att så ett frö

 
Frön av blomsterkrasse och luktärt har kommit i jorden. Får se om det blir något av dem... Som ni kanske förstår är det här med frön mitt lilla vårprojekt. Har inte riktigt haft intresse eller tålamod till att så något förut. Det går ju köpa färdiga plantor, fint på direkten liksom. Men nu känner jag att det är lockande att vara med från första stund! Att se det gro och förhoppningsvis bli något. 

ärtskott

Jag älskar när det växer! Just nu har jag helt snöat in på fröer och att så, både vackert och ätbart. Det här tipset hittade jag på cesars trädgård, en trädgårdblogg jag kikar in på ibland. Jag har sått vanliga gula ärtor (som man gör ärtsoppa på) och efter bara en och en halv vecka har jag redan skördat min första ärtskott!
 

4h och inspiration

Igår var jag och min dotter på 4h gården som ligger i närheten där vi bor. Vi kollade på alla söta djur som bor där. 
Jag blev kär i dom här belgiska benfjädrade dvärghönsen! Hur ljuvlig är inte den ljusa!? Vitt, grått och beige käns SÅ hett i vår och jag tror nog att den här söta hönapönan får vara inspiration för kommande påskris! Hihi, lite skadad är jag nog när jag börjar tänka påskris på 4h. Men så är det med inspiration! man vet aldrig när den hoppar på en liksom. =)

Tulipa Auckland

Den har fantastiska tulpanen heter Auckland. Just nu har jag två vackra exemplar som toablomma på nedre våningen. Kan liksom inte se mig mätt...
Här hos mig skiner solen idag. Det är ljuvligt! Bra start på veckan liksom. Ha det gott!
 
med blomstrande hälsningar 
Malin

Härliga söndag

Då var jag åter på väg till jobbet. Det bästa med att jobba söndag (och öppna kl 12) är att man har hela förmiddagen på sig att skrota runt. Denna förmiddag har jag satt första fröet i mitt lilla vårprojekt. Mer om det en annan dag. Så länge får ni njuta av en härlig pastellbukett med bl.a. Rosor och viburnum. Mmmmm.


Lite rester

Denna veckans toablomma fick helt enkelt bli lite rester från fredagens bukettskapande. Önskar er en skön helg. För mig blir det jobb hela helgen. Men det kan vara nog så trevligt när man har världens bästa jobb!


Fredagsmums

Ranunklar när dom är som bäst. Mixade pasteller.


Dagens tips

Här har ni vårt glamourösa kylskåp. Hihi. Jag har inte alltid blommor i kylen, men det är ett bra tips att ha sina snittblommor där under natten om man vill att blommorna ska hålla längre. Våra kylskåp håller nämligen samma temperatur som blomsterbutikernas snittkylar, ca 7 till 10grader. Den svala temperaturen gör att blommans utveckling stannar upp och går långsammare, därav längre hållbarhet. Har man ett svalt förråd, källare etc går det också bra såklart. 

det vackra i det enkla...

Ibland behövs inte mycket. En krokig ranunkelknopp och en tulpan på lök i glas. Överväger dock att putsa fönstren...(!)

en present

Vårens favoritvaser fick bli en liten födelsedagspresent till min bästa vän Maria (Olles mamma) som fyllde år förra veckan. Såklart med lite blomster i. Här ser ni resultatet med pärlhyacint, helleborus, germini, acasia, tistel och ranunkelknoppar.
 
Mini assistenten var med och provdoftade på blommorna, kalasfin och allt!

En kalashelg

Helgen har varit fullspäckad kan man säga. Namngivningskalas, besök av familjen och 2 årskalas. Det har varit toppen med massa gott att äta och trevligt sällskap. Extra stolt är man ju eftersom jag och min sambo har den stora äran att vara "livets vägvisare" åt fina lille Olle!  
Kom till mig när du är ledsen 
och jag ska trösta dig.
Kom till mig när du är ensam 
och jag ska hålla dig sällskap.
Kom till mig när du behöver prata
och jag ska lyssna.
Kom till mig när du är rädd
och jag ska hålla om dig.
När du än behöver mig
ställer jag upp för dig.
Vad det än gäller, när det än är,
finns jag här för dig.
 
Visst är den fin, dikten jag läste för Olle <3
En bukett i milda färger till Olle. Buketten inneåller rosor, hortensia, acasia, hypericum, helleborus, tistel, germini och sallal.

Talgbollskokong

Här är ett superlätt DIY för en söndag! Och så är det ju extra snällt mot hungriga småfåglar. Allt du behöver är några talgblollar, några pinnar och spoltråd/dekoratiostråd. (hade funkat lika bra med obehandlad spoltråd men jag tog vad jag hade hemma) Det första du gör är att ta bort det fula nätet runt talgbollarna. Sedan lindar du in pinnar och talgbollar som en kokong... ja, ni fattar nog av bilderna. Häng upp din kokong och så är det klart! Nu är det bara och vänta och se om det kommer några småfåglar. 
 
