dopinspiration

Liten Alva ska snart döpas. Det är mycket bestyr kan jag lova! (allt ska ju hinnas med mellan amning, blöjbyten och soliga picknik´s!) Just nu funderar jag mycket över bordsdekorationerna. Jag har en ganska klar bild på hur jag vill ha det. Har surfat runt lite och hittat lite inspirerande bilder så får ni en liten känsla om hur jag tänker.


denna bild kommer från cesars trädgård. Övriga bilder vet jag inte riktigt var jag har hittat. (hojta till om du känner igen din bild så länkar jag såklart)


 

 

Grundtanken är många småvaser med sommarblomster. Färgsättingen är inte helt klar, det beror lite på vad jag får tag på men jag kan ju erkänna att det lutar mot rosa =)


min midsommar


blivande florist?

Så vad tycker ni om den nya bloggdesignen? Jag är mycket nöjd. Tack Anna! Det är lite detaljer jag skulle vilja fila på, men det tar vi en annan gång.

Så till dagens ämne... Bakom våran soffa "växer" fantasiblommor. Min dotter är helt betuttad i dessa blommor! Det är det mest underbara man kan titta på. Det spelar ingen roll hur mycket mamma och pappa spelar allan och försöker få uppmärksamhet. Det är blommorna som är intressant. Kommer lilla Alva gå i mammas fotspår och bli florist måntro? 


Test 1.2.3.40

Hejsan svejsan!
Malins lillasyster här, Malin har fullt upp med blöjor och amning för tillfället så jag gjorde om hennes blogg en skvätt! Ville bara testa nya designen!
Kika förbi mig också vet ja! --> HÄR!

Nu så vill jag sjunga att sommaren är skön...

img_6807 (MMS)

Nu så vill jag sjunga att sommaren är skön. Å träden är så fina och marken är så grön. Å blommorna är vackra och hö't det luktar gott. Och solen är så solig och vattnet är så vått. Och lilla fågeln flyger i boet ut och in, å därför vill jag sjunga att sommaren är min!


Så vackert med hav av lupiner. Det är somm...

img_6807 (MMS)

Så vackert med hav av lupiner. Det är sommar det!


en gräsligt härlig dag på en filt
           
Med blomstrande hälsningar 
Malin (& liten Alva)  

testar nya kameran

Jag och min sambo har skaffat oss en systemkamera! Sååå kul att med enkla medel kunna ta fina kort. Har länge suktat efter en systemkamera så att jag ska kunna ta lite finare bilder till bloggen bland annat. Jag kan absolut inget om bländare och slutartid och allt vad det heter men jag testar mig fram och hoppas att jag ska lära mig lite grann i allafall.

Här är ett litet smakprov på min "fotokunskap" Bilderna är tagna på min systers studentmottagning. 
(Grattis igen Anna!)  
Med blomstrande hälsningar
Malin


Blommor till kusin Filip

I lördags döptes Alvas kusin Filip i kapellet på Hamburgö. Det var ett litet mysigt dop med dom allra närmaste. Jag hade äran att fixa lite bordsdekorationer. Temat var blått och vitt. Underlaget var transparanta blå glas. Jag har stuckit blommorna kors och tvärs direkt i glaset utan stickmassa. 
 Dessa blommor har jag använt:

  • Avalanche ros
  • blåklint
  • baby´s breath (brudslöja)
  • luktärt

           Med blomstrande hälsningar
    Malin

kalashelg!


Ja det är precis vad som väntar i helgen. Både dop och student och självklart massa fina paket. Dåligt av mig att inte ha några blommor på paketen (!) men ibland får man inte riktigt ihop det med tid och tranport... kanske hinner jag plocka något i farten innan presenterna ska överlämnas.med blomstrande hälsningar
Malin

midsommarblomster

Det kan vara så att jag saknar jobbet en aning... i allafall själva skapandet. Speciellt nu när det är bröllopstider och man inte kommer att få göra en enda brudbukett (!) Men jag tar saken i egna händer och leker med vad skog och äng har att ge.

Vill man ha det enkelt och ekologiskt så är en bukett med bara midsommarblomster ett vackert alternativ. Vill man ha blommor som är plockade i naturen gäller det att man prickar rätt datum för bröllopet, så att blommorna står i perfekt blom! Eller så får man helt enkelt ha is i magen och vara flexibel och ta det som är vackrast för dagen.  Med blomstrande hälsningar
Malin

ekologisk brudbukett

Den här vackra buketten har jag plockat själv. Den kommer tyvär inte att få gå på något bröllop men visst skulle den passa som brudbukett!? Tänk er hur fint det vore med en eller två vita orkidéklockor lite på sidan. Hur fint som helst! Ekologiskt dessutom.  


Buketten innehåller Liljekonvalj, liljekonvaljblad, ormbunke och gräs.med blomstrande hälsningar
Malin


Här är jag i liljekonvaljparadiset! Lycka!

img_6807 (MMS)

Här är jag i liljekonvaljparadiset! Lycka!


RSS 2.0