Brudbukett med rosor

Här kommer lite mer brudinspiration. En av helgens brudbuketter i ljuvaste pastell med mixade rosor, storblommig brudslöja och murgröna. Tillhörande tärnbuketter med enbart storblommig brudslöja.


Pioner och daggkåpa

Pioner är ju bara så härliga. Till midsommarafton gjorde jag en brudbukett med bara pioner och daggkåpa. Enkelt och vackert. Bordsdekorationerna skulle matcha med samma blommor.


Blåvitt

Det är något visst med blåklint och vitt. Svensk försommar när den är som bäst. I denna somriga bukett har jag vit santini, blåklint, vit prärieklocka, vita rosor och vita fresia


Leftovers

Lite rester från midsommarkransarna blev till en söt liten toablomma. Vit chryss, elatum och en enda blåklint. I morgon kommer bästa Sofie hit och då ska det planeras spännande projekt!


Min midsommar

Vi har haft en supermysig midsommar på vackra Brännö, med sillunch, jordgubbar, bubbel, blommor i håret, glada barn och trevligt sällskap. Och tur med vädret hade vi också. Topp!


Glad midsommar!


Pelargkärlek, en drottning och en prins

Jag har en förkärlek till pelargoner. Jag gillar både bladen med sin vågiga form och mjuka kant och dom romantiska blombollarna. Pelargoner är liksom klassiska och romantiska på samma gång. lika gångbart på landet som på balkongen i stan. I år har jag fallit för ljusrosa sorter. I den kategorin kvalar såklart pelargonernas drottning in, den klassiska "Mårbacka pelargonen". Älskad av många! Och om en kvist skulle råka gå av är det inget att hänga läpp för. Pelargoner är nämligen lika fint att ha i vas och i snittdekorationer.

 
 
 
Sedan har jag en annan supersöt svagt rosa pelargon som heter "prins Nikolaj". Prinsen är nog min favorit med sina nästan vita blommbollar. Visst är den bedårande!?
Ja, men det var allt för "tanten" den här gången ;)
Med blomstrande hälsningar
Malin
 
 
 

helgbuketter

Den här dagen började inte så bra med glömda nycklar osv. Men tillslut när jag öppnade butiken en halvtimma senare än vanligt så kom dagen i ordning. Här är några av helgens buketter.
 

Don´t panic

Denna helgen är det jobb som gäller för mig. Känner mig lite sliten efter förra veckans bravader, men ändå sjukt taggad och inspirerad! Det kommer hända roliga saker framåt höstkanten. Men först har vi en härlig sommar att se fram emot.
 
Hittade en härlig bild på facebook, kunde liksom inte låta bli att låna den. Så om det är ett nödläge...
 

green steam machine

Idag var jag och lunchade med härliga Sofie på restaurang trädgårn i Göteborg. Vi passade att kolla in den årliga kaktusrabatten i trädgårdsföreningen som mina chefer Johan och Andrea har skapat. I år är temat "steam punk" och konstverket fick namnet "green steam machine" 
 
 

vårt grillbord

Jag tyckte att det såg lite tomt ut på vår altan. Så jag köpte ett grillbord/avlastningsbord för att göra det bekvämt och snyggt till sommarens grillkvällar. Och ja, det är faktiskt ett planteringsbord egentligen. Hihi, det ska ju märkas att man är hos en florist! För att piffa till terrakottakrukorna med gräslök, persilja och ärtor har jag satt krukorna på fint silverfat/glasskålar. 
Jag är LITE avundsjuk på grannens två miniväxthus...
 
 

En etta med bra vädrningsmöjligehet

Om man som jag inte har något växthus (än!) kan man alltid använda en ljuslykta. Funkar aldeles utmärkt för den här lilla vildpelargonen att bo och växa till sig i. Lufthålen för det tänkta ljuset funkar även fint som luftitag till växten. Ja, det är dagens tips från mig. Ljuslykta som växthus.
 
 

Gästbloggar på svenskablomsterbloggar

Idag kan ni läsa om mina slottsliga upplevelser på svenskablomsterbloggar.se
 

Klöver vs viburnum

Här kommer lite toablommor mitt i allt bröllopssnack. Vildplockat är det som gäller hemma hos mig nu. Här rödklöver och viburnum. Vilken gillar du bäst? Jag lägger min röst på viburnum eller olvon som den också kallas.


bilder från slottskyrkan

Floristteamet på ca 50 pers var indelade i grupper. Drottningholm, slottet/slottskyrkan och Grand Hotel. Jag var med i den sistnämda. Som bekant filmades inte själva middagen (dagen före bröllopet) på Grand därav totalt fotoförbud, även för oss som jobbade där. Däremot fick hela svenska folket följa vigseln i slottskyrkan, den grupp som min kära vän Emma Forsgren jobbade i. Hon har fotat blommorna på närmare håll och jag har fått låna lite bilder av henne. 
Den makalöst vackra kyrkan dekorerades försommaraktigt med bland annat pioner, delfinium, (helt ljuvligt fantastiska) digitalis, hundkex, boklöv och liljekonvalj.
Altaret
Mina fina vänner (från vänster) Emma forsgren och Sanna Gustavsson.
 
Gå in på Emmas blogg lavendulas.se för fler bilder från Slottskyrkan. 
 
Förresten har jag ju glömt att berätta för er att jag var med på radio P4 Göteborg (och Skövde) klicka HÄR om ni vill höra min röst (så går jag och hämtar "skämskudden så länge") ;)

brudbuketten

Va fina dom var brudparet! Jag måste säga att jag verkligen gillade brudbuketten. Så vacker med alla olika rosor och konvalj. Jag tycker att hovsfloristen Claes gjorde ett bra jobb!
Prinsessan Madeleines brudbukett består av vita klassiska trädgårdsrosor: Austinros, Schneewitchen, Winchester Cathedral, Pariserros och Alabaster samt liljekonvaljer och den traditionella myrten från Sofiero.
 
bilderna är tagna från kungahuset.se
 
Jag är nyss hemkommen och är ganska trött efter veckans slit men jag lovar att det kommer mer tankar om bröllopet från mig.
 
Med blomstrande hälsningar
Malin

Mot huvudstaden

Nu händer det! Jag sitter på tåget mot Stockholm och förberedelserna för det kungliga bröllopet. Ja, tänk att jag sitter än en gång med pirr i magen och lycklig över att få ta del av en historisk händelse. Känns overkligt och megaspännande! Just nu är jag mest nyfen på vilket team jag kommer hamna i och vilka uppgifter jag kommer få. Och hur designen ser ut...


Hundkex

När man kan plocka en bukett med hundkex, då vet man att det är sommar! Just nu har jag en fluffig bukett till toablomma.


RSS 2.0