Duktiga Erica!

Den här fantastiska skapelsen har våran duktiga praktikant Erica gjort. Erica går sista året på floristlinjen. Hon är alltså snart klar med sin utbildning och tar studenten om bara några veckor. Men innan studenten ska hon hinna med att debutera i en floristtävling! Himla kul tycker jag. Kommer supporta och komma med tips vare sig hon vill eller inte hihi. 


Uppgiften var att göra ett arrangemang med två underlag (i detta fall två krukor).
Formen är gjord i hönsnät. Om Erica läser detta kanske hon kommer med en materiallista i komentarsfältet.... vem vet ;)

Här kan du se lite bilder från Ericas yrkesbevis som hon nyligen klarade!

Med blomstrande hälsningar
Malin

solsken i en korg

Detta mina vänner är är faktiskt en sorgdekoration. Underlaget är en korg som jag fyllt med oasis. Jag och praktikant Erica har använt ca 240st påskliljor för att skapa denna "sol". Ett tips är att köra in en smal blommpinne i varje stjälk så är det lättare att sticka stjälken i oasisen. Vackra videkissar skapar höjd och "får med färgen" från korgen. 



   

med blomstrande hälsningar
Malin

toablomma utan tema

Idag tyckte jag att det var dax för ny toablomma. Hade inget färgtema för denna gång (har ju nästan använt alla handukar jag har!), så det fick bli en söt vårblomma som heter Scilla. Ofta ser man Scillan i gamla trädgårdar och parker som ett blått täcke av söta små blå blommor. Denna variant är mycket större och kraftigare. Den påminner lite om ornitogalum (afrikas vita lilja) undrar om den är lika hållbar?  



     

Med blomstrande hälsningar 
Malin 

Längtar tillbaka till helgen...

Helgen gick alldeles för fort som vanligt. Tiden bara rusar iväg när man har det mysigt och trevligt. Det har varit både strålande väder och snöstorm! Ja, vad hände med snön som bara försvann lika fort som den kom? Men skönt att våren ändå fick behålla övertaget. Nu har vi ju dessutom sommartid! Hur härligt är inte det då! =) 

 
Bilden är tagen på härlig promenad på vackra Hamburgö. Här kommer det bli många härliga barnvagnspromenader i sommar...

För övrigt börjar jag bli väldigt sugen på en systemkamera... det finns så mycket vackert som bara väntar på att få fastna på bild!

Må väl
Malin

njutningsfull lördag

Uppe med tuppen... ja ibland kan jag bara inte somna om trots att det är alldeles för tidigt att gå upp för att vara en lördag... men men jag får njuta av att det verkar bli en vacker dag för jag kan redan skymta några solstrålar och himlen är blå. Lycka! Vi ska dessutom spendera dagen ute på vackra hamburgö med sambons familj. Det blir mys det!


Vacker viburnum...


Må väl och ta vara på eran lördag.
Med blomstrande hälsningar
Malin

(e)Norma Jean

Har ni sett en sån enormt stor och vacker ros?! Den doftar dessutom aldeles underbart! Det är lite ovanligt att våra snittrosor doftar. Det beror på att när man odlar fram nya sorter så är form och färg viktigare så doften tappas liksom bort på vägen.

Rosen heter Norma jean. Vi fick ett gäng över som var lite väl utslagna för försäljning så då fick det bli ett väldoftande rosenbad
På så sett får vi njuta av rosorna flera dager till! =)






Norma Jean (Marilyn Monroe)
Visst är det ett passande namn på en ros...

Med blomstrande fredaghälsningar
Malin

Vita påskliljor

Vet inte om jag skulle kalla dom kritvita men fantastiskt vackra är dom i allafall! Jag skulle nog säga att dom är svagt vaniljfärgade. Har inte sett dessa skönheter förut. Enklet och vackert. Nu bor den i en glasvas i mitt köksfönster och förgyller varje frukoststund.





Nu måste jag få skryta lite också... Igår hade jag exakt 100besökare på min lilla blogg! Tänk att 100personer har klickat sig in på min sida för att se vad jag har skrivit, wow! Det gör mig inspirerad och peppad att fortsätta blogga och förhoppningsvis inspirera några av er, så som jag blir inspirerad av andra bloggare.  

Tack för att ni finns!
Med blomstrande hälsningar
Malin



orkidétips

Har haft bloggtorka i några dagar... ibland blir det så. Inspiration som tryter och ork som saknas... men nu struntar vi i det och går vidare! 

Tänkte dela med mig av ett litet tips om orkidér. Jag tycker att det är ganska fult med blompinnarna som kommer med som stöd när man köper en orkidé. Snyggast är ju om orkidén får växa fritt utan den där stela blompinnen. Men ibland så behövs ju ändå det är stödet. En variant är ju att byta ut blompinnen till en snyggare dekorationspinne, kanske i en matchande färg, eller en vacker naturgren.
Ett annat tips är att helt enkelt binda upp stänglarna i varandra som jag har gjort nedan. Jag har använt ett vanligt snöre men man kan absolut lyxa till det med ett vackert sidenband.
 




