frukostmingla med fiori magazine

Det är svårt att stanna kvar i semestern när det händer så mycket skojiga saker i höst! Eller sensommaren får jag väl lov att säga. Inredningsmässan Formex (15-18 augusti) närmar sig och jag kommer att vara där och jobba med bland annat branchtidningen Fiori Magazine! Jag har tidigare besökt mässan men aldrig jobbat "bakom kulisserna" så det blir något helt nytt för mig. Just nu planerar vi ett frukostmingel fredagen den 16 augusti 8.30 där Per Benjamin kommer att hålla föredrag och vi bjuder på frukost, mingel och giftbags. Är inte det bästa starten på en heldag på formex så säg! Eventet är kostnadsfritt men det är begräsat antal platser så klicka på bilden/länken för att anmäla dig och dina kollergor. 
 
Hoppas att vi ses på formex!
med blomstrande hälsningar 
Malin

låt blommorna viska ett sista farväl.

En vecka återstår av min härliga semester. Vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida och vi har umgåtts med släkt och vänner och ätit gott. Som ni har märk har jag även tagit semester från bloggen och det har varit skönt. Ni är några tappra som kikat in här varje dag trots min frånvaro. Det värmer mitt hjärta. Och nu är jag alltså tillbaka på bloggen. Tänkte börja med att visa tre hjärtan jag och min kusin Sara gjorde till (bonusmorfar) Göstas begravning. Även om det var sorligt kändes det fint att få göra något vackert till begravningen. 
Det största hjärtat är gjort i oasis och innehåller 80st red naomi och ganska många trädgårdsrosor
Stommen till de två mindre hjärtarna gjordes av torrt gräs som vi formade med spoltråd (ingen bild på det tyvär) Sedan klädde vi in stommen med trädgårdsrosor med hjälp av röd bulliontråd (stavning?) 
"Stjärnorna" i hjärtat är trädgårdsrosor där alla kronblad fallit av. Vi tyckte det blev en fin detalj. 
Ett sorligt men varmt och vackert farväl. Vila i frid Gösta <3

borstnejlikor

Toablomma just nu är en bukett borstnejlikor plockade i min farmors trädgård. Min härliga generösa högljuda finska farmor! Man får alltd med sig något fint från henne. Fick även flera liter röda vinbär som ska bli saft och ett par taklökar från hennes gigantiska bestånd. Tack snälla farmor!
 

en semesterhälsning

Tänkte att det var dags för ett livstecken härifrån. Jag har det gott med familjen, vattnar mina blommor och blandar frächa sommardrinkar. Jag älskar min blomsterkrasse som jag odla från frö och den växer och frodas. Perfekt som dekoration i sommarens drinkar.
 

Pionbrud

Jag har gått på semester! Wiho! Flaggar därför för låg uppdatering här på bloggen från och med nu och ett par veckor framåt. Innan jag gick på semester gjorde jag en brudbukett med bara pioner. Sarah Bernard, Duches nemo och Shirley Temple är pionsorterna jag använt. Här med tillhörande tärnbuketter och corsage.


dagens inspiration

En härligt vild bukett med krollilja, ros sweet avalanche, kvistros, dahlia, hypericum och solidago. Blev lite kär i just krolliljan vi fick in på jobbet och vara bara tvungen att göra en bukett. Resultatet blev som ni ser nedan. 
 

En stjärna på handfatet

Veckans toablomma är stjärnflocka, en riktig stjärna om ni frågar mig. Den här buketten är plockad på Ängliden (mellan skövde och falköping) där jag vuxit upp. Transporterad i bildörren med vatten och stöd. Perfekt! Den här årstiden är så fantastisk. Man kan plocka så mycket fint i både trädgården och i diken. Och det är något visst med att plocka sina blommor själv. Som terapi för själen.


Rosens dag

Jag firar rosens dag med att ta hem en vacker pianoros. Hos Sofie med bloggen sofies blommor kan man idag får lära sig hur man gör rosensocker. Och om man går in på En kopp te´s facebooksida hittar man inte mindre än 5 st roseninspirationer. Kika in vet ja. 
 

stiliga liljor

Till en bröllopsfest gjorde jag dessa dekorationer. Två stora liljedekorationer och fyra små bordsdekorationer med pion, miniorkidé och örter. 
 
 
När man häller på dekorationsten som täckmaterial såhär i eftterhand som jag har gjort här, har jag ett litet knep. Det kan var lurigt att få in sten i mitten av dekorationen när man har många stjälkar i. Då brukar jag vika en bit papper så att det blir som en ränna. Smart va!?
 
 
 

RSS 2.0