påskträdet

Vi slog på stort i Alvas lilla kök. Ett helt (litet) träd fick följa med in. Några söta pärlägg får enkelt pryda dess grenar.
Visst måste det vara såhär ett pärlhönsägg ser ut?! ;)

 
 
 

Vinnande kombo eller inte

Veckans toablomma. Nu är det ju så att tulpaner, hyacinter och rosor inte är den bästa kombinationen. Men kanske den vackraste?! Kanske ska förklara varför det inte är en vinnande kombo. Tulpan och hyacint vill ha kallt vatten medans rosen vill ha varmt och mycket vatten. Dessutom har hyacinten ett slem i stjälken som inte är det bästa för andra blommor. Men ibland får man bortse från vad som är "bäst" och se till det som är vackrast för stunden! Mitt bästa tips i detta fall är att ta kallt och mycket vatten i vasen och byta vatten ofta utan att snitta om hyacinten. 

äggande vaser

Påsken närmar sig och jag känner att jag inte kommer hinna påskpyssla så mycket i år. Tänkte därför köra en favorit i repris och visa er dessa söta äggvaser jag gjorde till förra påsken.
klicka på bilden för att komma till inlägget.

påskfin entré

Ännu en helg har rent av flugit förbi... Men jag måste säga att det var en väldans bra helg med härlig sol, trevligt sällskap, mys med min underbara lilla familj och lite fix här hemma. Har bland annat gjort lite påskfint vid vår entré. Längtar efter plussgrader om nättrena så att man kan få plantera ut lite penséer och annat vårgodis!

Stommen till kransen är en metallring som jag lindat in med björkris. Sedan har jag fäst riset med buntband i färger som matchar fjädrarna i riset.
 
med blomstrande hälsningar 
Malin
 
ps; Tittar ni noga i glaset ser ni fotografen... eller är det en påskakärring? hihi

Fredagsfeeling och något äggstra

Härligt med fredag! Och härligt att jobba i en miljö där våren redan kommit igång! På La fleuriste har vi radat upp kanarieginst, citrusträd och  viktorianska gulspetsprimula och massa annat fint förstås! 
Här har jag arrangerat vita tulpaner, frittelaria, ljusgul mini påskis, pärhönsfjädar och gåsägg. Härligt lekfullt precis som påsken ska vara!!
Låt oss trotsa isande vindar och snökaos och låt vårkänslorna spira!

påskris delux

Nu börjar det bli hög tid att ta in sitt ris inför påsken. Här kommer därför lite inspiration på ett påskris vi har i butiken just nu. Jag har klätt in en glasvas med björkris så att man kan ha snittblommor i sitt ris på ett annorlunda sätt! Hela riset står av sig självt på ett fat. Björktiset får i detta fall inget vatten. 
 

Pärlhyacint till begravning

Den här kransen gjorde jag till en begravning för ett tag sedan. Den består av mossa, pärlhyacinter och frittelaria som jag har nålat fast lite kors-och-tvärs. Lite annorlunda och fint att visa löken tycker jag.


att inte hinna ikapp och toablomma

När jag har jobbat helg som jag gjorde nu i helgen känner jag att jag inte riktigt hinner ligga steget före så som jag gärna vill. Men det är inget att hänga läpp för... Jag lägger att-göra-listan åt sidan en stund och ägnar mig åt nuet och vardagen (just nu halvliggandes i soffan med en skål glass!). Här bjuder jag på helgens toablomma, några dagar efter, med Norma Jean rosen (en favvis) luktärt och frittelaria.

påskstilleben

Jag gillar att påska till det lite sådär lagom. Jag har mjukstartat påsken med ett stilleben bestående av pärlhönsfjäderägg, prydnadsrådjur, glasflaskor med strutsfjäder, helleborus, luktärt, ros Norma Jean och frittelaria.


Viktorianska guldspets primula

Sitter i soffan (eller, ja halvligger) har jobbat färdigt för helgen och har nu en hel dags ledigt med min dotter framför mig! Kollar igenom lite bilder jag tog på jobbet idag. Just nu har vi supersöta viktorianska guldspets primula (visst låter bara namnet fint)
En riktig liten godig om ni frågar mig!

