Grattis på födelsedagen kära mamma!

Ett födelsdagshjärta att hänga på väggen. Extra fint dekorerad med clematis från trädgården.


Fredag

Vi sparkar igång fredagsstämningen med en färgsprakande bukett.


jag finns på instagram

Ni som inte kan få nog av mig och bloggen (hihi) är hjärtligt välkomna att följa mig på instagram. På instagram är jag lite mer personlig. Bilder på mig, min familj, vad jag äter till lunch eller gofikar, en kul grej jag hittar, en vacker blomma... ja lite vad som faller mig in. På instagram heter jag malinsvahn.
 
Som ni säkert vet vid det här laget finns jag också på facebook som convalaria. På facebook får ni uppdateringar om nya inlägg jag har gjort på bloggen.
gilla mig på facbook här.
 
Ja, det var det. Nu är det slut på sjukstugan här hemma och dagis och jobb är det som väntar idag.
med blomstrande hälsningar
Malin
 

Hjärtligt välkomnande

Här är bilderna jag utlovade igår! Höststylad entré. Tänker att bilderna får tala för sig själva...
med blomstrande hälsningar
Malin
 
 

sjukstuga

Här hemma har det varit sjukstuga idag. Vi mår bättre nu men ska vara hemma i morgon också för att inte sprida några baciller. Tänkte fota lite på vår entré i morgon om vädret tillåter (och dagsformen) Så då får ni se lite höstpiff. Ja, hjärtat har ni redan fått se men jag tänkte mig lite mer helhetsbilder. I morgon som sagt, om vädret tillåter. (Ja, jag vet att det inte finns dåliga väder, bara dåliga kläder. Men jag tänker mer fotomässigt och att inte kameran ska drunkna på kuppen och sånt...)
med blomstrande hälsningar
Malin
 

räddad från komposten

Förra veckan läste jag ett inlägg Emelie Ekborgs blogg svenska blomsterbloggar. Det handlade om hur Emelie räddade en ros. En riktig solskenshistoria!
Så hände det sig att jag just idag var med om något liknande. Jag och Alva var ute på en promenad i skogen. Plötsligt fick jag syn på en vacker pelargon i en komposthög! Jag funderade en stund om jag verkligen skulle ta den. Men floristnörden innom mig kunde inte låta bli! Så nu står den där i köksfönstret och ler mot mig. Och jag ler varje gång jag ser den.
Tänkte passa på att tipsa er om att man faktiskt kan ta in sina sommarblommor som snitt nu när man vill plantera om till höstblommor. Sätt i en vas och njut lite till.
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 

mitt hjärta klappar för hösten

Härliga höst! Med skaparlusten på topp och höstkänsla i kroppen knåpade jag ihop ett vackert fasadhjärta i dag. En mycket bra dag med andra ord! Har plockat en del material i skogen och en del kommer från butiken. Här är materiallistan:
  • perenn ljung
  • ekblad
  • ekollon
  • olvonlöv
  • kärleksört
  • cyklamenfrukt
  • tillandsia
  • johannesört
med blomstrande hälsningar
Malin
 

Veckans toablommor

Makalöst vackra hortensior pryder just nu våra handfat. Hortensia är alltid vacker men kanske extra fin nu på hösten om du frågar mig. Vilka blommor pryder ditt handfat?


Mademaselle pastelle

Ni kanske tycker att det är höst nu men min inspiration ville ha vårliga pasteller idag.


Rosfest!

Det här ska jag pyssla med idag. Jag älskar mitt jobb.
Härlig fredag på er!


mys för en god sak



Såhär på hösten vill jag mysa med massa tända ljus. Jag är nog inte ensam om det. Varför inte göra en god gärning mitt i höstmyset? Ett ljus för Jennifer är ett initiativ av fina och kreativa Sofie. Sofie tillverkar och säljer vackra ljuskoppar. Vinsten går oavkortat till sofies vän Jennifer som är sjuk i cancer.
Så gör som jag! Gå in på koppskafferiet och välj ut din favorit för höstmys. Det finns flera olika modeller och bara ett fåtal av varje sort.
med blomstrande hälsningar
Malin
 
  

Konstverk

Detta är en Calathea. Vet inget svenskt namn på den. Tyckte bara att den hade så makalöst vackert mönster. Det var bara det.


