Semesterstängt. Återkommer när vädret till...

img_6807 (MMS)

Semesterstängt. Återkommer när vädret tillåter. :)


Bordsdekorationer till min dotters dop

Så här blev dom alltså... färgglatt, pastelligt och enkelt. Jag har inte ens gjort buketter utan bara stuckigt blommorna direkt i vasen. Jag har blandat "köpeblommor"  med ängsblommor för att få en lagom vild känsla. 
 

           Vasarna har jag placerat i grupperingar på borden.
"Många-små-blir-en-känsla"
En rosett och salt blir sött...

Hur nyfikna är ni nu? Ni har säkert redan listat ut att det är vasar till dopet som ni fick se igår. (Matilda var i alla fall snabb och listade ut det!) Det är salt&pepparkar utan lock som jag har fyndat på loppis. Med ett fint sidenband med rosett blir de perfekta som söta minivasar! Det bästa är att jag fick tag i många! Bättre bilder och resultatet får ni se nästa vecka.       


Kan ni lista ut vad detta är? Mer info i m...

img_6807 (MMS)

Kan ni lista ut vad detta är? Mer info i morgon!


Befinner mig just nu på världens mysigaste...

img_6807 (MMS)

Befinner mig just nu på världens mysigaste loppis utanför Kville i Bohuslän. Loppis hör semestern till. Visst då!


Tankar om hösten

Som ni kanske vet vid det här laget är jag mammaledig med min dotter Alva. Det har jag tänkt att vara fram till nyår i allafall, sedan får vi se. Men det händer saker i höst som man bara inte får missa. SM-kvalet till exempel!
Jag har anmält mig till seniorklassen i Alingsås (10-11 september)

Nytt för i år är att Interflora öppnar upp för alla florister att vara med att tävla. Förut har bara florister som är anslutna till Interflora fått deltaga. Jag tycker att det är toppen! Tror att detta kommer att höja kvalitén på arbetena som görs (och då bör det tilläggas att det brukar vara mycket hög kvalité på arbetena) Dessutom är det mer rättvist att vinnaren kan kalla sig svensk mästare om alla får vara med!
Extra spännande är det också att jag nu tävlar som senior. Ännu större utmaning då man ska "upp och slåss" med dom mest erfarna, florister som jag ser upp till.

Läs mer om SM i blomsterbinderi här!


Här är ett av mina finalarbeten från SM 2010

Inte nog med det! Jag har också anmält mig till Elmia Flower Grand Prix som går av stapeln 11oktober i Jönköping i samband med Elmia Garden 2011 Där är det begränsat antal platser så det återstår att se om man kommer med.

Sköna gröna saker man kan hitta i en trädgård...

   trädgårdslängtan

Jag vet inte om det beror på att jag blivit mamma, att jag har börjat intressera mig för trädgårdsbloggar eller för att det helt enkelt är sommar. Jag är sjukt sugen på att ha en egen trädgård! Tänk att kunna gå ut i trädgården och skörda en härlig sommarbukett att ha på köksbordet. Eller skörda några solmogna jordgubbar att ha till frukostfilen... åh... Jag vet att jag förskönar det hela och att det är mycket jobb, men drömma får man!

När vi var i hantverksbyn i Hellekis i söndags gick vi för bi en liten men supermysig trädgård. Hade lätt kunnat tänka mig den här lite gammeldags och vildvuxna stilen på min trädgård.

Här är några trädgårdsbloggar som jag läser då och då:


Burgundy Iceberg

...så heter den här underbara trädgårdsrosen. Tyckte att den var så vacker och speciell med sin plommonlila ton, att jag bara var tvungen att visa er!  blomster blomster

Åh, vilken fin helg vi har haft! Vi har träffat släktingar från Canada, varit på mysig "torpfest" med släkten, besökt en vacker rosenträdgård, ett snabbt besök i en hantverksby och vi har ätit gott och myst. Och allt detta har på något sätt gått i blommornas tecken...           


jag var så trött på min orkidé...

...så jag bestämde mig för att göra en snittblomma av den i stället! Jag klippte bort nästan alla rötter och petade bort all bark. Sedan satte jag resterande rötter i vasen med vatten. Nu har den stått så fint i badrumsfönstret flera dagar och den verkar inte alls må dåligt av min behandling. Jag hoppas att den i allafall står sig som en snittorkidé....


Den är lite speciell den här orkidén. Två av kronbladen vecklar liksom aldrig ut sig. Den har blommat flera gånger och blir alltid på samma sätt. Men det gör absolut inget! Jag tycker att den är ganska spännande.

RSS 2.0