Må väl
Med blomstrande hälsningar
Malin

toatema cerise

Pianorosen som är min favoritros (just nu) passade så fint in i det cerisa temat. Har matchat med en kvist pistachia för att få lite fyllighet.  



Tyckte att det var lite kul med handtvålen som doftar vildros... Det passar ju så bra in i temat. Dessutom så doftar pianorosen alldeles underbart (men svagt)




Jag gillar verkligen knopparna. Även om dom inte brukar slå ut så bra så tillför dom ändå något.


Trevlig söndagkväll på er alla!
Malin


mammahormoner?

Hela förmiddagen har varit städ, tvätt och pysseldag. Balkongdörren har stått på vid gavel och solen ha visat sig från sin bästa sida. (lite dåligt utnyttjande av solen kan man tycka men har man en bokad tvättid så har man...) 

Jag har liksom fallit in i någon slags städ-och-pyssel-hemma-mani... Vet inte om det beror på alla "mammahormoner" eller om det helt enkelt är vårkännslor som pirrar i kroppen, eller lite av varje kanske. Vill ha det rent och fräscht hemma och färska blommor överallt!  

På byrån i vardagsrummet står en favoritvas fylld med pingstliljor. För ett tag sedan hittade jag dom perfekt matchande ljusstakarna på loppis. Gissa om jag blev glad! 





Tulpanerna i köket har fått sällskap av en ranunkel och en pianoros.


En tavellist kan bära upp mer än bara tavlor...




Är sjukt nöjd med dagens insats och jag har faktiskt hunnit njuta av en glass i det härliga solskenet också.
I morgon blir det ny toablomma med nytt färgtema =)

Må gott 
Med blomstrande hälsningar
Malin

frasig och fransig

Qeensland är namnet på denna lilla goding till tulpan. Kunde ju bara inte motstå!






Önskar er en finfin fredag!

Med blomstrande hälsningar 
Malin

Tävling

Jag är med och tävlar om ett presentkort från dbkd (Design By Karin Dahlin) värde 1000kr.
Gör det du också! Fräch och enkel design på både krukor och kort.

Gå in på Svenska Blomsterbloggar för att tävla!

hot coffe

Så heter den här phalaenopsis orkidén. Jag tycker att den ser mer ut som varm choklad.... Fast just så här på morgonkvisten är det just HOT COFFE som krävs för att man ska komma igång.





Nu ska jag svepa mitt kaffe och ladda inför dagens tokigheter.
Må gott!

Malin

serverat på silverfat

Vårgodis! Frittelaria, Hyacint och Vaxblomma i en mumsig liten bukett. Serveras bäst på en vacker silverbricka.  









Det var vad jag hade att bjuda på idag. 
 
blomstarnde hälsningar
Malin

Ljuvliga camelior

Om du bor i, eller i närheten av Uppsala (eller bara är helt tokig i camelior) så kan man besöka Tage Andersens Cameliautställning som pågår till 25april i Botaniska trädgården. Själv hade jag inte riktigt uppfattat camelians skönhet förrens jag var på Tages utställning förra året här i Göteborg. Jag blev alldeles trollbunden!







En som har varit i uppsala och kollat läget är Lotten från bloggen
Lottens vita och gröna
(en härlig inspirerande blogg som jag kollar i då och då!)

Nu tar vi tag i den här veckan...
Med blomstrande hälsningar
Malin

var är solen??

Inte hos mig i allafall. Idag är det söndag och man hade ju önskat att det var strålande sol...suck. Men men hoppas att någon annan ute i landet får njuta av lite solsken i allafall. Jag får nöja mig med dessa solgula tulpaner med namnet Yellow Crown. Å det är ju inte så dumt det heller!





Med blomstrande hälsningar
Malin

toatema - plommonlila

Till veckans toablomma har jag valt Frittelaria, kungsängslilja. Visst är den helt magisk med sitt rutmönster!?












hjärtligt

Till detta hjärtat har jag använt:

  • röda rosor (lite olika sorter)
  • röd/brun santini
  • rosa julstjärna
  • fallskärmsranka
  • klockkalanchoë (kärleksklocka, kan den nog kallas också)





Lite otippat att använda klockkalanchoë att täcka med. Det är alltså en krukväxt men den funkar utmärkt som täckmaterial. Att använda otippade och oväntade täckmaterial har blivit lite av en sport för mig. Det finns alltid någon udda och bortglömd krukväxt som vill komma till användning och bli något fint! Låt fantasin flöda.  

Blomstrande fredag önskar jag er alla!
kram Malin


vackra takkronor

Nu var det länge sedan jag nämde något om ombygnationen på la Fleuriste. Det mesta blev ju klart innan jul men det fattas fortfarande lite detaljer. Häromdan fick vi våra fantastiskt vackra takkronor på plats!





