Trädgårdsdagar på Liseberg

I helgen är det trädgårdsdagar på Liseberg. La Fleuriste ska vara med i vanlig ordning. På torsdag blir det monterbygge och fredag-söndag kommer jag stå i vår monter (29) med fina erbjudanden! Kom och säg hej vetja!


Ett tillkännagivande

Den 8 juni i år ska dessa fina människor bli man och fru, Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill. Och jag ska få vara en del av floristteamet som skall fixa blommorna till bröllopet! Vilken ära att än en gång få vara delaktig i en historisk händelse. Jag var ju även med i floristteamet när Kronprinsessan Viktoria gifte sig med Prins Daniel. Det är något av det häftigaste jag gjort. Och nu får jag alltså vara med om en likande händelse. Fantastiskt vad glad jag är!
Som ni förstår var det alltså detta som jag tisslade och tasslade om för några dagar sedan...
 
Så nu är det bara några detaljer som skall fixas. Boende till exempel. Någon i Stockholm som vill ha en "hovsflorist" inneboende 3-8juni? ;) hihi
 

inte att förglömma

Vi börjar den här veckan med en söt liten raring till toablomma, nämligen vit förgätmigej. I veckan gjorde jag en kondoliansbukett med just förgätmigej. Så passande och fint på något sätt. 
Visserligen var den här buketten tänkt som kondoleans (alltså en bukett som man ger till någon som har sorg) men den passar lika bra som födelsedags-, kärleks-, krya-på-dig- eller grattisbukett! Eller hur?! bara älskar dessa färger just nu. MUMS.

Första spadtaget

Nu ska det hända grejer här hemma. Vi ska bygga Altan!  Första spadtaget togs igår och idag ska vi fortsätta med vårt förberedande arbete. Det vi ska göra nu i första skedet är att gräva upp alla växter, ta bort alla stenplattor och all gräsmatta. Ni kommer att få följa vår altanresa här på bloggen och vi börjar med lite före-bilder. dessa inlägg kommer att hamna uder kategorin Hemma hos mig.
Nä, på med gummistövlar och ut och jobba!

Härliga fredag!

Trots en påtaglig förkylning har jag en extra härlig fredagskänsla idag! Jag har nämligen tagit ett beslut. Det är om en grej som jag inte kan säga något om tills det är 100procent klart. Men oh, så spännande! Hihi. Jag lovar att berätta så fort jag vet.

På bilden en blommande liten kaktus.


luktärtans klätterställning

För ett tag sedan satte jag några frön i jorden och ganska snart började det gro och växa. Bland annat satte jag luktärt. Det drog ut på tiden och jag glömde hann inte riktigt med att skola om lilla luktärt. Men ändå lyckades jag hålla liv i dom. Så nu i helgen när rankorna var långa och slingriga fick jag äntligen tummen ur och planerade om i en större kruka. Dock behövdes ett växtstöd. Så. Ja. Jag plockade en hög med mjuk sälg och snodde ihop en klätterställning åt mina raringar. Nu hoppas jag på att lilla luktärtan ska blomma tacksamt och dofta ljuvligt i sommar! Än så länge får hon bara vara ute på dagen och sova inne om nätterna.
 

Gentlecone på La Fleuriste

Det var ett tag sedan vi körde floristpanelen. Men nu är det dags igen. När jag, Emma och Sofie hade vår bloggträff ville vi göra något praktiskt. Vi bestämde oss för en workshop på mitt jobb, La Fleuriste i Göteborg. Vi jobbade med en produkt från Gentlecone, en corsagehållare som är lätt att använda. Dessutom fäster man sitt corsage med en superstark magnet. Toppen då det inte blir några märken eller hål i kläderna. 
 
