Floristpanelen "vita liljor"

Ja, då ver det dags igen för oss i floristpanelen att tycka till om en produkt. Denna gång tar vi en närmare till på Vita liljor ur interfloras serie "härliga hemmablommor"  
 
Vita liljor 345kr
Av 5 möjliga där 5 är högst och 1 är lägst
 
Färg: Vitt är en färg som passar till det mesta och känns alltid frächt. För det mesta gillar jag färg men ibland kan det vara skönt och ha det lite mer avskalat.
Form: En hög rundbunden bukett. Liljor gör sig bäst med lite luft omkring sig.
Mateialval: Vita liljor och steelgrass. Jag tillhör skaran som gillar när blommor doftar vilket liljor gör. Jag tycker att doften höjer upp denna annars lite strama bukett. Steelgrass bryter liljeformen och förlänger buketten fint.
Priset: Känns mycket prisvärd. Man får mycket volym för pengarna.
Helhet: Stram, klassisk och lyxig. För en femma i betyg hade jag velat sett något mer till liljorna, kanske fontängräs eller lite lyxiga pärlor på ståna.
Användningsområde: Den här buketten hade jag med glädje tagit med mig hem. Vilken superlyx att ha en stor bukett doftande liljor i hallen! Men jag tycker också att det är en underbar bukett att ge bort till en väninna som gillar liljor. Jag själv hade uppskattat denna bukett!
 

Tack <3

Tänkte bara kika in här och välkomna alla nya läsare! Det är så kul att så många som jag inte ens känner kikar in här dagligen. Jag gör mitt bästa för att hålla bloggen levande även om det blir lite bloggpauser ibland. Extra kul är det såklart när ni kommenterar <3 Det är ni läsare som gör det så kul och givande att blogga! Tack!

Idag är det julplanering som gäller på jobbet. Nu när det börjar bli mörkare om kvällarna blir jag så sugen på att plocka fram stjärnor och stakar! Men jag får väl ge mig till tåls lite till.

Önskar er alla en fin dag!
Med blomstrande hälsningar
Malin


Gästrum före/efter

Nu har vi kommit i ordning med vårt gästrum. Det går sakta men säkert framåt här hemma. Bilden ovan visar rummet som först blev en förvaringsyta men som nu är ett gästrum! Om någon är intresserad av tavlan med bambu så är den till salu! Maila mig så kan vi diskutera pris: malin_svahn@hotmail.se Nu åter till gästrummet. Såhär blev resultatet.

Det enda vi har investerat i till detta rum är blommor och lite ny färg på den förut rosa väggen. Allt annat hade vi sedan innan. Jag har utgått från överkastet (som jag älskar!) när jag valde färg till väggen. Till nattduksbord har jag tagit en gammal ikea-pall som stått utomhus ett år och fått den vackra silvergrå färgen. Den passade alldeles för bra för att målas!

Med tanke på att det är ett rum som vi inte kommer att vara i varje dag så valde jag tåliga växter till fönstren, Monstera. Och extra piffigt med färska snittblommor när man får besök. I helgen hade vi Alvas farbror på besök och då fick några buntar vita ranunklar (ja, egentligen är det vårblommor men nu fanns dom redan!) pryda nattduksbordet. På byrån fick en kvist phalaenopsis sin plats.  

med blomstrande hälsningar

Malin

 

 


En fröjdefull jul


Gravsmyckning

Detta kan man verkligen kalla ett "gravsmycke" om ni frågar mig. Hjärtan har blivit alltmer populärt att lägga på graven. Fint tycker jag!


Nytt i sovrummet

Echiveria som har stått utomhus hela sommaren får så intensiv och vacker färg! Dessa har bott i kaktusrabatten på trädgårdföreningen hela sommaren. Nu har dom flyttat in i vårt sovrum och passar så finfint med färgen på väggen.


Rädda det som räddas kan!

