Just nu njuter jag av att våren kommit til...

img_5249 (MMS)

Just nu njuter jag av att våren kommit till Göteborg. Perfekta sättet att ladda inför morgondagens jobb.


det knoppas

På helgens sköna praomenad fotades det lite i vårsolen. Ja... trots februari kände vi värme i strålarna! Mycket i naturen går i en brun/beige ton (vilket kan vara vackert i sig) men visst spritter det lite extra när det knoppas och den gröna färgen börjar titta fram.

vackert rosfång

Så var det måndag igen. En ny vecka med nya utmaningar. Som vanligt ligger det en lång "att-göra-lista" på mitt bord. Det är väl lika bra att sätta igång! Har haft en härlig helg hos min mamma och ett mysigt besök hos min kära farmor på vägen hem. Självklart har jag med lite blomster när jag kommer på besök. Ett fång rosor med eucalyptus känns lite otippat såhär i tulpantider men ack så vackert.
Visst är det vackert och behagligt med dessa bleka pasteller!? I love! Det känns vårigt och det är just vad jag längtar efter.

Nu tar vi helg!

Japp så är det. Två dagars jobb, sedan helg. Helt ok för min del. Vi ska hälsa på delar av min familj och bara ha det gott. Hoppas på fint väder så att man kan fota lite. På bilden ser ni min prinsessdekoration tillsammans med en vårig scendekoration.

En bukett till nyblivna föräldrar?

SM närmar sig med stormsteg och jag känner att jag behöver träna, träna, träna och testa lite olika tekniker. Igår var en riktigt produktiv dag. Kul! Hade kanske lite "prinsessenegi" hoppas att det håller i sig idag också.
Här har jag gjort en solfjäderbukett. Först har jag gjort själva buketten och sedan har jag satt dit "pinnanrna" för att behålla och fixa till formen. Att det blev blått och gult var en tillfällighet (man tager vad man haver...) Men visst hade det varit en passande bukett till Kronprinsessan och Prins Daniel?

En prinsessa är född

Jag har en myskänsla i kroppen. Jag vet inte varför. Kanske är det för att jag själv för inte så länge sedan fick min dotter. Kanske beror det på att jag var med och och arrangerade blommor till deras bröllop. Fint är det i allafall. Stort grattis till nyblivna föräldrarna Viktoria och Daniel. Och välkommen till världen lilla prinsessan!
På jobbet idag fick jag tillfälle at göra en riktig prinsessdekoration. En fin detalj är att jag använt st.Paula blommor och baksidan av bladen att dekorera med.

Någon mer än jag som mumsar semla idag?


Isvatten

Jag får absolut skylla mig själv. Det som hände kunde jag ha räknat ut. Av lathet tog jag inte in keramikvasen med kvisten i när vintern kom. Att den hamnade utomhus från första början var för att den inte höll tätt. En vas som läcker (?!) När den hade fyllts med regnvatten och minusgraderna kom sprack den helt enkelt. Nu har isen smält en aning och vasen har blivit ett vackert konstverk.

förlåt bloggen

Förlåt för min frånvaro här på bloggen. Det är mycke nu, och det är kul! (bara det att tiden inte räcker till allt kul) Helgen har innehållit två mysiga kalas och husvisning och träning och umgänge med familjen. Har inte tagit en enda bild, inte ens på blommorna som har ingått i presenterna(!) I tankarna snurrar allt mellan husköp, sm-uppgiften och La Fleuristes nya hemsida som jag lära mig och börja använda.
En lång att-göra-lista inför veckan har gjorts. Nu ska jag slappna av med en kopp thé i soffan så tar vi nya tag imorgon!

Love is in the air

Önskar er alla en underbar allahjärtans dag! Att bry sig om sina nära och kära lite extra...
Idag bjuder jag på en ros från en kärlekssaga. Ni vet vilken va?

Lugn skön måndag

Skönt att vara hemma med lillan idag. Fast lite synd att jag missar alla hjärtans dag försäljningen idag och i morgon... men det kan vara skönt att för en gångs skull vara ledig på en dag som man annars jobbar som mest. (undrar hur det känns!) hihi. Här hemma gör vi inte så mycket idag. Gosar och leker mest. Blir nog en härlig eftermiddagspromenad snart också. Så länge surfar jag runt på lite olika bloggar. Jag hittade fröken knopp och kunde inte motstå att vara med tävlingen hon har just nu. En utlottning av ett Yankee Candle ljus.

