Convalaria mayalis

Äskade konvalj! Ja vad säger man. Bättre toablomma finns inte.


instagrambilder

Det florerar mycket instagrambilder ( @malinsvahn ) här på bloggen nu. Det beror på att jag helt enkelt inte kommer mig för att ta fram stora kameran. Och på intsta kan man ju lätt få till snygga bilder med filter och andra finesser. Lite tråkigt för er som följer mig på insta, jag vet. Jag vill så gärna visa er fina och inspirerande bilder men ibland räcker inte tiden och/eller inspirationen till. Men bara för det så ska jag gå ut och fota lite precis nu så kommer det ett inlägg framöver ;) Som ni kan förstå på bilden och förra inlägget är jag lite inne på hortensia nu... 

Morsdagfavorit

Grattis alla underbara mammor! Ja, lite iförskott.. eftersom det är i morgon som det är morsdag. Själv ska jag fira min tredje morsdag som mamma till underbaraste Alva! <3
En morsdagfavorit hos många är hortensia. Här har jag satt ihop två kollage (insta. @malinsvahn) med hortensiabuketter till mor. Vilken är din favorit?
"Sweet rustik" med hortensia, sweetavalanche, perukbuske och ixia.
Eller "Blåbärsglass" med hortensia, risp/limonium och rosen memory lane.

Pion pion

Underbara pionsäsong! Här blandas pioner i dagens brudbukett med lite annat smått och gott. Konvalj, daggkåpa, ornitogalum, astilbe och dubium som en liten detalj.


Toablomma

Har precis varig ute i regnet (!) och plockat en liten bukett till toablomma. Minipensé och bellis plockade från kruka och gökärt plockade i slänten här utanför. Härlig känsla att kunna plocka blommor ute nu!


Bröllopet närmar sig

Ja, nu är det inte så lång tid kvar innan dom blir gifta, H.K.H Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill. Nu börjar man ju undra hur allt kommer se ut. Klänningen, håret, brudbuketten och såklar allt annat runt om! Tänk att lilla jag (ännu en gång) ska få ta del av en historisk blomsterhändelse. Jag blir alldeles pirrig när jag tänker på det. på kungahuset.se kan man följa kungafamiljen och se vad dom har för sig. Om ni klickar på monogrammet kommer ni direkt till bröllopssidorna. 
Och ja. Precis som kungafimiljen gör idag, säger jag grattis till guldet tre kronor!

brudbukett i ljuvaste pastell

Idag har jag gjort brudbukett, näbbukett och två corsage. Äskar ljusa pasteller och det är ju tur att mina kunder också gör det ;) Materialet jag använt är Matrikaria, kvistros, mårbacka pelargon, liljekonvalj, lewisia, hyperikum, daggkopa, fontängräs. 

älskade astilbe

Vilket tillfälle det än gäller, födelsedag, bröllop, begravning, etc, tycker jag att det är allra vackrast med säsongsblommor. Som den här begravningsdekorationen jag gjorde idag. Den innehåller bland annat sweet avalanche, santini, fresia, nejlikor och astilbe som är en riktig försommarfavorit!
Ps: Jag har just upptäckt att vårt råa betonggolv med ekribbor som vi har i butiken är väldigt fint att fota mot. Så räkna med fler bilder på golvet ;) hihi

Blomsterflickan

Idag är det städdag. Jag är hemma med Alva eftersom dagis har stängt idag. Tänkte tipsa om en fin liten serie som  en liten paus i städandet. Serien handlar om en florist som heter vendela och som tar lite egna initiativ på gott och ont....  Klick på bilden för att komma till avsnitt ett.

äntligen klara!

Vi har jobbat på som tusan och är nu klara med altanbygget. Ja, alltså det är lite fix kvar med odlingslådor och en rosenbåge men det tar vi senare. Nu är vi otroligt glada att vi faktiskt hann få en altan på bara några dagar! Här kommer lite bilder på byggandet.

Såhär långt har vi kommit

Här kommer en liten uppdatering om altanbygget. Plintarna är på plats. I morgon skall bärlinorna på plats och vi ska börja snickra! 