 

Åh.. det är så roligt att det börjar hända lite saker igen. Vi har ju haft uppehåll i ombyggnationen ett tag nu men nu drar det igång igen och nu är det finliret som skall fixas. Kul kul kul!

funderingar kring framtiden

Nu är det mindre än en månad kvar för mig att jobba. 6april gör jag min sista dag innan min mammaledighet. Jag har lite blandade känslor till detta. Å ena sidan längtar jag ihjäl mig till det nya livet och allt fantasktiskt och mysigt jag kommer att vara med om, å andra sidan känns det konstigt att man inte kommer att jobba på typ ett år!

Jag kommer fortsätta med bloggen i den mån det går. Jag kommer också att försöka delta i floristtävlingar och andra blomster"arrangemang" Det är svårt att föreställa sig hur mycket man har tid med och vad man orkar. Jag ska ju trots allt i första hand vara en bra mamma till min bebis. =)
 


Jag vill passa på att säga tack till alla som läser min blogg ibland och till era fina komentarer!
Det värmer mitt hjärta!

med blomstrande hälsningar
Malin

fettisdag och internationella kvinnodagen

Vilken härlig tisdag! Här i göteborg skiner solen, på jobbet kommer det att skickas blommor till massa härliga kvinnor idag och man kan dessutom se fram emot en semla till fikat =) Nice!



Här är ett paket dekoretat med en Phalaenopsisklocka och lite blommande blåbärsris. Jag har stuckit blomma och blad genom spetsbandet så inget lim och inget vatten, bara vackert för stunden.  

bulliga buketter





Ceris/lila och rött. Det är en fin kombination tycker jag! Här har jag gjort kompakta buketter med rosor, chrysanthemum och germini. Som effekt har jag använt ganska mycket blad som jag "vikt" Vad bladen heter vet jag tyvär inte. De ser ut som fiskstjärtar i allafall =) (man kan göra likadant med aspidistra)

med blomstrande hälsningar
Malin


Gästbloggar idag

Idag Gästbloggar jag på Svenska blomsterbloggar! Det känns såklart väldigt spännande.
Här kan du läsa mitt inlägg.

Min söta mamma har fixat med toablommor fö...

img_6807 (MMS)

Min söta mamma har fixat med toablommor för att vi ska komma på besök. Gulligt!


avbrutna blommor

När man får lite udda och avbrutna blommor över så kan man samla dom i små minivaser och då kan det bli såhär sött!





Idag är det lördag och solen skiner! Man blir lycklig ända in i själen. Jag måste ut! Ut i naturen!
trevlig lördag!

Fredagsgodis

Rosor i godisfärger inlindade i fluffigt ullgarn... kan det bli sötare? Lollipop är väl ett passande namn till dessa "rosenspiror" ?!







med blomstrande hälsningar
Malin

Grattis Erica!

I veckan har våran fina och duktiga praktikant Erica utfört och klarat yrkesbeviset! Bra jobbat! Här är hennes två arbeten. (färgerna kommer dock inte till sin rätt med mobilkameran...)



Törnrosa väcks till liv...




Här är två av de andra arbetena.


En Fantastisk klänning med tema pride. Överdelen i klänningen är gjord av kondompaket! Rolig och bra idé!

Själv har jag inte gjort yrkesbeviset. Det är ganska nytt innom floristvärlden... (eller är det jag som börjar bli gammal??) Det verkar i allafall vara en tuff utmaning för dom som väljer att göra det, inte alla som klarar provet trots MYCKET förberedande. Modigt av alla er som testar. Grymt jobbat ni som blir godkända!

På floristernas yrkesråd kan man läsa lite om yrkesbeviset.

echeveria på vinterförvaring

När jag var på trädgårdsföreningen igår passade jag på att kika runt lite i växthusen. Bland annat så hittade jag ett gäng Echeveria på vinterförvaring. Det var så fint att se dom på rad, var ju bara tvungen att knäppa några bilder...



   


Är du en galantofil?

Vad gör en florist på sin lediga dag? Jo hon går såklart på en blomsterutställning! Snödroppsutställning närmare bestämt, på trädgårdeföreningen i Göteborg. Helt klart värt 40rikstaler! (speciellt med tanke på att man kan ta en titt i det fantastiska palmhuset som är gratis när man ändå är där.)



Visste du att:

  • Galathus Nivalis är det vanligaste snödroppen i svenska trädgårdar. Den kom hit under 1600-talet.
  • Snödroppssläktet kommer främst från Medelhavsländerna och främre asien.
  • Snödroppar tillhör familjen Amaryllisväxter.
  • Namnet Galantus kommer från grekiska ordet gala som betyder mjölk, och anthos som betyder blomma. 
  • I England finns ett sällskap som kallar sig för Galantofiler, där intresset för snödroppar ytterst passionerat. Galantofil = Snödroppsnörd, hihi.




  





Tur att det är Mars för det betyder att det snart kommer bli vår!!

blomstrande vårhälsningar
Malin


RSS 2.0