Krångel

Vår dator här hemma har kraschat...Appen blogg.se funkar inte... då är det ju så lätt att blogga om man vill ha med bilder och så. Därav den låga uppdateringen. Ni som vill följa mig kan göra det på Facebook (convalaria) så länge
Med blomstrande hälsningar
Malin

Rekar

Rekar läget på blomsterfronten inför stundande midsommarfirande...


Packa eller eller inte packa, det är frågan...

Idag är det "fix o trix" här hemma. Jag och Alva är hemma och myser. Tänker att jag ska börja packa lite inför den kommande flytten... Men vart ska man börja?! Nä, jag passar på att fixa ett litet vattenbad för en utslagen Sweet avalanche i stället. Packa kan man väl göra en annan dag ;)


Småvaser

Jag bara älskar att arrangera småvaser med småblommor! Finast blir det om man samlar vaserna på en vacker bricka och att de har något gemensamt. Här är formen och materialet (glas) den gemensamma nämnaren. Blommorna jag använt är ett ihopaplock av avbrutna och udda blommor från butiken. Bland annat prärieklocka, akleja, veronica, stjärnflocka och plättar-i-luften. Fint till midsommar, bröllopet, dopet, middagen, you name it!


blommande kaktusar

Har ni tänkt på hur vackra kaktusblommor är?

Akleja

Vackra aklejor i lite olika färger pryder nu handfatet. Dom är verkligen helt underbara! Gilla gilla gilla!


Ökenliv på botaniska

Jag är så stolt över mina kollegor som har åstakommit så många vackra konstverk på botaniska trädgården med utställningen ökenliv. Fåtöljen av taklök är helt makalös! Botaniska är ett måste i sommar om du ska turista i Göteborg! En underbar upplevelse både i växthusen och i själva trädgården. Utställningen ökenliv håller på fram till 30 september. Missa inte!
Levande sten
"spik i foten"
"Växtverket"
"mattlök"

Utflykt på botaniska

Mer bilder utlovas!


Trädgårdsdrömmar

Är "hemma" i stenstorp och firar lillasyster som fyller 22år. Grattis Elin! Kan inte låta bli att fota lite i trädgården. Snart får jag min egen lilla trädgård (med betoning på liten) 1 augusti flyttar vi in i vårt hus! Längtar som en tok!


Ek i badrummet

Idag har jag och min lilla familj varit och hälsat på våra kära vänner Maria och Per. Maria brukar vara duktig på att ha toablomma, så även idag. En liten ekplanta som rensats bort från rabatten fick ett nytt hem i en söt vas. Vackert tycker jag! Det behöver ju inte alltid vara en blommande toablomma.


Fotboll

Ikväll och tre veckor frammåt är det tydligen fotboll som gäller här hemma. Med en fotbollstokig sambo blir det så. I dag bjuder jag därför på en fotboll från begravningsblomma.se Bollen är gjord av chryssanthemum. Skulle tro att det är svart spray och nålar som bildar mönstren (För svart chryss finns väl inte?)
Håller tummarna för ett bra fotbolls-EM för Sverige. Heja heja!

Grattis Sverige!

Och grattis svärmor som fyllde år igår! Nationaldagen firar vi med att vara på fina Hamburgö och svärmor firar vi med ett vackert galghjärta med hyperikum och rosa, vit och lilafärgad brudslöja.


blomster(på)fågel

En blogg som jag ibland besöker är fokis.se. Idag fick jag syn på något intressant. Var bara tvungen att dela med mig när jag fick syn på dom här blommiga påfåglarna gjorda av orkidér! Vilkert jobb va!?

Floristisk coaching

Per Benjamin med sitt team av floristiska coacherna Heidi, Lina, Nicklas, Johanna, Sara, Marianne och Hanna har släppt sina inspirernade kurser. Man blir inte lite sugen på Gran canariekursen ,eller hur! Jag har varit på kurs både hos Nicklas och Per. Marianne och jag jobbade ihop på kronprinsessan Viktoria och prins Daniels bröllop. Lina, Hanna och Heidi har jag träffat på i tävlingssammanhang. Alla är verkligen SÅ kompetenta och duktiga florister. Jag skulle verkligen rekomendera att gå på någon av dessa kurser. klicka HÄR om du vill läsa mer.

Alchemilla - daggkåpa

Jag älskar blommamde daggkåpa!! Så härlig sprittig grön som livar upp vilken bukett som helst. Men allra finast när den bara får vara. Som toablomma till exempel.

Convalaria

Om man vill vara säker på att det finns svensk konvalj till sitt bröllop ska man gifta sig nu! Slutet av maj, början av juni. Liljeconvalj finns att få tag på året runt (importerad) men det är bara nu man kan få en sådan här härlig bukett utan att bli ruinerad!


Den blomstertid nu kommer...

Med lust och fägring stor! Underbar lövkoja och luktärt blandat med andra sommarblommor för tankarna tillbaka till skolavslutning och sommarlov. När sommaren var oändlig och jag plockade vilda buketter så fort jag fick en chans. Det var tider det!


RSS 2.0