Här om dagen upptäckte jag att att min (förut) så fina adiantum var näst intill död! =( buhu.... Jag som var så stolt att jag hållit den vid liv så länge, vattnade den varje eller varannan dag. Den mådde till och med bra! men , tja, sedan kom tävlingen och jobb och iväg på 80års kalas i helgen så när vi kom hem i söndags hade den gett upp. Adiantum är en ormbunksväxt och är väldigt känslig för uttorkning. Jag var ju lite orolig för att just detta skulle hända när jag i slutet av oktober fixade till i fönstret. Hur som helst. Jag tog tillvara på dom få stjälkar som fortfarande var vid liv.
tja, även en Grand Prix-vinnare kan misslyckas ibland...
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 

tips nr två

Man är visst lite omskriven dessa dagar... fniss.  Mitt andra bloggtips för dagen är Lavendulas. Min vän Emma som driver bloggen och dessutom är med i Floristpanelen var ju också med i flower grand prix. Här kan du läsa om hennes bidrag! 
med blomstrande hälsningar
Malin

Tack och Tips

Än en gång, TACK snälla ni för alla grattis och fina komentarer. Det värmer hela mig och jag blir så stolt och glad. NI är bäst!  
 
Och så kommer ett litet tips:
Om ni är nyfikna på hur det såg ut under tävlingens (Elmia Flower Grand Prix) gång och hur jag byggde upp mina arbeten tycker jag att ni ska gå in på Åsas blogg flowers. Åsa utbildar sig till florist på sötåsen och hade som uppgift att föjla mig under dagen. Gå in och kolla Här 
Bilden är lånad från flowers.blogg.se
 
med blomstrande häsningar
Malin

Eklöv och nejlika

Toablomman just nu är en oxblodsröd nejlika tillsammans med färgade eklöv.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag älskar nejlikor! Det är en vacker och hållbar blomma. Punkt.


flower grand prix 2012

Ja då kör vi lite bilder med den andra uppgiften. Väggdekoration, valfri teknik, tema experiment, 120minuter.
Johan Pettersson
 
 
Hanna Ericsson
 
 
Emma Hansson
 
Sofie Danielsson närbild
 
 
Kan ni fatta att av alla dessa bidrag så var min samanlagda poäng högst! Måste erkänna att det fortfarande känns lite overkligt att jag vann.
med blomstrande hälsningar
Malin

Här kommer lite bilder från flower grand prix 2012

Första uppgiften var att göra ett valfritt arbete som skulle flyttas till ett podie för bedömning. Temat var experiment och tiden man hade på sig var 105 minuter.
 
Johan Pettersson på andra plats.
 
Emma Hansson på tredje plats
 
Hanna Björklund. På Hannas blogg Vackra hittar du fler bilder från tävlingen
 
Sofe Danielsson
 
Lina Supstick
 
Hanna Ericsson
 
Närbild av Sanna Gustavssons arbete
 
pju.. ja det var en del av arbetena i uppgift ett.
 
med blomstrande hälsningar
Malin
 

Silverek på graven

Det är silverekskransar som gäller på graven i år om du frågar mig. Lindat med vackert garn och taklök och ilex som dekoration.


Grattisbukett

Tusen tack för alla grattis och kommentarer här på bloggen, på instagram (malinsvahn) och på Facebook (convalaria) Det värmer i hjärtat ska ni veta!

Idag har blivit firad av mina kollegor! Tårta, bubbel och blommor :) buketten har min chef Johan gjort och det är tydligt att han gått på tävlingens tema experimentera! Hihi


Jag vann flower grand prix!

Åh, ni anar inte hur glad  jag är! Kan inte riktigt fatta att jag vann hela tävlingen!! Jag har en hel del bilder från allas arbeten men idag bjuder jag på mina arbeten. Det första abetet var helt valfritt med temat experimentera. Arbetet skulle flyttas till ett podie och bedömmas där.
Uppgift nummer 2 var att göra en väggdekoration med samma tema.
 med blomstrande hälsningar
en superglad Malin

Floristpanelen sverigebuketten

Sverigebuketten från euflorist 255kr
av 5 möjliga där 5 är högsta betyg och 1 är lägsta betyg.
 
Färg: Gult, blått och vitt passar absolut till en sverigebukett. Personligen tycker jag inte om att ha flaggor i mina buketter men flaggans lite mörkare blå bygger upp färgskalan något och passar ju till temat. Så, lite motvilligt säger jag okej då.
Form: Rund kompakt form, passar till blomvalet. Fint att det gröna får ta för sig och spreta lite. Får lite sommarfeeling.
Mateialval: Hortensia, ros, germini, matrikaria, sverigeflagga och blandat grönt. konrasterna hittar vi i färgerna och det spretiga gröna mot dom runda formerna på blommorna. Jag gillar att man valt en blomma som är riktigt blå. Ofta blir "blå" blommor mer åt det lila hållet. Gillar också kontrasten mellan den ljusgröna buplerumen mot den mörkare poppeln. Kanske är priset lite väl i överkant för dessa blommor?
Helhet: En klassisk "grattis på högtidsdagen" -bukett. Fin men inget extra. För en fyra i betyg hade jag velat ha bättre pacering på rosen och kanke någon mer blomma för pengarna?
Användningsområde: Perfekta nationaldagsbuketten med flagga och allt...
 
