Fredag!

Nu gäller det att ladda inför en fullspäckad dag! Vi hoppas på att sälja massor av fin gravsmyckning idag och i helgen. Jag ska vara ledig lördag och söndag, men jag vill ju att butiken skall vara tipptopp! =) Lite tråkigt att man missar en sån bra helg, Det är ju alltid kul när man säljer sina grejer man gjort men det ska ändå bli skönt att vara ledig.
Till kvällen ska jag och Maria gå på konstert! Lars Winnerbäck-sjukt bra!

Nu måste jag spriga iväg till jobbet. Kram kram


Mörker och åter mörker

Idag slog det mig att det är alldeles för mörkt och kallt ute för att jag ska tycka det är inspirerande över huvud taget! Känner mig trött och hängig och fattar inte riktigt hur jag ska orka med den här vintern... Fast det händer ju en del roliga grejer framöver... på tisdag fyller jag ju år!! Hade tänkt att fira med mina vänner på Skojarbacken,  riktigt mysigt ställe faktiskt. Det blir nice. Sedan festen nästa lördag. Då ska vi ha Maffia-tema... haha... de kommer också bli kul!  På jobbet så är det planering inför julvernissagen som gäller. Känner att jag måsta ladda och hitta inspirationen igen... Lite köttätande växter... SaraseniaNu ska jag ta mig i kragen och pallra mig iväg till gymmet.

 


brudbukett

Passionerad bukett med chokladdoft!


Detta är min senaste brudbukett.
Bruden ville ha röda rosor, men annars fick jag fria händer.
Brudbuketten innehåller:

* passion ros
* cambria
* kosmos (chokladdoftande mums!) 
* skimmia
* galaxiblad
* pärlor och tråd
Buketten är gjord i en lady oasishållare för att få den perfekta runda formen. Färgerna smälte ihop lite bättre i verkligheten... Det är kul att leka med kontraser och nyanser från det ljusa i cambrian till det nästan svarta i cosmos.

Undersidan består av galaxiblad som jag nålat fast i rosorna för att få en 90graders vinkel. Hantaget är sidenband som jag limmat med limpistol.Idag fortsätter jag med gravsmyckning i butiken. La Fleuriste är en väldigt lång butik och vi har möjligheten att skylta utanför vilket blir jättefint nu när alla allahelgonbinderier är på gång... dock lite slitigt att plocka in och ut allt varje dag. Men det är det värt!

Allahelgon


Nu kan man köpa massa fina gravsmyckningsdekorationer på La Fleuriste, där jag jobbar=)

Här ovan ser du ett hjärta som jag har gjort idag. Lite mer personligt att lägga på en grav än en traditionell krans eller dekoration. Jag har klätt in en stomme i form av ett hjärta, med vintergrönt, rödkål och ljung(erica) har dock förlängt "svansen" själv för att få den rätta känslan och mer personligt. Jag har lindat med ett vackert garn och dekorerat med röd cornell och tallkottar.

höstIdag hämtar jag inspiration från höstens alla vackra träd!

Att göra idag:

Idag ska jag:

*Till västsvenska turistrådet och göra halloweenfint

*Göra julschemat (som egentligen redan borde vara klart)

*Försöka få till ett möte inför julvernisagen 

*Producera fina allahegonadekorationer

*Efter jobbet blir det löpning! =)


C o n v a l a r i a m a j a l i s


Convalaria majalis-Den vackra liljekonvaljen... (bilden är från wikipedia)

Tänkte att jag skulle berätta lite om varför denna bloggen heter convalaria...
Det är så här att när man är florist så får man väldigt ofta frågan om vilken som är ens favoritblomma. För mig har det alltid varit så att jag gillar alla blommor (nästan i allafall) i sitt rätta element! Utmaningen är att alltid frammhäva en blomma så att det blir så vacker som den förtjänar, och när man lyckas blir ju alla blommor underbara på sitt sätt. Så mitt svar på den frågan var alltid undvikande och lite så:... nja.. eh...jag gillar ju alla blommor.. hehe är ju florist....
När jag efter ett tag tröttnade på det så skulle jag bestämma mig för en EN blomma som jag alltid skulle svara på den frågan. Jag funderade..... sedan slog det mig! Liljekonvalen! Så enkel och vacker, fantastik doft, vit och oskuldsfull.
Så därför är min favoritblomma convalaria!

Min alldeles egna blogg

Det känns jätteroligt och spännande att starta en egen blogg! Den kommer förmodligen innehålla massa stafvel och sär skrivningar... (hihi) och en massa blomster såklart!

Min tanke är alltså att jag ska blogga om blommor och floristik och sådant som gör mig inspirerad. Det ska bli intressant att se hur länge jag kommer hålla på och hur seriös den kommer att bli. Just nu känns det i allafall väldigt inspirerande och roligt=)

Eftersom jag är helt värdelös på det här med datorer och all annan elektronik så kommer min första utmaning bli att få mina bilder från telefonen in i bloggen.... ja ja... inte så svårt kanske men de är ju ändå mig vi talar om här...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0