Ängsblandning

En härlig ängsblandning till toablomma. Fontängräs, löjtnantshjärta, nejlika, brodea och astilbe. Ikväll kommer "byggteamet". Längtar!


mina nya krukor

Smarta plastkrukor som man hänger på staketet. I krukan har jag planterat Surfina nosttalgi och silverfall. 

en jordhög

Jag skulle uppdatera under dagen i går men... Ja. Det blev inte så. Men här får ni i allafall en uppdatering på altanbygget. Nu har vi skyfflat undan all gräsmatta och all sten. Så nu har vi en jordhög... hihi
Klart att hela familjen hjälps åt! 
 

2393kg

Nu har jag precis tagit emot 2393kg byggmaterial! Nu är det verkligen nära byggstarten. På torsdag sätter vi igång. Idag ska jag och Alva fortsätta med lite förberedelser. Vi har en hel del gräsmatta att gräva bort och stenar att lyfta bort. Dessutom blev det lite mer inköp på trädgårdsdagarna igår, så lite plantering står också på schemat. 
kommer uppdatera mer under dagen så håll utkik!

fina surfina "nostalgi"

Denna helgen är det fullt upp med trrädgårdsdagarna på Liseberg. Ni må tro att det finns mycket fint att titta på och köpa! Än så länge har jag köpt mig tre exemplar av denna fina Surfina Nostalgi hos duktiga blomsterkonstnären Karin Oscander Blommorna är dubbla och har en bedårande "vintage-rosa" nyans. Jag är kär! Fler bilder kommer när jag fått lite ordning med plantering och sånt. Nästa helg bygger vi altan!! Wihooo =)

Fröken svår

"Frökens vår" (kan ju inte låta bli att ordvista lite...)
Alvas (och min!) nya favoritmössa. Kan liksom inte riktigt hjälpa att jag faller för allt som är rosa och blommigt, hihi. Min fina goa tjej som för det mesta inte alls är särskilt svår.  Det är min vän Sofie och hennes mamma Helén som gör så fina mössor. Alla mössor är unika och går att kolla in HÄR 
 
Såhär skriver Sofie på sin blogg;
Fröken Svår startade som ett UF-företag för många år sedan, men de senaste åren har hon legat i dvala. Det var dags att väcka Fröken Svår till liv, och vad passar bättre än det lite kaxiga namnet på söta barnmössor?
Helén och Sofie (mor och dotter) beslöt sig för att börja sy barnmössor i liten skala, alla är individuella och helt unika, vissa finns i samma mönster, men aldrig med samma dekoration. Välkommen att ta en titt på mössorna, och kanske beställa en? Först till kvarn gäller!

Det växer blommor ur mina öron

"blommor, blommor, blommor, det växer blommor ur öronen på dig!" hihi, så sa min sa min sambo mig. Jag tar det som en komplimang. Att vara florist är inte bara ett yrke för mig. Det är min livsstil. Så för att hålla oss till ämnet blommor ;) ...Visst är det bara så sött att sätta pensé i vas! Och jag har upptäckt att även knopparna slår ut och hållbarheten är över förväntan!


DIY; Ärtskott

Jag älskar ärtskott! Både gott och fint att ha på mackan eller i salladen. Desutom är det löjligt lätt att odla. Jag bara lägger lite vanliga gula ärtor (ärtsoppe-ärtor) i blöt några timmar. Sedan tar jag en kruka eller som här en glasburk och fyller med jord. Efter det lägger jag mina blöta ärtor på jorden och trycker till lite så att dom får kontakt med jorden. Nu är det bara att vattna lite och efter bara någon dag börjar ärtorna gro! 
Om man använder glasburkar (eller varför inte konservburkar) kan det vara fint att dekorera "krukan" lite. Här har jag använt diverse washitejp, träpärlor, sidenband och min älskade dymo. 

Fint i fönstret eller varför inte som en liten present.
Hoppas att ni hade en fin valborg igår. Nu är det redan maj så nu MÅSTE väl värmen komma?! #hejavåren

RSS 2.0