 
 

I min verktygslåda

I morgon är det dags för Elmia Flower grand prix! Wiii! Lite pirrigt är det allt såhär kvällen före. Verktygslådan är i alla fall packad och jag tänkte visa lite vad jag har i den. Alla tävlande har fått en lista på vad man får ha med sig för verktyg och övrigt material.
  • Mitt viktigaste verktyg är snittkniven (grön i detta fall) Jag föredrar att använda mattkniv för att den är så vass och lätt att byta blad på. Dessutom kan man ställa in längden på knivbladet beroende på vad man ska jobba med.
  • På andra plats kommer sekatören. Den gör liksom grovjobbet med att kapa i rätt längd osv.
  • Lite olika tänger till trådar 
  •  Sax är alltid bra att ha.
  • Pennan kan vara bra om man vill skissa upp en idé lite snabbt.
  • Det långa till höger, brevid pennan, är en späcknål och den används vid en speciell teknik när till exempel vill sticka blommor direkt i en halmstomme (att späcka en krans)
 
Lite olika trådar, dekorationstråd, skafttråd, silvertråd, bonsaitråd, spoltråd...
Buntband. Väldigt användbart när man vill göra konstruktioner mm.
Nålar med pärlhuvuden. Dekorativt och kan även användas i tekniken.
 
Utöver detta har jag även en limpistol, extra knivblad och plåster!
Nä, nu dags för lite sömn... Det blir en lång dag i morgon. Och rolig!
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Älskar listor

Ville bara visa upp mitt fina kollegieblock som jag fyndade på Ica maxi för bara 10kr! Blev lite kär och sjukt sugen på att planera saker och göra listor. Haha, lite konstig är jag nog men jag gillar listor! Väldigt nöjd med mitt köp i alla fall. I morgon ska det packas verktygslåda inför Flower Grand prix! Vi ses.


Toablomma X

Vissa tycker att den ser lite vissen ut, men jag tycker att den är bedårande och alldeles underbart höstig. Det är en storblommig chryssanthemum som jag har på handfatet denna vecka. Vad tycker du? Vissen eller bedårande?


Första frosten

För ett par dagar sedan kom första frostnatten. Vad passar då bättre än en bukett med frostnupna färger och silverek!? Buketten innehåller säsongens första ranunklar, scabiosa, ros cool water, tistel, smällebär (snöbär) och silverek såklart.


Kul brudbukett

Ikväll är det kulturnatta här i Göteborg. Vi behövde något spektakulärt att visa upp så jag "slängde ihop" en lite annorlunda brudbukett. Basen är en frigolitboll som är limmad med tussilagoblad (som vi hade över från ett annat projekt) Sedan har jag nålat fast taklök, paradisäpplen, chryssblommor mm. Trollhassel fick agera handtag. Jag blev nöjd med resultatet men hade jag haft mer tid hade jag kunnat göra den lite mer noggrant. Självkritisk som man är...


buketter från arkivet

Dessa två buketter har jag visat förut här på bloggen men det var lääänge sedan. Den översta påminner om den här som jag gjorde i helgen. Den nedre bilden tyckte jag var bra inspiration eftersom jag senast idag stod och laborerade med silverek på jobbet. Silverek är fint (man behöver inte bara använda den på gravar.) PUNKT. Kan lova att ni kommer att se mer utav silverek här på bloggen den närmsta tiden.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

På mitt köksbord

 
Det är inte direkt en hemlighet att jag är barnsligt förtjust i dessa färger. Orange och rosa är för mig en oslagbar kombination när det gäller blommor. Som en höstkaramell står den här buketten på vårt köksbord. Jag blir glad varje gång jag ser den. En bra start på dagen med andra ord.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

dagens andra toablomma

Här kommer dagens andra toablomma i forma av en härligt färgglad ros. Tror att det kan vara en Marie Claire (men jag är inte helt säker, rätta mig gärna om jag har fel) och i bakrunden har ni fotografen själv...
En annan sak. Ni har väl inte missat intervjun med mig inför Elmia flower grand prix som fina Sofie har gjort!
 
med blomstrande hälsningar
Malin

toablomma

Det var ett tag sedan jag visade mina toablomor här på bloggen. På ovanvåningen har jag Nerine, en en av mina favoriter som ni vet. Tycker att ljust rosa passar så bra till mitt litermått och min bruna lilla vas.
 
