Kaktusplantering

Jag och Alva har haft en supermysig dag med Alvas faster Johanna och kusin Filip på trädgårdsföreningen. Vi har bland annat kollat in kaktusplanteringen som mina kollegor har "byggt" och designat. Visste ni förresten att kaktusar klarar sig utmärkt utomhus under sommaren! Ofta blir kaktusarna mycket finare och blommar om man låter dom stå ute.
Kul med olika material och former!

Med blomstrande hälsningar
Malin

blomsterbud till mig!

Min kära mamma tyckte att jag förtjänade en morsdagbukett så idag kom det blomterbud! Det är verkligen helt fantastiskt vad glad man blir av att få blommor! Tack mamma!


Jag tycker att det det var en fin färgkombination med pastelliga färger. Den svarta klinten bygger ut färgskalan. Man kan nästa tro att floristen läst föregående inlägg (?)

Med blomstrande hälsningar
Malin

Grattis på morsdag älskade mamma!

Grattis alla mammor där ute! Hoppas att ni har en härlig morsdag och att ni blir uppmärksammade av era barn. Själv firar jag min första morsdag som mamma. Det känns mysigt även om vi inte har firat med något specielt. När man är mamma och florist får man tydligen fixa sina blommor själv (!) haha... inte lätt för en nybliven pappa att hålla koll på saker och ting kanske....


Ett förslag till morsdagpresent är ju en vacker plantering att ha på balkongen eller på trappan. I denna har jag satt verbena, hängpelargon, palettblad och mitsumatapinnar som stöd och dekoration.


Med blomstrande hälsningar
mammaMalin

Svart klint. Har ni sett!? Som blåklint fa...

img_6807 (MMS)

Svart klint. Har ni sett!? Som blåklint fast helt svart. Dom är alltså inte färgade. Svarta rosor, tulpaner och violer har jag sett men klinten var en nyhet för mig i allafall. Vad tycker du om svarta blommor? Jag tycker att det kan vara riktigt häftigt, dramatiskt på något sätt.


Min Utbildning

Jag får en del förfrågningar om hur man blir florist och vilken utbildning jag har gått. Himla kul att så många är intresserade av detta fantastiska yrke! 

Det finns olika sätt att bli florist på idag. Det finns hantverksprogrammet på gymnasiet, det finns olika vuxenutbildningar och kurser. 

Själv har jag gått Hantverksprogrammet Florist på De la Gardiegymnasiet i Lidköping. (tog studenten -03) Har jobbat i blomsterbutiker sedan dess och jag har även tagit gesällbrevet, tävlat en del och är av interflora legitimerad florist.
Numera har man som gymnasieelev chans att göra ett yrkesbevis som är ett prov i floristik. Blir man godkänd får man ett yrkesbevis. Detta har jag inte gjort eftersom det inte fanns "på min tid" (så gammal man låter!!)

Vuxenutbildningarna vet jag inte så mycket om mer än att dom är intensiva. Det är mycket att lära på kort tid.
Eftersom floristyrket är mångas drömyrke och väldigt populärt just nu så är det nog svårt att få jobb i en blomsterbutik om man inte är utbildad. Det är stor konkurrens om jobben. Även om man har talang så är det bra att kunna vissa tekniker. 
 

Annorlunda bukett med nejlikor mm.

med blomstrande hälsningar
Malin


Min dotter är född i oxens stjärntecken. V...

img_6807 (MMS)

Min dotter är född i oxens stjärntecken. Vilket sammanträffande att oxens lyckoblomma är samma som min älsklingsblomma! Nämligen liljekonvalj.


Allium

Så här års kan man se massa härliga lila "bollar" i folks trädgårdar. Allium är en lökväxt och betyder just lök. Den finns i massa olika lila nyanser men finns även i vitt och gult.

Den är också fin som snittblomma. Jag har just nu några vackra exemplar i en vas i köket. Allium är ganska hållbara men man får byta vatten ofta (varje dag!) eftersom det luktar lök annars.
med blomstrande hälsningar
Malin

dyrbara blommor

Justine Smith heter konstnären från London som gör konst av riktiga pengar. Bland annat gör hon vackra blommor av sedlar. Nästan lika vackra som riktiga blommor!

