Lila skönheter och ont om tid

Denna vecka bara rusar på. I morgon är det jobb som gäller. Ska försöka hinna med att vårpiffa min balkong nu i dagarna. Det är hög tid för det. Och just det ja, SM närmar sig och ska jag vara ärlig så har jag lite smått panik! Ideer finns det gott om men att sedan göra verklighet av dessa och få ihop tekniken är en utmaning. Och snart är det påsk. Vill ju hinna med lite mer påskinspiration också! ...och hitta vårt nya boende, och vara en bra mamma och sambo och ha fint hemma och hinna träna osv... Frustrerande när man inte hinner med allt man vill!
Idag bjuder jag på lite lila skönheter så här på kvällskvisten. Inget speciellt bara vackert...
pju... Vill inte att detta ska vara en klagoblogg men ibland är det skönt att få lätta sitt hjärta! Ett djupt andetag och nya tag i morgon!

fler jubileumsbilder

Fler bilder från jubileét finns hos La Fleuriste. Dagens bilder har fotograf Pontus Arvåsen tagit.
Erica Bengtsson är fleuristen bakom detta vackra ros&ris arrangemang

söt skål

I en butik som är hundra år gammal passar det att ha antika vaser och skålar. Här har jag fyllt en liten porslinsskål med ranunkler och viburnum. Enkelt och fint.
Emelie på Svenska blomsterbloggar var en av gästerna i lördags på jubileét. Kolla in hennes blogg för lite fler bilder.

formarbeten

Jag har en liten förälskelse i dessa fat! Vad man än stoppar i dom blir det bara sååå fint! cornell, brudslöja och klorophytum är vad jag jobbat med i dessa. En "huvudingridiens" och någon liten "garnering" så är saken klar!
Vad hade du fyllt ett sådant fat med?

Tack Fru Hjortsberg

Vilken dag! Lyckat som bara den! Tänk att år 1912 öppnade denna kvinna, Fru Hjortsberg en blomsterbutik. Hundra år senare är jag anställd i samma butik, La Fleuriste! Det kommer att komma bilder från vårt jubileum men nu är jag för trött för att göra ett långt inlägg.

Tårtan har anlänt och dom sista förberedel...

img_6807 (MMS)

Tårtan har anlänt och dom sista förberedelserna tar vi tag i nu! Välkommen hit till la Fleuriste (Göteborg) och fira våra 100år som blomsterbutik! Kalaset börjar 11.00


Äntligen!Nu kan man äntligen kika in på La Fleuristes nya hemsida och blogg! Klicka här: www.lafleuriste.se 

Jag bubblar över av förväntan och inspiration!

I går kväll stannade vi kvar ett gäng på jobbet för att skapa vackert till 100års jubiléet på lördag. Det blir så mycket fint! Kreativiteten gick nästan att ta på! Det det ska bli så kul att visa bilder för er sedan. Angående Sm planererna pendlar jag mellan hopp och förtvivlan, mest hopp för tillfället. Mer vill jag inte avslöja.
Här nedan ser ni en dyrgrip till ranukel! Ranunklarnas rolls royce. Stor och fylld av orange/grön/gula vågiga kronblad. Räkna med minst det dubbla (kanske tredubbla?) priset om du vill komma över en av dessa. Typiskt nog har jag inget namn på den!
Jag vill passa på att tacka för alla fina komentarer jag fått dom senaste veckorna. Jag blir så glad och det värmer så otroligt mycket.

Varför ha en vas när man kan ha två?

Här får flaskvaserna från förra inlägget figurera som toablomma. Gult som solen.

Stilleben med flaskor

Här kommer två varianter på hur man kan göra stilleben med flaskor.
Ena sättet är att ställa flaskorna på rad.
Det andra sättet är att samla flaskorna på en fin bricka. Svårare än så är det inte!

magiska Tazetter

Magi eller bara bra balans? Detta Hanakubari inspirerade arrangemang har min chef gjort. Hanakubari är en Japansk teknik för blomsterarrangemang som kan verka helt omöjlig att utföra! Det tar många år innan man behärskar tekniken helt och hållet.

Så vackert det kan bli med viburnum, clema...

img_6807 (MMS)

Så vackert det kan bli med viburnum, clematis, ranunkler och poppel. Önskar er alla en go fredagkväll!


phu... det är mycket att stå i nu.

