Dundermegagrattis!

Till Malin Lindskog och Kristof Remes som har tagit silvermedajl i Worldskills Europatävling för florister i Lissabon! Så stolt att man är florist i sverige och att man har fantastiska kollegor som år efter år presterar medaljer i internationella tävlingar!


Jag är lite dåligt uppdaterad om uppgifterna och tema tyvär... Någon som har koll?
bilderna har jag tagit från www.floristernasyrkesrad.se

Vill också gratulera våran granne Norge till Guldmedalj! Stort grattis!

Kommentarer
Postat av: Kristof Remes

Jag kan uppdatera dig om tävlingsuppgifterna=) Det övergripande temat var att efterlikna den floristiska vardagen så mycket som möjligt. Vi fick därför en yta på 4x6 meter, diverse bord och piedistaler, vaser, krukor, snittblommor och krukväxter som vi skulle inreda en butik med innom angiven yta. Butiken i sig bedömdes som en tävlingsuppgift och kunde ge 15 poäng av totalt 100. Sedan fick vi uppgifter, då var vi tvugna att ta material från vå butik och använda oss av. Första uppgiften var en bukett innehållande juldekorationsmaterial, ett arrangeman innehållandes minnst en oasiskrans och ett arrangemang i glas. vi fick 3 timmar att genomföra alla tre uppgifterna. dessa tre arbeten kunde ge totalt 25 poäng ihopa. 2:a uppgiften var att hålla en demonstration för beökarna med minnst 4 arbeten varav minst 2 skulle innehålla krukväxter och två var valfria. till detta fick vi 2 timmar till förberedelse och 1 timme till demonstration. demonstrationen kunde ge max 10 poäng varav två fick man bara man genomförde uppgiften, resten bedömdes genom presentation i butiken, kontakt med besökarna m.m. inga estetiska eller tekniska poäng på själva arbetena. 3:e uppgiften var ett scenarrangemang till avslutningsceremonin på Euroskills, det skulle vara mellan 1,75-2,00 meter högt och innehålla minnst 30% krukväxter. Scenarrangemanget kunde ge max 25 poäng.

Sista arbetet var att utsmycka en "brud" med ett kroppssmycke och en bukett/arrangemang att bäras i eller på handen eller på underarmen, till detta hade vi 4 timmar och maxpoängen man kunde få på detta arbetet var 25. Sverige fick 25 poäng på Bruden=D=D=D=DNu vet ni lite hur det gick till=)Kramar Kristof, silvermedaljör;)

2010-12-15 @ 22:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0