Ett annat fågelmatar-DIY hittar du hos Sofie! (det är vi tanter som matar fåglar... hihi)

Ett stilleben

I gästrummet har vi en Ikeapall som nattygsbord. Den har fått stå utomhus i typ ett år och fått jättevacker silvergrå färg. På den har jag gjort ett litet stilleben med rumsgranarna jag köpte innan jul, gamla böcker och en gammal flaska med en torkad hortensia. 

Kärlek till er alla!

Kärlek till er som följer mig här på bloggen. Ibland är ni över 150 stycken som är inne på samma dag, ibland är ni 50 stycken. Jag är glad att någon över huvud taget kikar in här! Ibland komenterar ni något jag lägger upp och då blir jag såklart extra glad. Ibland undrar jag vilka ni är. Några av er känner jag på riktigt, andra har jag aldrig mött. Tack för att ni kikar in på bloggen och får mig att känna mig betydelsefull. Ni är betydelsefulla för mig <3

Förberedd

Butiken är tiptop, rosorna snittade , chokladen uppskyltad och buden klara. Trött och nöjd med dagen beger jag mig hemmåt. Hem och ladda batterierna för årets mest kärleksfulla och hektiska dag!


Dramatik

Egentligen tänkte jag visa romantiska kärleksbuketter här men allt kan ju inte vara sockesött och puderrosa. Inte rödaste kärleksrött heller för den delen. Nä så jag bjuder på lite drama i stället. Här är en bukett med brudslöja, alocasia (skelettsköld), bovardia och svarta fjädrar. Kanske hinner jag lägga upp fler buketter ikväll...
 

En fantastisk dag med en fantastisk tjej på ett fantastiskt ställe!

Den underbara känslan när man öppnar dörren och en underbar doft av Jasmine slår emot en.
Dom två sakerna i världen jag inte kan se mig mätt på, min dotter och blommor. Kameliaknoppen hittade vi på marken.
För att inte tala om att gå in i tropikhuset och känna att man faktiskt inte fryser längre!
Jag rekomenderar varmt att besöka palmhuset på trädgårdsföreningen i Göteborg. Med någon du tycker om eller alldeles själv. Som balsam för själen.
Just nu blommar Kameliorna för fullt. Hur underbara är dom inte!? Och vackrase färgerna dessutom.  
En fantastisk dag... 

Nytt i mitt fönster

Jag är kär! I min nya växt, Corokia även kallad sicksackbuske. Vid den första anblicken ser den ju ut som några vissna pinnar, hihi. Men kollar man nära ser man små söta blad på vackra små grenar. Me like! Och som ni ser har jag även Corokia i min nya header som lillasyster Anna har hjälpt mig med. Vad tycker du? Trist och tråkig eller alldeles underbar?

en värmande tävling

Jag vill tipsa om en tävling som Fiori magazine har i sammarbete med Yankee Candle. Man kan vinna ett fantastiskt dofljus med doften True Rose. Perfekt till allahjärtans dag ju! Missa inte denna chans för guds skull! Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 

glöm inte toablomman!

Bröllopsveckan lider mot sitt slut. Som den uppmärksamme läsaren märkt har jag bara visat brudbuketter och inga andra blommor runt själva bröllopet. Har helt enkelt inte hunnit med det så vi tar det en annan gång. Men jag kan ändå inte låta bli att slå ett slag för toablomman! Det är så enkelt att dekorera handfatet med några blommor som matchar dukningen för middagen. Här har jag några korta ranunklar i en liten glasvas. Svårare än så behöver det inte vara.
 
trevlig helg!

brudbukett amaryllis-spira

Ni har inte tröttnat på brudbuketter än väl? Här kommer nämligen ytterligare en. (ursäkta bildkvalitén, hade inte kameran med så ni får hålla till godo med iphone bilder) Dagens brudbukett är en elegant, stiftad spira. I en stiftad bukett har man skurit bort stjälken och ersatt den med tråd och floratejp. Jag älskar stiftade buketter för att de utsrålar elegans. En underskattad teknik som visserligen tar lite tid men man får ett fantastiskt resultat. Ett hantverk ut i fingerspetsarna! 
 
Här kommer materiallistan:
 • Amaryllis appel blossom
 • Amaryllia Misty
 • Amaryllis Limona
 • Fresia
 • blad från Guzmania
 • organsaband
 • pärlnålar
Jag har en förkärlek till söta avslut, gärna med en pärla. 
Önskar er alla den bästa av fredagar!
med blomstrande hälsningar
Malin

brudbukett syren

 
Då var vi inne på dag fyra på bröllopsveckan här på bloggen! Hoppas att ni blir inspirerade och lite giftassugna. Jag undrar om jag någonsin skulle kunna bestämma mig (om jag nu blir gift någon gång, blink, blink) Det finns ju så mycket fint!! Så många olika kombinationer och modeller. Man kanske kunde köra "mellovarianten" med "bukettbyten"  istället för klädbyten. Då hade man ju kunnat välja typ tre buketter, en till ceremonin, en till middagen och en för festen! Det vore väl nåt....
 