Hoppas hoppas jag vinner! =)

färgglada tulpaner

Phu... nu har jag avverkat en "fyradagarsvecka" på jobbet. Kul att vara tillbaka och få skapa med det material jag gillar bäst! Blommor av alla de slag! För att fira en lyckad jobbvecka fick en färglad tulpanbukett följa med mig hem.

calandiva sweetheart

Om man har några calandivor i full blom och någon ros eller så, kan man knåpa ihop ett gulligt hjärta. Jag har stuckit i oasis som jag skurit ut som ett hjärta. Kanterna har jag täckt med rosa plastband. Fint alternativ till rosbuketten på alla hjärtans dag!

kärleksfullt skapande

Snart är det alla hjärtans dag, på tisdag närmare bestämt. Det betyder att vi florister har fullt upp med förberedelser. Det kan vara allt från inköp, varuleveranser, planering, göra prototyper och produktion. Igår gjorde jag bland annat en urna fylld med kärleksfulla blomster. Jag hade i allafall inte blivit ledsen om jag fick en sån här på alla hjärtans dag. Blink blink.
Malterial
 • Red naomi ros
 • rosa krukros
 • skimmia
 • eustoma, prärieklocka
 • santini
 • germini
 • murgröna
 • ullgarn
 • pärlnålar
Nu ska jag snart till jobbet igen och fortsätta med kärleksfullt skapande. Önskar er alla en blomstrande fredag!

en liten förklaring...

Det har figurerat endel kollage på bloggen den senaste tiden. Delvis beror det på att jag precis har lärt mig (!) delvis beror det på att när jag bläddrar i arkiven inser jag att jag har mycket bilder som aldrig visats här på bloggen. Det i sin tur beror nog på att jag inte har haft "något vettigt" att skriva om som handlar om bilderna... Det har jag ju inte nu heller men jag har tillräckligt många bilder för att sätta ihop en fint kollage.
Jag drömmer mig bort till sommar och vackra trädgårdar.
...och detta kommer garanterat inte bli det sista kollaget!

"mitt blomstrande drömträd"

I fredags fick jag veta vad det förberedda tema arbetet till SM-semifinalen blir!
"Mitt blomstrande drömträd" Åh, tror ni min hjärna går på högvarv nu eller!? Så här lyder beskrinvningen på uppgiften:
 • Du ska göra en installation med beskrivningen "mitt blomstrande drömträd"
 • Tid 2h
 • Valfristorlek, monterstorlek 2*3m höjd 2,5m
 • Valfri teknik
 • Skall bedömmas på plats
 • Skall hålla till 17.00 (söndag, mässan stänger)
 • Förberedelser är tillåtet men arbetet ska färdigställas på plats
 • Endast 1 o 1 material (samma sort) får sättas samman före tävlingsstart
 • Dominans av botaniskt material. (se titel på uppgiften)
Utöver detta tema arbete kommer det att vara två hemliga uppgifter.
bilderna har jag lånat här, här och här

Jaha... ska man redan börja bli nevös alltså... hihi. Jag går nu in i första fasen, nämligen att leta inspiration och tänkbara tekniker.

I am back

Första jobbaredagen avklarad. Lite trött men nöjd med dagen. Det är skönt att vara tillbaka. Inga nya bilder tagna idag men det kommer så småningom.
Här har ni lite vita läckerheter att längta efter.

dan före jobbaredan

I morgon börjar jag jobba! Jag känner mig förväntansfull! Som ett barn dan före dopparedan. Nya utmaningar, bland annat SM i blomsterbinderi i april. Det ska bli mycket spännande att se vad våren har att erbjuda.
Här nedan ser du ett vackert hjärta som bloggläsare Lisa har gjort till sin mormors begravning. Hon har även gjort jättefina kransar och dekorationer.
Gå in och kika här för mer inspiration.

RSS 2.0