Vi jobbade med två gentlecone var. Jag testade att göra ett halssmycke av mina två. Det ser ni i mitten. Till höger ser ni Sofies corsage och till vänster ser ni Emmas.
Här kan du se hur man gör ett enkelt corsage med gentlecone och läsa mer om produkten.
Tekniken är enkel. Man sticker i det material man vill och så fäster man med tre nålar som följer med. Lite pilligare att göra smycke men ett plus är ju magneten som gör den lätt att fästa på kläderna.
Såhär i efterhand så kunde jag kanske ha använt mer botaniskt material, men jag tycker att det är en kul och fin idé att jobba vidare på. Bara fantasin sätter gränserna... 
Gentlecone är ett bra alternativ om man vill göra snygga och snabba corsage. Eller som jag, göra ett smycke.
Gentlecones sponsrade av:
 
Blommor och övrigt material sponsrade av:

 
 
 
 
 

Grattis på 2årsdagen mitt hjärta.

Du betyder allt.
 

vårstyling vid vår entré

Violpensé, bellis och primula är en fin trio som nu pryder vår entré. Håller tumma för att herr Frost inte skall vara alltför stygg. Men som tur är verkar våren ha kommit till Göteborg. Och ett par minus tål dom allt mina små vårprimörer.
med blomstrande vårhälsningar
Malin

När en florist gör smörgåstårta

Sitter i soffan och pustar ut efter helgens 2års kalas. Mycket trevligt kalas! Vi bjöd bland annat på smörgåstårta. Föll direkt när såg receptet i ICA:s Buffé. Ska jag vara ärlig var det utseendet jag föll för... Men dom blev toppengoda också. 
Penséer är ätbara blommor som passar perfekt till att dekorera tårtor med tycker jag. Det bästa är att det främjar tillväxten av nya knoppar när man plockar dom. Fin tårta - fin planta, win-win liksom.

Nu tar vi helg

Har en intensiv helg framför mig med kalas för min (snart) 2åring! Va?! Vad hände liksom. Känns som igår då hon låg hon i min famn och log sitt första leende. Nu fyller hon två och tjattrar och pratar och sjunger vackra sånger om vita lamm och blinkande stjärnor, Min underbara Alva.

En regnig torsdag

Trökväder. Förkyld. Tung i skallen. Det var inte direkt så att jag studsade ur sängen i morse. Men. Nu tänker jag Ge mig själv en #färgboost genom att fokusera på saker med vackra färger så får vi se om det hjälper. Vi börjar lite mjukt med veckans toablomma i ljust lila. Följ min #färgboost på insta @malinsvahn


När en florist får besök

Under helgen hade jag den stora äran att ha Emma Forsgren på besök och som inneboende. Och när en florist får en annan florist på besök då ska det självklart vara blommor på rummet. Själv har jag helt glömt att fota i gästrummet men som tur var har Emma lagt upp lite bilder på sin blogg Lavendulas Klicka på bilden för att komma direkt till inlägget.
Foto: Emma Forsgren

En ovanligt lyxig känsla

Det var en ovanlig känsla att få blommor och att dessutom få dom arrangerade i en vas! Lyx. Tack Emma! Oftast (för att inte säga alltid) när jag ger eller får blommor är det jag själv som arrangerar/fixar vas.
Det blev två vasfynd i helgen. Det kunde blivit många fler med jag besinnade mig. Har som bekant en förkärlek till små glasvaser.


en smygtitt på helgens roligheter

Hjälp! Jag vet inte var jag ska börja. Den här helgen (ja ni vet ju att jag är ledig på måndagar så då kallar jag det helg) har varit intressant och inspirerande minst sagt. Det har fnissats en hel del men också diskuterats om framtid och vissioner. Vi har haft workshop på
La Fleuriste och besökt många butiker. Tiden har rusat iväg men vi har också hunnit med mycket. 
Lång härlig och god frukost på Clarion Hotel Post
workshop och fotosession på La Fleuriste
Studiebesök i många trevliga butiker. På bilden: Koncentrerade instafotagrafer, Sofie till vänster, Emma till höger på Prinsgatans blomsteraffär
Blev lite kär i dessa små vaser (Finns att köpa på Prinsgatan om någon sådär spontat vill köpa mig en liten present) ;)
Floramor & Krukatös är definitivt ett guldkorn och nyfunnen favvis vid kaserntorget. Ett besök här rekomenderas starkt!
 
