första tulpaner uppblandat med vit fresia. Känns krispigt och frächt och doftar underbart! Vit fresa är också veckans toablomma. Någon ranunkel slank visst också med... svårt att hålla fingrarna i styr när allt vårmums dukas fram!

Nya tag, nya möjligheter

Nytt år med nya möjligeter. Känner på mig att 2012 kommer bli ett lika händelserikt år som 2011. Här är några punkter som jag kommer att fokusera på under våren.
 • I februari börjar jag jobba 2 dagar i veckan. Ser fram emot nya utmaningar! Whiiiii vad kul!
 • Testa nya tekniker och träna inför SM.
 • 13-14april drar jag till Stockholm för att tävla i SM.
 • Hitta nytt boende som förhoppningsvis innefattar en trädgård att pyssla med.
 • Fortsätta med mitt bloggande, eftersom det ger mig inspiration. Förhopingsvis även utvecka bloggen.
 • Fortsätta gå till gymet.

Året som gått 2011

Det är rätt kul att gå tillbaka i arkivet och kolla vad man har haft för sig året som har gått. 2011 har varit ett fantastiskt år!
 • Januari: Det mesta jag gör i blomväg handlar om tulpaner. Jag åker på en härlig vintersemester till Idre. Passar bra med lite semester när julen är över och min mage växer (inte bara av julmat!)
 • Februari: På bloggen visar jag mycket begravningsbinderier, anorlunda modeller. Jag kör färgtema på Toablomman. Alla hjärtans dag bjuder på kärleksfulla buketter. Bebisen i magen får en kusin.
 • Mars: Jag verkligen längtar efter sol och vår! Jag pyntar med lökväxter och går på en mycket trevlig snödroppsutställning på trädgårdsföreningen. Jag gästbloggar på svenska blomsterbloggar och får några nya läsare här på bloggen.
 • April: Våren är här! jag plockar vitsippor och går på en utställning som heter vivor och violer (blev en besvikelse då arrangörerna glömt att vattna så mycket slokade!) Blir inspirerad av Interfloras vårinspiration. Jag går på mammaledighet. Min älskade dotter Alva föds på självaste påskafton och ordet kärlek får en helt ny innebörd.
 • Maj: Det är lugnare på bloggen. Jag har fullt upp med att vara mamma och njuta av min bebis. Kikar ändå in på liseberg där det är trädgårdsdagar och träffar flera kollegor på hattparaden (Jag deltog alltså inte utan agerade publik)
 • Juni: Mycket festligheter. Midsommar, systers student och Kusin Filips dop.
 • Juli: Fotar mycket med nya kameran. Har supermysigt på semester med min familj. Blir sugen på egen trädgård.
 • Augusti: Försöker hålla igång bloggen så gott det går. Sätter upp mål för hösten. Tävlingar, blogga och gå ner 8kg (6kg avklarade, 2kg kvar)
 • September: Convalaria (gilla) och la Fleuriste (gilla) skaffar facebook. Tävlar i SM-kvalet i Alingsås, denna gång som senior, vilket resulterar i fina arbeten och en plats i SM 2012!
 • Oktober: Bloggen har sin första tävling (och hittills enda) där jag i samarbete med la Fleuriste lottar ut vattenpärlor. Bloggen firar 2år! hurra! Tävlar på Elma Flower Grand Prix och kommer på 7:nde plats.
 • November: Jag fyller år och får massor med fina blommor och presenter. Jag får göra årets enda brudbukett. Går på julvernissage på la Fleuriste.
 • December: Julpssel och paketinslagning. Sofies blommor gör ett repotage om mig. Som den bästa avslutningen på året Förlovar vi oss, jag och min älskling.

RSS 2.0