Har ni sett

Detta är en Lisianthus - Prärieklocka. Limegrön och fylld, eller dubbel om man hellre vill säga så. Visst var den lite söt?!
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 
 
 
 
 

Gypsophila


Gypsophila när den är som vackrast. Luftig och för sig själv. En typiskt ohöstig blomma om du frågar mig. Kanske mest för att vitt inte känns så höstigt. Annars är brudslöja en blomma som finns året om och används mest som utfyllnads blomma. Men visst är den fin som solitär? Dags för brudslöjan att få ett uppsving tycker jag!
I alla fall, jag kunde inte motstå att ta hem en kvist och trotsa hösten lite. Detta exemplaret doftar ljuvligt och passar perfekt till toablomma. Tycker inte att all brudslöja doftar så mycket. Vet inte vad det beror på? Olika sorter? Säsong? Är det någon som vet?
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Dagens bukettskörd

Denna härliga fredag har jag bundit buketter i lila toner. Bland annat har jag använt lilafärgad kärleksört! Som bekant är inte färgade blommor någon favorit hos mig. Men jag blir liksom taggad när jag ser något fulsnyggt och ser det som en utmaning att göra något vackert. Det är så tillfredsställande när man hittar en vinnande kombination.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_5053600de087c3238c343cb4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_5053600de087c3238c343cb4.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2012/pic_5053609bddf2b37032000449.jpg" class="image">


En glad nyhet

Jag fick nyligen veta att jag blivit antagen till Elmia Flower Grand prix! Oj så skoj! Tävlingen äger rum på Elmia garden mässan i mitten av oktober (17/10 om jag inte minns fel) Uppgifterna är hemliga så nu gäller det att ladda och träna upp kreativiteten ett snäpp.


Kärlek


toablomma och nya vasfynd


Här ser ni toablomman i badrummet på övre plan. Plymer av astillbe. Astillbe dricker mycket vatten så man får fylla på vasen och snitta om stjälkarna ofta för att dom ska stå länge.
På nedre bilden ser ni mina två nyaste vasfynd införskaffade på Ikea. Nu är det snart jobb som gäller. Undrar vad denna nya jobbvecka har att erbjuda!? (ja, min jobbvecka börjar ju på tisdagar...)
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 
 
 

en klassiker

Jag blev inspirerad av min vän Sofie som visade den här toablomman på sin blogg förra veckan. Var bara tvungen att vara en härmis och också ha en klassiker som toablomma. Såhär ser min toablomma ut:

Håll koll på Sofies blogg idag. Hon kommer nämligen ha en tävling där idag.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Kärlek

Här är helgens brudbukett med tillhörande tärnbukett och coursage. Enkel och klassisk. Röda rosor, Grand prix och passion, med murgröna.


vinnaren utsedd

Grattis Camilla Barthelson! Du vinner ett designat galghjärta. maila mig på [email protected] så gör vi upp om detaljerna.


Jag gillar er!

Åh vad glad jag är att över 100personer gillar convalaria på Facebook! I eftermiddag lottar jag en vinnare. Nu blir det jobb några timmar sedan hem och mysa med familjen.
I väntan på vinnaren bjuder jag på en dekoration designad av mig till ett bröllop.


Bara för att

Bara för att det är fredag bjuder jag på en dekoration också! Trevlig helg!


Fredagsfeeling

Fredagar är den dagen i veckande jag jobbar heldag. Då gäller det att utnyttja dagen till max! På schemat i dag står: leverans av snittblommor, bukettskapande, brudbukett, tärnbukett, coursage och bröllopsdekorationer.
På bilden; bordsdekorationer från igår. Nu kör vi!


Sensommaräng

Detta är en av begravningsdekorationerna jag skapat idag. Ängslik med parallell stickteknik. mini gladiolus, ängsvädd, stjärnflocka, lejongap, fresia mm... Inga konstigheter.


gilla mig på facebook


Ni har väl inte missat tävlingen på facebook?! Just nu är ni 92st som gilla convalaria. När vi nått 100 gillare lottar jag ut ett galghjärta designat av mig! Så gå in och gilla HÄR
Nä, nu ska det städas lite här hemma och sedan blir det förskola och jobb.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Virvelvinden

Första jobbdagen avklarad. Jag kände mig lite som en virvelvind och gjorde lite här lite där men har mest gjort buketter och snyggat till i kylen idag. Kul att vara tillbaka och känna sig uppskattad i alla fall.


Spännande morgondag och Vackert på handfatet

Här hemma myser jag med mitt namnsdagsbarn idag. I morgon är det första riktiga dagen på förskolan för Alva och första jobbdagen (på 9 veckor)för mig. Spännande!
Senaste toablomman kommer här. Vacker vädd från knopp till full blom.


kalasvimpel

Igår hade jag och mitt tjejgäng babyshower för min bästa vännina Maria som snart ska få en liten. Till kalaset hade jag gjort vimplar i papper som jag hängt upp som dekoration. Tänkte visa er hur jag gjort.
 

Först vek jag ett papper på mitten och klippte ut trekanter. Den korta sidan är den som är vikt. Jag har valt styva mönstrade papper.

Jag tycker det är fint att blanda färger och mönster. Gör så många det behövs för att få rätt längd på själva girlangen.

Jag änvände både tejp och lim för att fästa vimpeln på snöret. tejpen är till för att få vimpeln att sitta på rätt avstånd.

Sen är det bara att tejpa, lima och vika tills alla vimplar sitter på en prydlig rad.

Kalaset kan börja!
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 

RSS 2.0