brudinspiration

På fredag ska jag göra en brudbukett. (Wiii, va skoj!) När man ska göra en brudbukett kan det vara bra att googla/kolla tidningar och leta upp några buketter som har
"rätt känsla" Man kan plocka gobitar från flera buketter för att skapa en perfekt och personlig brudbukett.

Här har jag plockat ihop lite bilder som ska hjälpa mig skapa brudbuketten på fredag.
Ledord är rosor, rosa & vinter



Blir ni lite nyfikna på hur det kommer att bli?

Toablomma

Lilla julstjärnan har fått flytta ut i vardagsrummet. Den nya toablomman är några vita hyacinter i vas. Åh jag älskar hyacinter! Så söta och ljuvlig doft.



Höststorm & första advent

Det klingar lite falskt. Man hade ju hellre sett vita fallande flingor och gnistrande frost denna första advent. Men ute blåser värsta höststormen! Men det är väl ingen ide att gnälla. Man har ju en utmärkt anledning att bara sitta inne och mysa med tända ljus, glögg och lussebullar idag.
Här kommer lite bilder från min advenstpyntning här hemma (köket). Jag vet, jag lovade er bilderna i fredags... ber ödmjukast om ursäkt. Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig...
före



efter

Idag adventspyntas det här hemma. Köket i ...

img_6807 (MMS)

Idag adventspyntas det här hemma. Köket i fokus. Hur det blir får ni se i morgon :) ha det bra tills dess!


Advent, Ljus & Kransar

Hallå vad tiden rusar! Till helgen är det första advent... Denna veckas mission blir att adventspynta här hemma. Vädret ger ju inte direkt någon julstämning så då får man väl göra jul inne istället! I söndags hade jag och Maria lite julpyssel med fokus på kransar.





En adventskrans, med 4 sorters ris,att ha på bordet. Enkelt dekorerad med band på ljusen.
Material:

  • Halmstomme
  • spoltråd
  • gran
  • tall
  • en
  • lingonris
  • 4st ljushållare
  • 4st blockljus
  • spetsband
  • rött sidenband

Kommer ni ihåg Ljunghjära av galge? Ljungen har nu torkat och jag ville "jula" till den lite med lingonris. Ett tips är att man istället kan ta buxbom, lite tåligare men passar bäst ute eftersom den luktar lite kattkiss.



Det tillverkades också en ljuskrans av en, dekorerad med pepparkakor, och ekla dörrkransar.






Julvernissage del 3 av 3

Sista delen i min miniserie "Julvernissage" Det blir ett lite ihopaplock vad man kan få se denna Kul Måndag! La Fleuriste håller öppet 10.00-20.00.


"Julrosor" och skojiga träd









Här är några av kreatörerna




Julvernissage del 2 av 3

Härlig pysselsöndag idag! Jag ska ut till min bästa väninna och göra kransar och få (ännu mer) julstämning. MYS!
Idag är det även mysSöndag (11.00-19.00) på La fleuriste, missa inte det om du är i stan. Här kommer ett smakprov på vad man kan se om man går dit idag.

Skabbegran-En gran som sett "sina bästa dagar" men man kan ana dess forna glans.






julvernissage del 1 av 3

Nu har jag varit och kollat in julvernissaget på La Fleuriste. Åh vad fint mina kollegor har gjort! Man blir ju så stolt att man inte vet var man ska ta vägen. Tänk att JAG får jobba med dessa fantastiska och kreativa fleurister!

Tänk dig doften av varm glögg, kanel och en utslagen hyacint...  Dröm dig bort och låt dig inspireras.
JulBuffé








En liten liten smygtitt...

...på vad som kommer att visas på julvernissagen i morgon. Om jag ska beskriva stilen med några få ord:
Hopp, Tradition och antikt med en modern twist.





Rosa stjärna

Igår var jag på La Fleuriste och jobbade några timmar. Det var härligt att få sätta igång och vara lite kreativ men samtigigt svårt att bara "kopla på". Lite prestationsångest blandat med ringrostighet.... Men oj! Vad fint det kommer att bli på lördag! Mina kollegor har verkligen kämpat och jobbat för att få fram inspirerande och vackra arbeten. Ser fram emot att fota och visa er vackra bilder.
 