Vintage

Idag är det jobb som gäller. Tänkte bara bjuda på några snabba bilder och önska en trevlig helg!

https://cdn3.cdnme.se/1469883/7-3/pic_514469129606ee5ec7d5691a.jpg" class="image">


Nytt nytt nytt

Vårt handfat har fått ny outfit kan man man säga. Ny vas (köpt på la Fleuriste) med nya toablommor, germini och frittelaria, ny handdtvål från savon de Marseille med doften oliv lavendel och handdukar från missoni. Tvålen och handdukarna fick jag som premie när jag köpte tre nummer av tidningen sköna hem. Jag är nöjd med nya outfiten!


Jag blir så glad...

...När mina brudarbeten uppskattas och till och med vara med i ett inspirations reportage om bröllop. I senaste numret ( nummer 2, 2013) av blomsterbranschen (interfloras branschtidning) kan man läsa om bröllopstrender och vad som är "hett och rätt" Otroligt smickrande att man platsar in där! Hihi. Man kan ana att buketterna kommer växa på längden, mer droppar och fall i buketterna. Vintage fortsätter att vara väldigt hett och man väljer gärna pudriga och lite smutsade toner när man sätter färgskalan. Men det viktigaste och roligaste är nog vikten av att buketterna ska vara personliga och välarbetade! Om ni vill se mer av buketterna jag har skapat så finns dom i kategorin "bröllop"


pastelldröm

Jag kan helt enkelt inte få nog av pastelliga buketter! Helst i aprikos-beige-rosa-orange... 

krukväxt vs snittblomma

Före
Som ni kanske förstått älskar jag lökväxter. Det är så härligt att se dom växa! Men faktum är att jag gillar dom som bäst just när knopparna håller på att spricka ut. När dom sedan är helt utslagna (och egentligen som vackrast) och förväxta som på bilden ovan vill jag ta fram kniven och göra en bukett! Lite brutalt kan tyckas men jag tycker det blir finare i en bukett. På så sätt för jag dubbel njutning!. Först som krukväxt och sedan som snittblomma. Bra va!?
Efter
 

Söker du floristjobb?

Då har jag ett hett tips! Fröken knopp och Interflora Fresh Norrtälje söker nya medarbetare. Två heltidsjobb! Sådana jobb växer inte på träd. Marianne Walldén som är ägarinna till butikerna träffade jag 2010 på Stockholm slott (visst låter det flådigt!) då vi var i samma team inför Kronprinsessans och Prins Daniels bröllop. Marianne är en fantastisk kreatör och 2011 hade hon äran att få göra interfloras kalender. Den här chansen får man bara inte missa!
Här kan du läsa hela annonsen
 
Klicka på bilden för att komma till Fröken Knopps hemsida!
 
 

Tillbaka till verkligheten

Semestern är slut och jag är tillbaka, lite piggare, mer inspirerad och laddad för vårens utmaningar. Som vanligt börjar jag veckan med en mammaledig dag. Stora fixar- och planeringsdagen! Så att restan av veckan ska flyta på. Jag kör 6 dagars jobb med start i morgon. Det är min jobbhelg och jag vet att det kommer vara fullt ös i butiken på grund av flera stora och spännande vårprojek! Ni hänger väl med?!
Hade fått ett paket i brevlådan när jag kom hem. Det var från Amaryllis interflora Fresh som hade en facebooktävling där man kunde vinna mina favoritljus från Klinta! Kan ni fatta vad glad jag blev när jag vann!? Hihi. Det bästa med dom här ljusen är att förutom mysfaktor och fantastiska dofter så är "stearinet" inget stearin utan massageolja som är hur go som helst för torra vinterhänder (läs floristhänder) som mina. Tack Amaryllis! 

Fjädervippa

Innan jag stack på semester gjorde jag en stor fjädervippa. Som ett fågelbo kan man säga. Perfekt till hen som inte tål björkris. Denna blev dramatiskt svart. Allt måste ju inte vara gult och pastell till påsk. Visst börjar man bli lite sugen på påsk nu va?! Mer påskinspiration kommer framöver.


Semester...

Som ni märkt har bloggen nu intagit semestertempo. Vi har det toppen här i Idre. Skidåkning blandat med lek med barnen. Skönt att ladda batterierna.


En konstig dag

Natten till idag hade vi inbrott i butiken. Så fruktansvärt olustigt och tråkigt! Inte alls det man vill lägga sin energi på såhär sista dagen innan semestern. Så ja, efter en smått förvirrad dag på jobbet sitter jag nu i bilen med familjen på väg till Idre för en veckas vintersemester. Det ska bli alldeles underbart vill jag lova! Trevlig helg hörni!


RSS 2.0