roligt samarbete

I morgon händer det grejer här på bloggen. Ett roligt samarbete med tjejerna i floristpanelen. Vår alldeles egna adventskalender! Jag, Emma och Sofie kommer bjuda på pyssel och DIY som du kan göra hemma. Ett litet projekt per dag ända fram till julafton. Så låt dig inspireras och följ vår adventskalender!
 

Linjespel och minivaser

Igår var jag ute på företagsjobb. Det var västsvänska turistrådet som skulle adventdekoreras. Kontoret är sparsmakat och makalöst snyggt! Blommorna ska alltid vara diskreta men som pricken över i:et. Det är alltid en fröjd att komma till deras kontor och dekorera.


Jag fick en ljus idé

Hittade en gammal lampskärm på jobbet och upptäckte att den passade perfekt som stomme för en amaryllisbukett. Tyckte att det blev lite kul!


floristpanelen Julros

Helleborus - Julros, Bilden kommer från blomsterframjandet.se
 
 
av 5 möjliga där 5 är högst poäng och 1 är lägst.
 
Utsende: Så perfekt som en blomma kan bli! Jag älskar allt med utseendet. Så enkel och söt men ändå en liten diva som kräver en del av dig. Den har vackra glansiga gröna blad som blir en fin kontrast till blommorna.
 Hållbarhet: Julrosen är en perenn (utohus) som kan börja blomma i november eller i februari-mars beroende på vädret. Utomhus kan den blomma flera månader. På grund av dess skönhet har man tagit in den som krukväxt. Tyvär blir hållbarheten inte lika bra inne som ute. 
 Skötsel: Innomhus behöver julrosen vara lätt fuktig. Den vill stå ljust men inte i direkt sol (att den står för ljust är inte direkt något problem i det här landet så här års fårstås, hihi) För att förlänga blomningen ska man ha den så svalt som möjligt.
 Prisvärd?: nja... det klart att den är lite dyrare men har man möjlighet att efter man njutit av den inne, spara den och sätta den i trädgården så är den helt klart värt sitt pris! Som enbart inneväxt som dessutom inte står sig jättelänge är den kanske lite dyr men ack så lyxigt och vackert!
 Användningsområde: Jag kommer definitivt köpa hem en julros i december, som jag tänker spara och plantera ut. Jag kan också tänka mig att klippa av någon stängel och sätta i vas, som toablomma kanske?!Och den passar ju utmärkt som present också. Egentligen vill jag ge den här godingen en femma i betyg men jag tycker ändå att pris kontra hållbarhet drar ner poängen lite. Så fyra av fem får det bli.
 

En uppdukad buffé

 

Smyger in julen

Ja, några dagar för tidigt att adventspynta kan man tycka... men det struntar jag i. Idag bakas det lussebullar, det sätt belysning utanför huset, stjärnor och stakar kommer på plats och när vi ändå är igång så får det bli nya toablommor på badrummet på övre plan. Blåbärsris och en liten minigran. Fint och lite lagom juligt.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

en uppSKATTad sko.

Äntligen fick jag göra en blomstersko! Det är faktiskt något jag tänkt på länge att jag skulle vilja göra. Temat för vår julvernissage var ju "livets skatter" så jag gjorde slag i saken och gjorde alla kvinnors drömskatt ;) hihi
En som varit extra nyfiken på vad mitt skoprojekt skulle bli är Emelie på svenska blomsterbloggar. Det är nämligen hennes sko som jag dekorerat!

Lyxig dekoration och en trött Fleuriste

Åh, vilken härlig dag det har varit! Jag har träffat massor av trevliga kunder och fått så mycket lovord att jag svävar lite grann! Julvernisagen blev en succé! Men nu är jag trött så fler bilder får ni vänta på men dom kommer, jag lovar! Just nu får ni en lyxig dekoration med bland annat brudorkide, cymbidium, liljor, siergräs och ilexbär.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_50b1359de087c32ed4adc01b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_50b1359de087c32ed4adc01b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_50b135b59606ee2e038e73cd.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_50b135b59606ee2e038e73cd.jpg" class="image">


På väg till jobbet.

Känns som om man varit hemma och vänt bara. På't igen liksom. Men nu kör vi! En lång arbetsdag väntar och på schemat idag står snittblommor. Tänkte försöka lägga upp lite bilder på instagram under dagen så håll utkik där om du är nyfiken på vad jag gör idag. Det blir typ som att ni följer med mig en dag på jobbet! Det blir väl kul! Ni hittar mig som malinsvahn ,vi ses!