Om du klickar på länken nedan kan du se mer av Justines konst.
http://www.justinesmith.net/sculpture/

Med blomstrande hälsningar
Malin

toablomma

Denna gång blev det en ljusgul ornitogalum i en grön glasvas. Vasen är från Ikea.     

Hoppas att ni haft en riktigt fin helg! Det har jag och min lilla familj haft i allafall. Känner mig laddad för en ny mamma-dottervecka. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men vi hoppas i alla fall på hyfsat väder så vi kan ta fler härliga promenader...

med blomstrande hälsningar
Malin


Alva och jag hälsar på i butiken. Det är s...

img_6807 (MMS)

Alva och jag hälsar på i butiken. Det är svårt att hålla sig borta! Det kliar i fingrarna av skaparlust....


Jag ligger lite efter...

...med bloggandet. Inte lätt att hinna med allt man vill när man är nybliven mamma.

I söndags var jag och Alva och Maria på trädgårdsdagarna på Liseberg. Vi kollade in Hattparaden, hälsade på La Fleuristekollegorna,  och kollade in alla andra utställare. Det var mysigt och lite av ett äventyr! Här är lite bilder:

 
Eriks vinnarhattMin chef Johan var med och tävlade. Detta är hans bidrag i form av en keps.En härlig "klockformad" hatt gjord av Kristoff. 
Munkeröds floristutbildning hade i vanlig ordning gjort en härlig utställning. Möbler var temat. Här är bokstavligt talat en blommig soffa.
I den här hängmattan hade jag gärna vilat mina trötta fötter!

Med blomstrande hälsningar
Malinmaskrosor och tjärdoft

Jag lät alla mina maskrosor finnas,
fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut.
Men det är så skönt att sitta och minnas,
små solar i gräset när sommarn är slut.

Det är en sång jag minns från låg och mellanstadiets skolavslutningar. Jag tycker att den är så fin.
Min farmor sa en gång att hon tyckte att maskrosor var fina. Jag och min Faster plockade en jättebukett med maskrosor och gav henne. Hon skrattade gott och tyckte nog att vi inte var riktigt kloka.... hahaha! 
 
med blomstrande hälsningar
Malin

Liseberg och toablomma

Var och hälsade på jobbet en sväng. Dom har fullt upp nu kan man säga! I helgen är det trädgårdsdagarna på Liseberg och La Fleuriste ska som vanligt vara på plats med en monter. På söndag hålls den årliga hattparaden som är en tävlig där dom tävlande ska göra varsin blomstrande hatt. Känner flera av deltagarna så det ska bli riktigt kul att gå och titta och få massor av inspiration!

Fick med mig ett fång pioner hem från butiken. Pioner är sååå somrigt vackra tycker jag. Passar lika bra som en enda toablomma som i ett stort fång.


       

Med blomstrande hälsningar
Malin

grönt är skönt

Härligt med allt grönt som möter en när man sticker näsan utanför dörren. På promenaden idag stötte vi på den här häcken som verkar innehålla varenda grön nyans! Så fantastiskt vackert. Den gröna känslan förstäktes av doften av nyklippt gräs... åh... snart är det sommar!
Den här bilden tog jag bara för alla vackra färger. 
Med blomstrande hälsningar
Malin

balkongfix

Tänk att man kan byta fokus sådär över en natt... Nu är det 100% bebis som gäller! Man hinner inte med så mycket mellan amning, blöjbyten, vila, gos och besök av nära och kära... Då blir bloggen lidande eftersom jag inte har så mycket att skriva om. Är inne i den omtalade "bebisbubblan" 

Men jag håller i allafall mina blommor vid liv och har hunnit fixa lite på balkongen. I år vill jag ha blommigt och färgglatt (och lättskött!)        Med blomstrande hälsningar
Malin

RSS 2.0