Lite drygt en vecka kvar till la Fleuristes 100årsjubileum och det är mycket som ska klaffa och hinnas med. Jag passar på att varna för lite låg uppdateringsfrekvens här på bloggen men jag lovar att det ska komma ett par inlägg... Men nu är jag så trött så ögonen går i kors! Jag säger godnatt!

äggvaser

Nu är det dax för lite påskinspiration minsann! Kommer ni ihåg min lilla nördghet att samla på äggskal? Nu har jag tillverkat mina egna äggvaser! Den fula stämpeln har jag täckt med en textremsa gjord med min DYMO (en ny liten älskling. En bra investering vill jag lova!) Bästa användningsområdet för mina färgglada snappsglas är naturlitvis som äggkoppar! Sedan är det bara att fylla vaserna med vatten och vårblommor av alla dess slag! Det bästa med små vårvaser är att det inte behöver kotsa en förmögenhet att fylla. Plocka någon vårblomma i trädgården, norpa ett blad från en krukväxt, ta en tulpan från fredagsbuketten... osv mixa och blanda är ledorden.

den lilla lila

Ni undrar kanske om jag har slutat med det här att ha toblomma. Nej det har jag inte. Vi har haft en blommande orkidé på handfatet hur länge som helst och den är fortfarande fin. Men när till och med min sambo tyckte att det var dax att byta ut toablomman fick okidén flytta till fönstret. Sambon köpte en handtvål i lila och tyckte att jag skulle fixa en passande toablomma till den! Sagt och gjort. Det blev en lila tulpan i en lila vas med lite lila björkris.
Håll utkik här i morgon för då kommer det lite "äggande"påskinspiration.

tiden rusar, snart är det påsk

Redan torsdag igen! Va? Tiden rusar fram och jag hinner inte riktigt med. Idag är det jobbdag och ikväll får vi barnvakt. Jag och min kärlek ska lyxa till det med middag och föreställning. Vi ska se "ljust och fräscht" med Lindström och Schyffert. Så mysigt och kul det ska bli!

För övrigt börjar jag längta efter påsken (?) Jag brukar inte riktigt bry mig så mycket om denna högtid. Brukar ta in lite björkris och lite påskliljor men annars brukar jag inte pynta så mycket. I år har jag lite mer sug efter påsk! Kanske är det för att jag missade påsken helt förra året då jag var fullt upptagen med att föda min dotter. Hm.. tja.. ni får nog räkna med lite påskinspiration i nästa vecka för nu kan jag nog inte hålla mig längre!

Jag känner mig lite risig...

...men jag piggnar till och blir genast på bättre humör när jag tänker på det fina pastelliga vårriset som förgyller utsidan på La Fleuriste. På tal om La Fleuriste... Det händer mycket i butiken nu! Det allra sista finliret på renoveringen skall göras klart för den 24mars firar vi hundra år! Vilken grej va! I hundra år har det sålts vackra blommor i våra lokaler. I hundra år har La Fleuriste spridit glädje och tröst bland människor i Göteborg. Tänk att jag får vara en del i detta historiska ögonblick. Inför hundraårsjubiléet fixar jag med butikens hemsida. Kul men lite prestationsångest... är ju inget proffs på att skriva direkt! Så fort det är klar får ni se, jag lovar.

fyra nyanser av blekrosa

I mitt kök har det "smygit sig in" lite vårblommor, alla blekt rosa. Det lustiga är att jag inte medvetet har valt den rosa nyansen utan helt enkelt har tagit det som föll mig i smaken. Tja... blekrosa är tydligen min grej!
Högst upp till vänster: hortensia i kruka
Högst upp till höger: hyacinter i vas
Längst ner till vänster: Calandiva i vas
Längst ner till höger: Primula i kruka

vårkrans till dopfunt

En liten flicka ska döpas idag. Jag hade äran att få göra en krans att lägga på dopfunten. Grunden har jag gjort av salix som jag fäst ihop till en krans med hjälp av vita buntband. (På tal om buntmand, är det någon som vet var man kan få tag i pastellfärgade buntband? Rosa? Berätta för mig!) Sedan har jag dekorerat med pärlhyacint, ranunkler, rosor, rankor av doftranka, calendiva och färgat björkris. Blommorna sitter ej i vatten eftersom kransen ska användas under kort tid. Dessutom blev det snyggare utan vattenrör.

RSS 2.0