Nu låser vi butiken för ikväll

I skrivande stund sitter jag på bussen hem efter en lyckad kväll på jobbet. Vi har fixat och donat inför vår årliga julvernissage som äger rum på lördag. Det blir kvällsjobb i morgon med men det gör inget för det blir så vansinnigt bra! Pju.... Snart hemma, snart sova!


En sommaräng mitt i julstöket

Detta är min favoritdesign på sorgdekorationer. En blomsteräng. Vackrast och roligast att göra, blommorna får komma till sin rätt och den är lättplacerad och syns. Alla rätt alltså. Hade du kunnat tänka dig att beställa en sån här dekoration? Och ni florister, gör ni den här modellen i era butiker? 
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 
 

lyshjärta

Här ser ni resultatet av min skaparverkstad igår. Ett lysande dörrhjärta till svärmor. Väldigt smidigt med en ljusslinga som går på batteri! Ljusslingan kan vara min favvopryl just nu. Jag är lite extra sugen på belysning nu när det är så mörkt i vårt land. Har lite planer för våran entré... får väl se om jag hinner fixa något med den i helgen. 
Förresten! Har ni sett att jag är med på svenska blomsterbloggar idag? Eller snarare en bukett som jag gjort. Det handlar om ett litet projekt som ni kommer att få se framöver.
 
Till sist vill jag ge dagens husmorstips.
När man jobbar med material som tall och gran är det lätt att man får kåda på händerna. Kåda är som bekant näst intill omöjligt att tvätta bort. Men jag har ett knep. Om man smörjer in händerna rikligt med olivolja så löser fettet upp kådan. Sedan kan man torka av oljan med papper och vips så är händerna både rena och mjuka =) 
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Floristpanelen novemberbuketten

Då var det dags för floristpanelen igen! Det var extra länge sedan nu på grund av lite tekninskt strul. Men nu är vi tillbaka och kommer köra en gång i veckan om allt flyter på! Denna gången är det Noveberbuketten 275kr från interflora.se som skall bedömas.
Av 5 möjliga där 5 är högst och 1 är lägst
 
Färg:Aprikos/persika... eller vad man nu ska kalla den här färgen. Enligt mig är den helt ljuvlig i alla fall! Gillar att man matchat bindstället med blommorna. Att man har jobbat ton-i-ton är bara så fint!
Form: Hög och elegant, men samtidigt varm, passar utmärkt till blommvalet.
Mateialval: Två aprikos Amaryllis med steelgras och Ilexbär i matckande ton. Jag som älskar jul och allt som hör därtill, speciellt snittamaryllis, tycker att denna bukett i november känns helt rätt. Som en påminnelse att julen snart är här utan att för den skull vara sådär typisk röd-julig. Att man valt att ha två Amaryllis känns lite lyxigt och extra pampigt för pengarna.
Helhet: Jag älskar allt med den här buketten. värmen, enkelheten, lyxkänslan... Har helt enkelt inget att klaga på. Har inget annat val än att ge den en femma i betyg!
Användningsområde: Den här buketten vill jag ha hemma. Nu och hela december! Och i januari byter jag ut ilex mot mer steelgras. Jag kan ge den till min bästa väninna, till svärmor, till pappa, till mormor, till min bror eller syster....  Den passar alla!
 
 

Skaparverkstad

Kikar in här lite snabbt bara för att säga jag är fullt upptagen med led-slinga och sticksigt ris... Så blogga har jag inte tid med! Återkommer med resultatet. I morgon blir det floristpanelen igen. Missa inte det!


En samling vaser

Man kan aldrig få för många vaser! Jag är speciellt svag för små vaser i pressglas, gärna i pastellfärger. Jag tycker att det är fint att samla dom på det här sättet. På ett fat eller bricka. Man behöver nödvändigt vis inte fylla alla med blommor. Men det är fint att visa sina vaser istället för att dom ska stå och samla damm i ett skåp. Då är det dessutom lätt att man glömmer bort någon vas. Det man ska tänka på när man gör ett stilleben med sina vaser är att man ska ha en gemensam nämnare i form, färg eller material. Här är dom gemensamma nämnarna glas och pastelliga toner.


