Brudslöja

Idag har jag varit på västsvenska turistrådet och gjort sommardekorering. Det blev brudslöja för hela slanten! Jag gillar brudslöja. Antingen kompakt som ett formarbete eller härligt luftig och fluffig i en vas för sig själv.


Ett paket till ett brudpar


frågor och svar, Glameli

Tack för era fina komentarer! Värmande att få så mycket positiv feedback.

Emelie undrade vad jag hade gjort för coursage. Det blev enklast möjliga. En vit ros med lite murgröna. En pärla med guldkrage fick agera avslut.


Sofie undrade över vilken teknik jag använt till Glamelirosen. Jag har limmat med smältlim och förstärkt med märlor för stabilitet.Glameli

Här kommer helgens brudbukett som alltså är en glameliros. Jag fick helt fria händer av mina vänner Lotten och Johan. Kul men utmanande! Man vill ju att blommorna ska passa perfekt! Jag visste att Lotten skulle sy sin egen brudklänning så valet föll helt enkelt på en sydd ros. Calandiva, santini, murgröna pärlor och tyg från brudklänningen gjorde buketten personlig.
Glamelirosen vilar på en machett gjord av en wellpappskiva klädd med tyll. Här ser ni lite av undersidan
Till Tärnan gjorde jag ett slags coursage i form av en ring. (det sitter alltså en ring på baksidan) här har jag limmat fast blommorna. Presis innan vigseln lossnade ena orkideklockan och det blev lite panik! men jag löste det med lite självhäftande tejp och ett grässtrå... ibland får man vara lite påhittig! Så nästa gång jag gör något liknande kommer jag förutom att limma försöka fästa blommorna med trådar också.
visst hade ett sådan ring-coursage passat bra till studentbal också!?
Sist men inte minst brudbuketten med det vackra brudparet i bakgrunden.
Om ni har några frågor om brudbukett eller coursage så är det bara att fråga så ska jag försöka svara.

Syren och Spirea

Så mycket vi har att fira idag! Loreen som äger och mammor som hyllas och inte minst mina nygifta vänner Johan och Lotten! Härligt bröllop har vi varit på i helgen och brudbuketten som jag bidrog med gjorde succé! I morgon lovar jag att ni ska få se. Nu får ni nöja er med en nyplockad toablomma med Spirea och Syrén.


Det här har jag pysslat med idag...


Rosa romantik

En av dagens sorgdekorationer i härliga pastellfärger. I morgon ska jag göra brudbukett till min härliga vän Lotten som gifter sig med sin Johan på lördag. Det känns extra kul (och extra utmanande) att göra den här brudbuketten. Jag har fått helt fria händer med färgskala vitt och grönt. Jag ska också göra annorlunda blomma till tärnan. Ni ska få se!


Fullproppad bil...

Tror inte vi får in en blomma till! Här ska det firas mammor till helgen!

 


Äntligen!

Så damp den ner i brevlådan, mitt exemplar av sveriges nya floristtidning fiori magazine (tydligen hade mitt exemplar åkt till fel adress men det fixade Sofie på ett kick) Det är Sofie Larsson och Madeleine Haraldsson som tagit detta fantastiska initiativ. Inspirerande med ett nytt magazine. Bra jobbat tjejer!
Jag älskar verkligen bilderna från Per Benjamins nya bok. Har ni sett något så vackert, en klänning av liljekonvalj! Tänk att gifta sig i en sådan. Då skulle man varken behöva brudbukett eller parfym!
Om du har en butik och inte fått någon tidning eller av någon annan anledning vill få tag i ett exemplar tycker du ska höra av dig till Sofie. klicka här

Förgätmigej

Denna blomma må vara liten och näpen, men jag skulle aldrig glömma dess skönhet!


härlig dekoration

Jag har jobbat hela helgen. Idag var de väldigt lugnt i butiken så jag passade på att göra morgondagens beställningar. Bland annat gjorde jag den här härliga dekorationen bestående av
  • peach avalanche ros
  • santini
  • elegans nejlika
  • bouvardia
  • calla
  • pion
  • alstromeria

Liljekonvalj och brudslöja...

Det är vad denna söta brudbukett innehåller. Det är alltså inte blomman brudslöja, utan en riktig (brudens mammas brudslöja) som skulle ingå i buketten. Fint och personligt tycker jag. Buketten är bunden i handen och slöjan har jag bundit med så att den ingår i buketten, istället för att ligga utanpå. Dessutom hjälpte slöjan till att få lite mer volym i buketten (23 stjälkar konvalj blir vackert men inte så fylligt!)

Ökenliv

Spännande utställning på göteborgs botaniska trädgård startar 2juni. La Fleuriste är med och designar och skapar spännande miljöer med kaktusar och succulenter. Själv är jag inte med på detta taggiga uppdrag utan får vara kvar och hålla ställningarna i butiken.
Igår var jag och min dotter på studiebesök på botaniska och det ser så spännande ut! Kolla in La Fleuristers hemsida/blogg. Där har jag gjort ett litet "bakom kulisserna repportage"

borstnejlika som toablomma

Visst är dom för söta, borstnejlikor. Söta, somriga och hållbara. Finns i massa färger. Till veckans toablomma har jag valt ljust rosa borstnejlikor blandat med en kvist sommarslöja.

Trädgårdsdagar på Liseberg

Idag och i morgon ska jag stå i la Fleuristes monter på Liseberg! Det brukar alltid vara så härligt och vackert på trädgårdsdagarna! Trädgrdsinspiration till tusen! Hoppas på hyfsat väder trots prognosen... Kom förbi och säg hej vetja!


Skaparlust

Hade lite skaparlust så här på Kvällskvisten. Ett vattenbad med vitsippa, pensé, hyacint och lupinblad blev vårligt, gulligt och lagom avancerat.


Petunia Black Velvet

Jag tycker mig se fler och fler svarta blommor på marknaden. Svarta violer har ju funnits ett par år och den svarta petunian kanske har funnits ett tag också men för mig är den ny! Som svart sammet med lila ränder. Har inte bestämt mig för om jag gillar den på riktigt eller bara tycker att det är lite coolt med en riktig svart blomma. Borde nog ge den en chans och jobba med den...


Sorgdekoration

Maffig sorgdekoration med acconitum, viburnum, germini, hortensia, rosor, allium och liljor.


RSS 2.0