 
Emma och Sofie: Ni är bara så fina, roliga, underbara, begåvade och intressanta människor. Jag ser mycket fram emot nästa gång vi ses och kommande sammarbeten!
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Instagram

Idag är det studiebesök på en massa butiker som gäller. Ni kan följa oss på instagram @malinsvahn @emma_forgren @annie_sofie


Just nu

...sitter jag och Emma på bussen och ska möta upp Sofie. Hotellfrukost, massa prat och planering står på schemat. Senare ska vi till La Fleuriste och ha en liten workshop. Mer om detta senare!


Vit som snö

Jo. Det låg snö på marken när jag vaknade. Jag låtsas att det är hyacinter och phalaenopsis som ligger där. Ok? Ok. Det känns bättre. Nu kör vi fredag!


tulpanris

Innan påsk gjorde jag ett påskris deluxe. Nu såhär efter påsk tyckte jag att det var synd att ta bort riset så jag tog fram sekatör och lite vackra tulpaner och gjorde ett tulpanris istället!
 

förväntningar och nördighet

I helgen ska vi äntligen träffas! Jag, Emma och Sofie, vi som är floristpanelen. Mina fina vänner som jag kan vara riktigt blomsternördig med! Det ska bli SÅÅÅ kul och vi alla har verkligen längtat efter detta möte. Bland annat tänkte vi gå på lite studiebesök i lite olika blomsterbutiker i Göteborg. Jag har ju redan lite idéer om vilka butiker som skall besökas men jag tar gärna emot tips från er! Vad får vi inte missa?  
 

Biedermeier

Idag har varit en lyxig dag! Jag har skapat massa fina buketter, haft möte med interflora och varit hos frisören och blivit fin i håret. En bra dag helt enkelt! Dessutom har jag köpt med mig lite violpensér och bellis som snart ska få bo vid vår entré. Men det får ni se en annan dag. Idag bjuder jag på "biedermeier" buketter i färgskala rosa-till-lila.


scendekoration

Såhär kan det se ut i en blomsterbil när man ska leverera stora dekorationer. Här är bara en av två stora dekorationer lastade. Dessutom är själva krukan lastad separat i baksätet. Bilen full med andra ord! Det är kul att göra lite större jobb som dessa och dessutom få leverera och se blommorna på plats. Vi levererade alltså två stycken scendekorationer till ett företag. Scenen var blå så dom vita blommorna framhävdes perfekt!
 

En härlig promenad...

Det är fantastiskt vad avkopplande och energiladdande det är med en härlig promenad på Hamburgö. Fast namnet på området är kanske inte det mest inbjudande... Hihi


Välkommen lill-kusin!

Igår fick Alva en lill-kusin!! Wiiii vad skoj! Stort grattis till hela familjen och välkommen Lillkillen!

Just nu sitter jag och familjen i bilen mot fina Hamburgö. Himlen är klarblå och solen värmer och det bästa av allt är att jag är ledig och får umgås med min älskade familj! Om ni vill hänga med finns jag på instagram som malinsvahn


pussmun och mysbyxa

En florist i mysbyxor är kanske inte så glamoröst  men det är däremot veckans toablomma som består av tre tulpaner av den vackra sorten white liberstar, eller pussmun som den kallas på svenska. Visst är den bedårande vacker!? Har snöat in på vita blommor just nu. Vitt och ljusa pudriga färger. Vilken färg är din favvo just nu?

Min påsk

Har haft en härlig påsk med familjen. Ätit massa god mat och alldeles för mycket godis, så ni förstår att jag varit lite för upptagen för att blogga ;) men nu är jag tillbaka och nu känns det verkligen som att våren är på G! Underbart. Det händer mycket spännande och roliga saker nu i vår. Altanbygge, trädgårdsdagar på liseberg och bloggträff med bästa tjejerna i floristpanelen. Oj vad jag längtar! Bilderna föreställer nyttigt påskgodis och min dotter som påskakärring.


RSS 2.0