 
Åter till ordningen. Den här lila skönheten har jag bundit direkt i handen. Som bas och mellanstick har jag använt syren. Björkriset och axen har jag surrat upp på en tråd och virat runt om buketten. 
 
material
 • Ros sahara 
 • tulpan parrot
 • vinröd ranunkel
 • clematis
 • syren
 • färgat björkris
 • färgade kornax
 • dekorationstråd och pärlnålar
 • sidenband
 
med blomstrande hälsningar 
Malin

brudbukett glameli

Denna brudbukett är en favorit i repris! En av mina bästa och mest personliga brudbuketter jag gjort. Ni kanske känner igen den. Jag gjorde den förra sommaren till mina kära vänner Lotten och Johan. Brudbuketten innehåller bland annat tyg och tyll från brudens egensydda klänning.
Här kan du se hela inlägget. och även bild på ett annorlunda tärnsmycke

brudbukett ljuv

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är min personliga favorit! Veckans andra brudbukett bjuder på ljuv romantik. Perfekt form och enkelhet utan att bli tråkig. Limoniummanchetten gör det hela blommigt och inramat. Gillar verkligen att använda "blommigt" i stället för grönt. Hade varit lika vackert med brudslöja. Kanske hade det till och med blivit ännu mjukare i sin helhet.
 
Material
 • vit limonium
 • två sorters kvistros (vet tyvär inte vad sorterna heter)
 • phalaenopsis 
 • pärlnålar
 • spets
 • lim 
 • floratejp
 • oasishållare

Även denna brudbukett är gjord i hållare (oasis) Här har jag förlängt skaftet med ståltråd och floratejp. Sedan har jag limmat vackert spetsband. 
 
Man kan nästan tro att buketten är stiftad men den är alltså gjord i hållare. En del av limoniumen sitter i oasisen men det yttersta lagret är tejpat direkt på hållarens skaft.
 

Glad toablomma!

När jag började min floristkarriär för sissådär 10år sedan (!) hade gerberan sina glansdagar. Det gjordes många solitärer men en gerbera och "lite strån" hihi. Nu tycker jag att den något mindre germini är lättare att jobba med. Blev lite nostalgisk och kunde inte låta bli att ta hem några av dessa Glada blommor!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1469883/images/2013/pic_510fe560e087c3500d8405ff.jpg" class="image">


Brudbukett karamell

 
Love is in the air. Bara 10 dagar kvar till alla hjärtans dag. Många blivande brudpar är i full färd att gå på bröllopsmässor och inte minst försöka lista ut hur just deras perfekta brudbukett kommer att se ut. Denna vecka kommer jag lägga extra krut på brudbuketter här på bloggen. Bröllopsyra kommer råda veckan ut. Hoppas att ni hänger med! Jag delar gärna med mig av min kunskap så tveka inte att fråga om det är något ni undrar. Jag svarar så gott jag kan. Vi kickstartar veckan med en härligt färgglad karamell. 
 
Material:
 • santini curmit
 • santini ljusgul
 • ranunkel aprikos
 • pepita kvistros
 • ardisia (bär)
 • senecio (ärtor på tråd)
 • pärlhyacint
 • avbladade murgrönerankor
 • pärlnålar
 • buljongtråd
 • oasishållare inklädd i ullgarn
Den här brudbuketten är gjord i oasis. Fördelen med det är att man kan få en perfekt form och att man får bra hållbarhet på buketten då blommorna får vatten. 
 

vårlökar och bröllosvecka

 
Här har jag sammlat lite olika vårlökar, frittelaria, tuplan "popcorn" och crokus, på ett silverfat med lite kottar. Jag tycker att det är fint att samla ihop ett stilleben på ett fat. Speciellt fint om man har lite udda vaser. Det blir mindre "spretigt" då. 
 
På Jobbet, La Fleuriste Göteborg, Har vi just nu bröllopsveckor! Därför tänkte jag köra en bröllopsvecka här på bloggen också och visa alla brudbuketter jag har gjort till den här utställningen. Vi startar i morgon, måndag. Ni hänger väl med!? 
med blomstrande hälsningar
Malin

Ledig lördag

Fint besök av bästa vänner, härlig promenad i solen, semla och kaffe, mys med familjen, inköp av färg till fönsterbrädor, årets första frököp och snart är det mello... Bra lördag!


RSS 2.0