Favorit i repris

Det är inte första gången jag har nerine som toablomma. Denna gång blev det blekrosa nerine som fick sälle med nyponen som hängt med några veckor nu.

Min helg har bestått av jobb, mys med familjen och lite egentid med bio (skyfall) med finaste Adam och goa vänner. En bra helg som minst sagt flugit iväg! Och det kommer inte bli lugnare tempo nästa vecka. Men jag gillar det! Gillar när det händer saker men det gäller att andas ibland och känna att man har kontroll på läget. (note to self) I morgon är det min och Alvas dag. Det ser vi fram emot.


Fredagsbuketter


Kärlek

Idag har jag gjort ett vackert och kärleksfullt hjärta till begravning. Jag har använt flera sorters rosor i pastelliga rosa/lila toner, hortensia, veronica och några astrar. Helt ljuvliga färger om ni frågar mig. Ibland slår det mig vilket fantastiskt jobb jag har. Jag älskar mitt jobb!


Livets skatter

En skatt kan vara glimrande och glittrande och stor och värdefull. En skatt kan också vara mycket litet och kanske inte alls så skimrande. En skatt kan vara något man fantiserar om. Något man vill ha, något man fått, något man tappat bort. Vad som är din skatt är upp till dig. Vi på la Fleuriste delar gärna med oss av våra tolkningar på "livets skatter" som är temat för årets julskyltning. 24 november är det dags för årets julvernisage. Välkomna!


Nu är det jul igen!

Nu släpper vi lös julen tycker jag! Nu är jag sugen på lussebullar och pepparkakor, hyacinter och amaryllis och allt som är juligt! På jobbet har chefens underbara gammelgranar kommit fram och piffas nu till med vackra kulor och pynt. Då vet man att det är dags för julskyltning.


Krysantemums

När jag fyllde år förra helgen gav jag mig själv en härlig bukett med kvisrtrosor nypon och frilandskryss. Kvistrosorna har gett upp men kryssen och nyponen fick nytt hem i min nya vas jag fick i present. Kryss eller krysantemum som blomman egentligen heter är en väldigt hållbar blomma och jag räknar med att ha en fin bukett veckan ut. Dessutom finns kryss i massa olika färger och former. Denna sort kallas alltså frilandskryss och finns bara sent på hösten. Stort GILLA för krysantemum!


Protea king

Hejåhå! Nu börjar man redan känna på jultempot i butiken. Inte för att i skyltat upp med julen än (även om andra redan har gjort det) men det är mycket förberedelser och planering. På söndag är det ju dessutom farsdag. Så idag bjuder jag på en typisk pappablomma (?) en Protea king som är speckad (en floristisk teknik) med en brodea.


Kålla kålen!

Detta är vad vi kallar ett kålhygge, på göteborgska förstås. En vanlig prydnadskål som vi pimpat med färgat björkris som vi sedan klippt rakt av, färgade eklöv, ulltyg och lite bär. Det blir ganska festligt, inte sant?!


Veckans toablomma

Veckans toablomma består av kvistros, nypon och frilandskryss. Vasen är ett nytillskott som jag fyndade på frölenfröjd, allum.


instagrambilder

Jag var bara tvungen att ställa ut en av mina lyktor (fick fyra stycken i födelsedagspresent!) och fota med instagram. Det är så bra med intagram för man kan ta så fina bilder utan att plocka fram stora kameran!
Ni vet väl att ni kan följa mig på instagram? malinsvahn heter jag där.
Och så finns convalaria på facebook såklart. Gilla min sida så blir jag glad.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Myspys

Såhär ser det ut i vårt fönster idag. Tända ljus och miniorkidé. Måndagar är min lediga dag som jag spenderar med min dotter. Mys på hög nivå!


28år

Igår var det min födelsedag! 28år... En mycket bra ålder om ni frågar mig. Min dag var toppen med släktkalas, god mat och massor med fina presenter! Kvällen avslutades med räkor och bubbel framför "så mycket bättre" en toppendag alltså!
Ps buketten är en födelsedagspresent till mig själv ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_509655439606ee4cd98ecf2d.jpg" class="image">


Fredagsbukett

Idag har jag gjort många stora buketter. Kreativiteten har flödat! Gillar sådana dagar! I morgon ska jag fira min födelsedag. Trevlig helg!


Gravsmyckning


RSS 2.0