Men nu får ni nöja er med min nya toablomma. En liten tjuvstart på advent, en rosa minijulstjärna.



Full fart...

Idag är det full rulle! Träning, lunch/brudkonsultation, hem och vända för att snart åka iväg på tjejkväll i Hindås. Kul när det händer saker. Och imorgon ska jag jobba på La Fleuriste inför julvernissage. Åh så kul! Men tillbaka till brudkonsultationen. En kollega till min väninna ska gifta sig den tredje december, och jag har fått den stora äran att göra brudbuketten! Det känns jättekul att få göra en brudbukett med tanke på att jag missade hela "brudsäsongen"

För att se några brudbuketter jag gjort, klicka på kategorin bröllop



Kan ni se vilken blomma detta är/har varit?

Rätt svar är lupin



Julvernissage på La Fleuriste



Åh, vad kul om ni också kunde komma! Själv ska jag vara med och jobba inför vernissaget på onsdag. Självklart kommer jag även att kika in på lördag för att se det färdiga resultatet =)

Fars dag

Jag har ju inte gett några farsdagtips här på bloggen och inte heller har jag något att visa idag. Så kan det vara ibland. Det enda jag kan bjuda på är lite fina naturbilder som jag har tagit i helgen. Hur som helst hoppas jag att ni alla haft en fin dag.



Ett bra ställe att lägga en sten på? (!)

Chrysanthemum x 5

Tänkte slå ett slag för en fantastik blomma, nämligen Chrysanthemun, eller Kryss (X) som vi florister ofta säger. Finns i massa olika färger och sorter. Hållbar och lättskött är den också! I denna bukett har jag använt 5 olika Kryss (Anastasia, frilandskryss, 2x santini och "vanlig" Chrysanthemum)

Kryss vill ha kallt vatten (trots mellanhård stjälk) Jag har lärt mig att bladen håller sig lite spänstigare då. Men jag brukar ändå ta bort mycket av bladen för att framhäva blomman.




Visst blir det härligt och vackert med dessa olika former som ändå har en gemensam nämnare!


mitt finaste lilla bi

Tänkte att det var dags för en lektion i "blommor & bin".... hihi.





stjärngräs och spets

Nygammal toablomma eftersom jag återanvänt både kvistros, stjärngräs och spetsband. Ibland vill jag bara göra något superromantiskt. Då tycker jag att stjärngräs i en kompakt bukett blir så fint så fint.




en "skruvad skål"

Jag fick en så vacker skål, av märket SIA, från mina syskon. Jag var bara tvungen att dekorera lite. Det fick bli lågt och enkelt för att framhäva skålens intressanta form. Vattenpärlor, hortensia och stjärngräs (eller brudsöja som den också kallas)



Vilken helg!

Åh, jag har haft en toppenhelg med kalas och mys med familjen! Vi har ätit tårta och god mat och jag har fått massor med fina presenter. Vi har även hunnit med att gå två långa sköna promenader. Jag har haft det så bra att jag helt glömt av att ta kort... det var ju typiskt. Men lite kort hade jag tagit på blommorna jag fick på min födelsedag. Och ni som funderar på om man verkligen kan ge blommor till en florist...
JA SJÄLVKLART KAN MAN DET! Ingen blir gladare över att få blommor än en florist =) vi älskar ju blommor! Fick dessutom lite blomstercheckar så att jag kan köpa mer blommor när dessa tar slut. LYCKA

från vännerna


från älsklingen


Hej alla fina! Jag hade en superbra födels...

img_6807 (MMS)

Hej alla fina! Jag hade en superbra födelsedag igår och i helgen blir det ännu mer kalas så jag tar en liten bloggpaus. Återkommer på måndag. Önskar er alla en fin allahelgonahelg!


Toablomma

En vacker kvistros i en av favoritvaserna får pryda handfatet. Enkelhet.





Åh vad jag önskar att det var lite bättre ljus att fota i bara. Inte lätt när det är molningt och mörkt mitt på "ljusa" dán...

RSS 2.0