Nu bär det snart av till dagis och jobb men håll utkik, i eftermiddag kommer min andra toablomma upp.
 
med blomstrande hälsningar
Malin

En rund bukett

...av lite anorlunda slag, hihi. Tänkte chocka er med ett till inlägg idag (!) Den här buketten gjorde jag i lördags. hemligheten är att man trär blommornas huvuden på en bonsaitråd. Sedan binder man buketten precis som vanligt (lite klurigare att få till spiralen , men den går) till sist kan man dekorera med pärnålar och paradisäpplen mm.


min version

Känner ni igen den här buketten? Det är min version av Interfloras Oktoberbukett som vi i floristpanelen bedömde för ett tag sedan. (hade visst glömt stråna ser jag nu...annars är det helt efter interfloras materiallista)Ja, såhär kan det alltså en oktoberbukett se ut. Lite olikheter i färgerna men med samma känsla.
 
För att se floristpanelens bedömning klicka här
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Träning träning

Man kan säga att jag ligger i hårdträning denna helgen. 17 oktober är det dags för Flower Grand prix och då gäller det att vara på topp. Därför tränar jag extra mycket på buketter som är min svåraste gren. Här har jag gjort en solfjäderform.


Fredagsbukett

Åh tänk om man fick en sån här bamsig bukett någon gång?! Vi (på la Fleuriste) brukar försöka att alltid ha riktigt maffiga buketter att erbjuda våra kunder. Ibland säljer vi en och annan 800-1000kr bukett. Det är superkul! Man kan tänka sig hur glad mottagaren blir av en sådan. Den här buketten har jag gjort idag och eftersom jag jobbar i helgen är planen att jag ska sälja den till någon lycklig.

Trevlig helg!


Nerine

Den är så fin så jag tror jag smäller av!! Kan vara min favorit just nu. (trots att den inte är så höstig...) liljelik men mer graciös liksom. Och en helt ren stjälk. Passar mig som handen i handsken. Tycker mig ana att nerine håller på att få ett uppsving. Den blir allt vanligare i butikerna. Stort "gilla" på det!

Hoppas ni gillade floristpanelen förresten. Det gjorde nämligen jag och resten av panelen, och det kommer vara ett återkommande inslag på våra bloggar.


Floristpanelen Oktoberbuketten

Oktoberbuketten från interflora 275kr
Mitt betyg:
av 5 möjliga där 5 är högsta betyg och 1 är lägst
 
Färg: Jag saknar någon liten färgnyans av ljusare rött (kanske nypon) för att jobba igenom färgerna lite mer.
Form: Fin rund form. Passar till blomvalet. Jag gillar att rosorna är grupperade, det skapar en lugn bas.
Mateialval: Blommornas runda former kompenseras av eklövens kantighet vilket blir en fin kontrast. Björngräset som ligger tvärs över blommorna blir fint på bild men hallå (!) dom sitter ju inte fast? En liten pärlnål hade lätt löst det problemet.  
Helhet: En mysig men förutsägbar höstbukett. Inget extra ordinärt men helt ok. 
Användningsområde: Passar absolut att ta med sig som födelsedagsblomma eller som en uppmuntringsbukett. 
 
 

ett sammabete

Ja! Det är det här som jag sa att jag planerade här om dagen. Jag och kreativa Emma och Sofie, har bildat en panel där vi ska tycka till och bedöma blomsterrelaterade produkter. I morgon kommer första delen av floristpanelen. Vi kommer att var och en bedöma en bukett efter färg, form, materialval, helhet och användningsområde. Vi kommer att sätta betyg i form av:
 
5 st är högsta betyg och 1st är lägsta betyg
 
Hoppas att ni kommer att tycka det är en kul grej! Komentera gärna vad ni tycker. Ses i mogon!
med blomstrande hälsningar
Malin 
 
 

Planering och tvätt

Ja, i dag är det planering och tvätt som gäller här hemma. Vill inte berätta vad det är som planeras men jag kan avslöja att det kommer en nyhet här på bloggen senare i veckan. Så håll utkik!


RSS 2.0